Н У Х Т

Наукові пошуки третьокурсників-біотехнологів в Інституті клітинної біології та генетичної інженерії НАН України

15 січня 2019

Наукові пошуки третьокурсників-біотехнологів в Інституті клітинної біології та генетичної інженерії НАН України

У наші часи можна почути безліч негативних висловлювань стосовно генетично модифікованих рослин, але ця галузь все ж таки має велике майбутнє. І хоч для більшості маніпуляції з генами – це щось на рівні неземних цивілізацій, та для студентів ІІІ курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» це – звична справа.

У жовтні минулого року завзяті третьокурсники-біотехнологи розпочали свою наукову роботу на базі різних установ, зокрема Юлія Лисенко і Влада Ткачова потрапили до Інституту клітинної біології та генетичної інженерії НАН України. Упродовж трьох місяців вони вже здобули багато корисних навичок і не менш цікавих знань, ніж в університеті. Як зізнаються юні науковці, спочатку їм було трохи боязно зробити щось не так: побити посуд, неправильно приготувати поживне середовище, зламати pH-метр, але під пильним наглядом нашої магістрантки другого року навчання Наталії Жалій вони почувалися набагато спокійніше, і їм навіть вдавалось уникати помилок. І хоч інколи в поживному середовищі з меристемами проростають гриби – наші студентки продовжують відточувати свої вміння.

Не покладаючи рук, Влада і Юлія поглиблюють розуміння своєї спеціальності та усієї галузі в цілому. Дуже приємно бачити як теорія, вивчена ними на заняттях із генетики, обертається реальністю – виділення ДНК, вирощування калусних культур, опанування методу полімеразної ланцюгової реакції, трансформація рослин. Дівчата відзначають, що хоч це тяжка, та потребуюча всецільної віддачі праця, під час неї дуже приємно спостерігати метаморфози, що зароджуються на власних очах.

Тож побажаємо нашим студенткам наснаги, наполегливості та нових звершень на науковій ниві!

Опублікований: 15-01-2019
Читайте також:
У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулося практично-семінарське заняття з охорони праці

З метою засвоєння теоретичних знань студентів і реалізації робочого плану заходів з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці у 2018 році, що проходить під девізом «Захищене і здорове покоління», 10 травня у Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулося цікаве практично-семінарське заняття з охорони праці, в якому, крім викладачів, предста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулося практично-семінарське заняття з охорони праці 11 травня 2018

Четвертокурсники-хімтехнологи здійснюють дослідження у Проблемній науково-дослідній лабораторії

20 березня 2025 року за сприяння гарантки освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок», доцентки Олени Подобій, під керівництвом доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олесі Романової лабораторна робота студентів групи ХТ-4-14 з дисципліни «Хімія та техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники-хімтехнологи здійснюють дослідження у Проблемній науково-дослідній лабораторії 25 березня 2025

Із провідними шеф-кухарями України навчаються наші студенти

8 листопада 2018 року в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося відкрите заняття «Використання термоблендера» гуртка з дисципліни «Устаткування та обладнання» під керівництвом викладача спецдисциплін Оксани Данилів і майстер-клас від провідного бренд-шефа мережі ресторанів «23 ресторани», учасника кулінарного шоу «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із провідними шеф-кухарями України навчаються наші студенти 09 листопада 2018

Ліцей №142 на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів

У березні 2024 р. був підписаний договір про співробітництво між нашим університетом і Ліцеєм № 142 м. Києва. Саме тому вже вдруге для ліцеїстів викладачками кафедри експертизи харчових продуктів, професоркою, академіком УАН Оксаною Шульгою та доценткою Анастасією Чорною був проведений майстер-клас. Цього разу на кафедру завітали дев’ятикласники р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ліцей №142 на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів 15 травня 2024