Н У Х Т

Наукові пошуки третьокурсників-біотехнологів в Інституті клітинної біології та генетичної інженерії НАН України

15 січня 2019

Наукові пошуки третьокурсників-біотехнологів в Інституті клітинної біології та генетичної інженерії НАН України

У наші часи можна почути безліч негативних висловлювань стосовно генетично модифікованих рослин, але ця галузь все ж таки має велике майбутнє. І хоч для більшості маніпуляції з генами – це щось на рівні неземних цивілізацій, та для студентів ІІІ курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» це – звична справа.

У жовтні минулого року завзяті третьокурсники-біотехнологи розпочали свою наукову роботу на базі різних установ, зокрема Юлія Лисенко і Влада Ткачова потрапили до Інституту клітинної біології та генетичної інженерії НАН України. Упродовж трьох місяців вони вже здобули багато корисних навичок і не менш цікавих знань, ніж в університеті. Як зізнаються юні науковці, спочатку їм було трохи боязно зробити щось не так: побити посуд, неправильно приготувати поживне середовище, зламати pH-метр, але під пильним наглядом нашої магістрантки другого року навчання Наталії Жалій вони почувалися набагато спокійніше, і їм навіть вдавалось уникати помилок. І хоч інколи в поживному середовищі з меристемами проростають гриби – наші студентки продовжують відточувати свої вміння.

Не покладаючи рук, Влада і Юлія поглиблюють розуміння своєї спеціальності та усієї галузі в цілому. Дуже приємно бачити як теорія, вивчена ними на заняттях із генетики, обертається реальністю – виділення ДНК, вирощування калусних культур, опанування методу полімеразної ланцюгової реакції, трансформація рослин. Дівчата відзначають, що хоч це тяжка, та потребуюча всецільної віддачі праця, під час неї дуже приємно спостерігати метаморфози, що зароджуються на власних очах.

Тож побажаємо нашим студенткам наснаги, наполегливості та нових звершень на науковій ниві!

Опублікований: 15-01-2019
Читайте також:
Патріотичний онлайн-захід Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого до Дня Гідності та Свободи

21 листопада українці відзначають одне з нових, але знакових свят в історії України – День Гідності та Свободи. Воно відзначається щороку згідно з Указом Президента і встановлене на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 р. та Революції Гідності 2013 р. Навчально-науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Патріотичний онлайн-захід Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого до Дня Гідності та Свободи 23 листопада 2020

Підготовка до іспитів: онлайн-консультації здобувачів

26 травня відбулися консультації доцента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна з дисципліни «Електронні системи в галузі» для здобувачів груп ХЧ-3-14-ск і ХЧ-3-13ск за допомогою сервісу для відеоконференцій «Zoom». Здобувачі отримали необхідну інформацію щодо їх поточної успішності, допуску та механізму проведення е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка до іспитів: онлайн-консультації здобувачів 27 травня 2020

Оприлюднені рейтингові списки вступників на контракт на відкриті і фіксовані конкурсні пропозиції

9 серпня розпочалося оприлюднення рейтингових списків вступників до бакалавртату із зазначенням рекомендованих до зарахування на навчання на відкритих і фіксованих конкурсних пропозиціях. У е-кабінетах вступників статус заяв, за якими отримані рекомендації, змінився на «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оприлюднені рейтингові списки вступників на контракт на відкриті і фіксовані конкурсні пропозиції 09 серпня 2024

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся розширений науковий семінар «Удосконалення технології напівфабрикату для супів-пюре», на якому була представлена доповідь здобувача кафедри Ольги Пушки (науковий керівник - доцент Андрій Гавриш). На науковому заході були присутні представники кафедр готельно-ресторанної справи, технології ресторанної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся розширений науковий семінар 01 березня 2018