Н У Х Т

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

25 листопада 2019

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів».

Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».

Цього року програма була дуже насиченою та жвавою. Варто відзначити, що інтерес до конференції проявили і представники виробництва, і сфери освіти, і органи державної влади, які займаються питаннями регулювання харчової сфери. У першу чергу, це пов’язано з актуальністю і своєчасністю питань, які були винесені на розгляд у програмі конференції. Адже саме зараз національні виробники відчувають значний вплив законодавчих змін, обумовлених євроінтеграційними процесами і знаходяться на етапі адаптації свої діяльності до них, що по суті є досить важким і кропітким процесом. Тому, обговорення проблемних питань, пов’язаних із якістю та безпечністю харчових продуктів, у багатосторонньому порядку дозволяє ефективно підійти до пошуку шляхів їх вирішення і в цілому здійснити обмін цінною і актуальною інформацією.

Оргкомітетом були розглянуті і прийняті до публікації 110 тез наукових праць учених і провідних фахівців харчової галузі. У конференції брали участь представники 37 вищих навчальних закладів і організацій України, Казахстану, Словаччини, Вірменії, Молдови, Польщі, Франції, Іспанії.

Тематика ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Якість і безпека харчових продуктів» торкнулася широкого спектру проблем:

- Управління якістю і безпечністю харчових продуктів у контексті нових вимог харчового законодавства.
- Формування та контроль якості і безпечності інноваційних харчових продуктів.
- Новітні методи ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів.
- Сучасний стан системи технічного регулювання України.
- Актуальні питання у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.

На конференції були заслухані 25 доповідей і представлена стендова сесія.

У зв’язку з актуальністю порушених питань, за результатами конференції був сформований і розміщений на сайті університету електронний збірник матеріалів тез і доповідей учасників.

Дні, присвячені ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Якість і безпека харчових продуктів», стали по-справжньому незабутніми для всіх її учасників. Був відзначений високий науковий рівень представлених доповідей, а також актуальність дискусій із проблем, що були заслухані під час роботи форуму.

Отже, ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів» відбулася на високому організаційному та науковому рівні.

Опублікований: 25-11-2019
Читайте також:
Від теорії до практики у сфері державного контролю за безпечністю харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувалася чергова гостьова лекція з дисципліни «Інспектування технологічних процесів». Практичні аспекти здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти представила головна спеціалістка відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Камʼянець-Подільського р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від теорії до практики у сфері державного контролю за безпечністю харчових продуктів 04 березня 2024

Успішно склали Комплексний державний іспит студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся Комплексний державний іспит зі спеціальності для студентів 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Перед початком важливого іспиту студентів привітали декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, який і очолив роботу Екзаменаційної комісії, заступники де...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно склали Комплексний державний іспит студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 21 червня 2018

Інтерактивним діловим іграм – «так»!

Останнє заняття з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів» здобувачів групи ФБ-1-2М відбулося у незвичному форматі. Лекторка дисципліни, доцентка Вікторія Красінько запропонувала закріпити уже здобуті протягом семестру знання шляхом ділової гри, присвяченої проєктуванню виробництва нового косметичного засобу. У ході роботи «було орган...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерактивним діловим іграм – «так»! 12 червня 2023

Викладачі кафедри фізики підвищили кваліфікацію у Національній академії педагогічних наук України

Двоє викладачів кафедри фізики Світлана Літвинчук і Наталія Медвідь завершили останній етап курсів підвищення кваліфікації у Центральному інституті післядипломної педагогічної освіти Державного вищого навчального закладу «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України. У процесі навчання з квітня по листопад 2018 р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри фізики підвищили кваліфікацію у Національній академії педагогічних наук України 07 грудня 2018