Н У Х Т

У дружній атмосфері спілкування однодумців відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських макаронних виробів та харчових концентратів»

10 квітня 2025

У дружній атмосфері спілкування однодумців відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських макаронних виробів та харчових концентратів»

Понад 90 років в нашому університеті існує традиція на початку квітня проводити науковий захід, що об’єднує молодих науковців із різних куточків нашої країни та світу – Міжнародну наукову конференцію «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті».

9 квітня викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів згуртували молодих вчених, аспірантів і здобувачів під час роботи секції «Технологія хліба, кондитерських макаронних виробів та харчових концентратів» цієї конференції.

На секції свої наукові напрацювання представили здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» кафедри Іван Погорєлов, Євген Строкач та Андрій Ворвихвост. Їх доповіді з яскравими презентаціями викликали значний інтерес і жваве обговорення аудиторії і це не дивно, адже роботи, що присвячені питанням удосконалення технологій сухарних виробів, картопляних чіпсів і борошняних кондитерських виробів є актуальними та наповненими цікавими рішеннями, обґрунтованими та експериментально підтвердженими.

Також у рамках роботи секції конференції були заслухані доповіді учасників другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології», що були представлені в секції конкурсу «Технологія хлібопекарських, кондитерських виробів і переробки зерна».

Із доповідями виступили учасники Конкурсу з Харківського державного біотехнологічного університету, Національного університету харчових технологій, Сумського національного аграрного університету, Вінницького національного аграрного університету, Уманського національного університету садівництва, Навчально-наукового інституту «Українська інженерно-педагогічна академія» Харківського національного університету В.Н. Каразіна. Всі конкурсанти продемонстрували свої високі теоретичні та практичні знання й науковий потенціал.

Голова конкурсної комісії, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса і члени конкурсної комісії оцінили виступи конкурсантів на високому рівні. Незабаром ми оприлюднимо рішення поважного журі щодо переможців Конкурсу.

Нагадаємо, що до кінця тижня працює постерна секція, з матеріалами якої можна ознайомитися на сторінках кафедри у соціальних мережах.

Не зважаючи на буремні погодні умови та ранок, сповнений повітряних тривог, робота секції пройшла в дружній атмосфері спілкування однодумців, це була чудова нагода обмінятися думками щодо перспективних напрямів наукових досліджень і залучити здобувачів вищої освіти до наукової дискусії.

Бажаємо всім учасникам нових наукових звершень!

Опублікований: 10-04-2025
Читайте також:
Поглибленню профільних знань здобувачів наших коледжів сприяють викладачі університету

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу продовжується марафон лекторіїв та зустрічей зі здобувачами коледжів. Цього разу викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції читали гостьові лекторії здобувачам Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ. 15 листопада про тренди і тенденції розвитку с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поглибленню профільних знань здобувачів наших коледжів сприяють викладачі університету 19 листопада 2021

Студенти-заочники спеціальності «Харчові технології» успішно захистили дипломні проекти

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбулися захисти дипломних проектів студентами спеціальності «Харчові технології», спеціалізації «Технології харчування», заочної форми навчання. Цього року їх усього троє, але вони з впевненістю «підкорили цю вершину» і успішно пройшли захист. Кожний із доповідачів на високому рівні продем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-заочники спеціальності «Харчові технології» успішно захистили дипломні проекти 21 лютого 2017

Перший пріоритет – безпечність харчових продуктів

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції триває впровадження «зони елітарної освіти», що здійснюється під керівництвом професора Олега Кузьміна для здобувачів бакалаврської освітньо-професійної програми «Технології харчування» та магістерських освітньо-професійних програм «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології дієти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший пріоритет – безпечність харчових продуктів 20 вересня 2023

В університеті вдруге відбувся фестиваль танцю «NUFT DANCE FEST»

Напередодні травневих свят в університеті вдруге відбувся фестиваль танцю «NUFT DANCE FEST», який організували та провели фахівці Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку за ініціативи студентської ради Навчально-наукового інституту економіки і управління. Минулорічний фестиваль став яскравим незабутнім дійством, тож ць...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті вдруге відбувся фестиваль танцю «NUFT DANCE FEST» 07 травня 2018