Н У Х Т

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

25 november 2019

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів».

Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».

Цього року програма була дуже насиченою та жвавою. Варто відзначити, що інтерес до конференції проявили і представники виробництва, і сфери освіти, і органи державної влади, які займаються питаннями регулювання харчової сфери. У першу чергу, це пов’язано з актуальністю і своєчасністю питань, які були винесені на розгляд у програмі конференції. Адже саме зараз національні виробники відчувають значний вплив законодавчих змін, обумовлених євроінтеграційними процесами і знаходяться на етапі адаптації свої діяльності до них, що по суті є досить важким і кропітким процесом. Тому, обговорення проблемних питань, пов’язаних із якістю та безпечністю харчових продуктів, у багатосторонньому порядку дозволяє ефективно підійти до пошуку шляхів їх вирішення і в цілому здійснити обмін цінною і актуальною інформацією.

Оргкомітетом були розглянуті і прийняті до публікації 110 тез наукових праць учених і провідних фахівців харчової галузі. У конференції брали участь представники 37 вищих навчальних закладів і організацій України, Казахстану, Словаччини, Вірменії, Молдови, Польщі, Франції, Іспанії.

Тематика ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Якість і безпека харчових продуктів» торкнулася широкого спектру проблем:

- Управління якістю і безпечністю харчових продуктів у контексті нових вимог харчового законодавства.
- Формування та контроль якості і безпечності інноваційних харчових продуктів.
- Новітні методи ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів.
- Сучасний стан системи технічного регулювання України.
- Актуальні питання у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.

На конференції були заслухані 25 доповідей і представлена стендова сесія.

У зв’язку з актуальністю порушених питань, за результатами конференції був сформований і розміщений на сайті університету електронний збірник матеріалів тез і доповідей учасників.

Дні, присвячені ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Якість і безпека харчових продуктів», стали по-справжньому незабутніми для всіх її учасників. Був відзначений високий науковий рівень представлених доповідей, а також актуальність дискусій із проблем, що були заслухані під час роботи форуму.

Отже, ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів» відбулася на високому організаційному та науковому рівні.

Published on: 25-11-2019
Read also:
Практичний майстер-клас «Світові крафтові тенденції в світі гідробіонтів»

Інноваційний, новий, незвичний, дууууже цікавий, насичений, актуальний і перспективний – ось так можна коротко описати практичний майстер-клас «Світові крафтові тенденції в світі гідробіонтів», що за вже сталою традицією 23 квітня був проведений на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів у колаборації з вітчизняною компанією ТОВ «Українська кр...

READ YOURSELF

Практичний майстер-клас «Світові крафтові тенденції в світі гідробіонтів» 24 april 2024

Нова програма підтримки науковців з України від Польщі та США

24 березня 2022 року була оголошена нова програма підтримки науковців з України, організована Польською академією наук (PAN) та Національною академією наук США (NAS). Програма відкрита для кандидатів зі ступенем доктора (PhD), які станом на 24 лютого 2022 року були штатними працівниками українського закладу вищої освіти або Інституту НАН України. ...

READ YOURSELF

Нова програма підтримки науковців з України від Польщі та США 29 march 2022

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу

26 березня 2019 року в університеті розпочала роботу традиційна Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Захід відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної асоціації цукровиків України. Як і у попередні роки у рамках конференції працює виставка сучасних технолог...

READ YOURSELF

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу 26 march 2019

Креативна ініціатива студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю: брейн-ринг в онлайн-форматі

Уже більше місяця наші студенти знаходяться на дистанційному навчанні. Хоча карантин – це час, який, здавалося б, важко провести цікаво та з користю, але першокурсники факультету біотехнології та екологічного контролю довели протилежне. 24 квітня відбувся перший в університеті брейн-ринг на платформі Zoom. Учасники показали не тільки свої ґрунтовн...

READ YOURSELF

Креативна ініціатива студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю: брейн-ринг в онлайн-форматі 27 april 2020