Н У Х Т

На фінішній прямій аспіранти кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління

09 february 2024

На фінішній прямій аспіранти кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління

8 лютого стартували захисти дисертацій аспірантами кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління. Цього дня своє дослідження «Інтелектуальне сценарно-синергетичне керування технологічним комплексом цукрового заводу» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» представив Олександр Ромащук.

Дослідження здійснювалося під науковим керівництвом к.т.н., професора кафедри Василя Кишенька у межах науково-дослідних робіт «Наукові основи створення автоматизованих систем управління для комп’ютерно-інтегрованих виробництв харчової промисловості», «Розроблення основ ресурсоощадного інтелектуального керування біотехнологічними процесами з використанням багатоагентних сценарно-когнітивних моделей» та «Створення динамічних експертних систем керування біотехнологічними комплексами харчових виробництв в умовах ситуаційної невизначеності».

Дисертація здобувача присвячена питанням збільшення ефективності роботи технологічного комплексу цукрового заводу шляхом визначення атрактивних ситуаційно-значущих зон для задач сценарного керування, і реалізації ефективних ресурсоощадних стратегій управління з використанням інтелектуальних механізмів на основі оперативного інтелектуального аналітичного оброблення даних.

Разова спеціалізована вчена рада працювала у складі: докторки технічних наук, професорки кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Наталії Луцької (головчиня ради), рецензентів – кандидата технічних наук, доцента, завідувача кафедри автоматизації та комп`ютерних технологій систем управління Ярослава Смітюха та кандидата технічних наук, доцента цієї ж кафедри Віктора Сідлецького і опонентів – доктора технічних наук, професора кафедри конструкції повітряних суден, авіадвигунів та підтримання льотної придатності Льотної академії НАУ Сергія Осадчого та доктора технічних наук, професора кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка Національного університету біоресурсів і природокористування Ігоря Болбота.

І рецензенти, і опоненти відзначили актуальність роботи, звернувши увагу, на складність і ґрунтовність представленого дослідження, її наукову новизну, суттєвість і практичне значення коректно отриманих наукових результатів, високий ступінь обґрунтованості наукових положень, висновків і рекомендацій, сформульованих у дисертації, повноту викладу у публікаціях за темою дослідження та відсутність порушень здобувачем академічної доброчесності. Висловлені ними незначні зауваження, жодною мірою не вплинули на загальну високу оцінку доробку дисертанта й стали радше рекомендаціями у подальших дослідженнях.

За результатами публічного захисту всі члени спецради були одностайними й присудили Олександру Ромащуку ступінь доктора філософії у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Вітаємо молодого науковця та його керівника!

Published on: 09-02-2024
Read also:
Дегустація страв і кулінарних виробів, розроблених магістрами, відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

22 та 23 квітня на лабораторному занятті з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» магістри кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції груп ТР 1-1М та АЮ 1-1М провели ділову гру «Робота Дегустаційної комісії». Протягом ділової гри студенти презентували дегустаційній комісії свої новаторські розробки у галузі ресторанних та аюрве...

READ YOURSELF

Дегустація страв і кулінарних виробів, розроблених магістрами, відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 april 2019

Свято танцю «NUFT DANCE FEST» відбулося в університеті

24 квітня в університеті відбувся уже традиційний фестиваль танцю «NUFT DANCE FEST». Свято танцю й драйву відбувається в нашому навчальному закладі вже втретє, ініціатором його започаткування була студентська рада Навчально-наукового інституту економіки і управління, а проводиться воно за підтримки студради університету і Студентського центру патрі...

READ YOURSELF

Свято танцю «NUFT DANCE FEST» відбулося в університеті 24 april 2019

Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів – горизонти майбутнього

Гості ХІV Міжнародної науково-практичної конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів» високо оцінили її рівень, актуальність та інноваційність доповідей. Конференція охопила фахівців різних галузей – виробничників, академічну спільноту, керівників і провідних інженерів підприємств харчової, біотехнологічної, фармацевтичної...

READ YOURSELF

Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів – горизонти майбутнього 26 september 2025