Н У Х Т

Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів – горизонти майбутнього

26 september 2025

Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів – горизонти майбутнього

Гості ХІV Міжнародної науково-практичної конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів» високо оцінили її рівень, актуальність та інноваційність доповідей.

Конференція охопила фахівців різних галузей – виробничників, академічну спільноту, керівників і провідних інженерів підприємств харчової, біотехнологічної, фармацевтичної, пакувальної та поліграфічної галузей. Традиційною була участь наших колег із Азербайджану, Румунії та інших країн, і надзвичайно приємно було почути слова підтримки, побажання Перемоги і таке рідне «Слава Україні!».

Частина доповідей була зроблена англійською мовою, що привернуло увагу міжнародної наукової спільноти.

Оптимістично окреслив сучасний стан і перспективи розвитку харчових галузей член-кореспондент НААН, директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак.

Доповіді сильних практиків – Оксани Кушнір (Агропромхолдинг «Астарта») та Андрія Дмитрієва (ГО «Lean Institute Ukraine») стосувалися підвищення ефективності роботи підприємств на основі світового досвіду та інноваційних наукових розробок.

Директор ТОВ «Системи чистої води», сертифікований спеціаліст Water Quality Association Ярослав Барашовець поділився секретами якісної водопідготовки та інформацією щодо впровадження технологічних комплексів на великих фармацевтичних підприємствах України.

Про ефективне паковання і безпеку зберігання хлібних виробів говорив Сергій Вербицький (Інститут продовольчих ресурсів).

Звернув увагу на ефективність системи контролю шкідників президент ГО «Асоціація ПЕСТ контроль менеджменту» Василь Попов.

Поділилися своїми розробками наші молоді вчені. Віталій Околіта розповів про інновації у очищенні українського золота – соняшникової олії, Денис Гайдучек – про адаптронну концепцію у пакувальному обладнані з використанням AWS IoT Core, Олександр Савчук – про рішення IIoT для моніторингу пневматичних дозувальних систем, Олександр Зьоменко – про обладнання для виготовлення та контролю якості таблеток, Ігор Соколов – про інновації в ультразвуковому різанні харчових продуктів, а Іван Глущенко – про роботу мехатронного модуля для технологічних операцій зі споживчими упаковками.

Цілком очевидно, за доповідями учасників ми бачимо горизонти нашого майбутнього. Незабаром буде опубліковано збірник статей конференції, де всі охочі дізнаються більше про представлені доповіді. Оргкомітет же чекає на зауваження та конструктивні пропозиції щодо роботи конференції і запрошує всіх до подальшої дискусії.

Звісно, ми бажаємо працювати і спілкуватися наживо, як звикли за останні 14 років – у рамках потужних виставок, у професійних конференцзалах. Нині безпека – понад усе, але наша віра у Перемогу, і у майбутні живі наукові та освітні заходи непохитна. Так само віримо, що інтерес до України та наших наукових розробок зростатиме, і географія конференції буде розширюватися. Тож, до наступних теплих і плідних зустрічей. З вірою у Перемогу!

Published on: 26-09-2025
Read also:
Учасники онлайн-інтенсиву з аудиту системи HACCP отримали сертифікати

26 грудня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулося вручення сертифікатів про закінчення онлайн-курсу «Внутрішній аудитор системи ХАССП/HACCP», навчання на якому пройшли викладачі кафедр готельно-ресторанної справи і технології ресторанної і аюрведичної продукції. Протягом двотижневого інтенсиву...

READ YOURSELF

Учасники онлайн-інтенсиву з аудиту системи HACCP отримали сертифікати 28 december 2022

Перші постери 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

Наближається традиційне наукове свято нашого університету – щорічна Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». У 2023 році вона збирає інноваційну, талановиту молодь з України й інших країн уже у 89-те. Виклики останніх років (пандемія і війна...

READ YOURSELF

Перші постери 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» 06 march 2023

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Ганна Вовк успішно захистила дисертаційну роботу «Удосконалення технології пресового вилучення гарбузової олії за допомогою ферментних препаратів», представлену на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології». Робота, пр...

READ YOURSELF

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 11 december 2023

Фінський досвід викладання – у навчальний процес НУХТ! [ожидает перевода]

«Вік живи, вік учись» – каже відоме українське прислів’я. Саме тому, з метою обміну досвідом викладання англійської мови доцент кафедри іноземних мов професійного спрямування Галина Лук’янець вирушила до Західно-Фінляндського коледжу в м. Гуйттінен у Фінляндії для проходження стажування за кордоном. 7 жовтня запрошені учасники мали можливість посп...

READ YOURSELF

Фінський досвід викладання – у навчальний процес НУХТ! [ожидает перевода] 08 october 2019