Н У Х Т

Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів – горизонти майбутнього

26 september 2025

Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів – горизонти майбутнього

Гості ХІV Міжнародної науково-практичної конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів» високо оцінили її рівень, актуальність та інноваційність доповідей.

Конференція охопила фахівців різних галузей – виробничників, академічну спільноту, керівників і провідних інженерів підприємств харчової, біотехнологічної, фармацевтичної, пакувальної та поліграфічної галузей. Традиційною була участь наших колег із Азербайджану, Румунії та інших країн, і надзвичайно приємно було почути слова підтримки, побажання Перемоги і таке рідне «Слава Україні!».

Частина доповідей була зроблена англійською мовою, що привернуло увагу міжнародної наукової спільноти.

Оптимістично окреслив сучасний стан і перспективи розвитку харчових галузей член-кореспондент НААН, директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак.

Доповіді сильних практиків – Оксани Кушнір (Агропромхолдинг «Астарта») та Андрія Дмитрієва (ГО «Lean Institute Ukraine») стосувалися підвищення ефективності роботи підприємств на основі світового досвіду та інноваційних наукових розробок.

Директор ТОВ «Системи чистої води», сертифікований спеціаліст Water Quality Association Ярослав Барашовець поділився секретами якісної водопідготовки та інформацією щодо впровадження технологічних комплексів на великих фармацевтичних підприємствах України.

Про ефективне паковання і безпеку зберігання хлібних виробів говорив Сергій Вербицький (Інститут продовольчих ресурсів).

Звернув увагу на ефективність системи контролю шкідників президент ГО «Асоціація ПЕСТ контроль менеджменту» Василь Попов.

Поділилися своїми розробками наші молоді вчені. Віталій Околіта розповів про інновації у очищенні українського золота – соняшникової олії, Денис Гайдучек – про адаптронну концепцію у пакувальному обладнані з використанням AWS IoT Core, Олександр Савчук – про рішення IIoT для моніторингу пневматичних дозувальних систем, Олександр Зьоменко – про обладнання для виготовлення та контролю якості таблеток, Ігор Соколов – про інновації в ультразвуковому різанні харчових продуктів, а Іван Глущенко – про роботу мехатронного модуля для технологічних операцій зі споживчими упаковками.

Цілком очевидно, за доповідями учасників ми бачимо горизонти нашого майбутнього. Незабаром буде опубліковано збірник статей конференції, де всі охочі дізнаються більше про представлені доповіді. Оргкомітет же чекає на зауваження та конструктивні пропозиції щодо роботи конференції і запрошує всіх до подальшої дискусії.

Звісно, ми бажаємо працювати і спілкуватися наживо, як звикли за останні 14 років – у рамках потужних виставок, у професійних конференцзалах. Нині безпека – понад усе, але наша віра у Перемогу, і у майбутні живі наукові та освітні заходи непохитна. Так само віримо, що інтерес до України та наших наукових розробок зростатиме, і географія конференції буде розширюватися. Тож, до наступних теплих і плідних зустрічей. З вірою у Перемогу!

Published on: 26-09-2025
Read also:
Віртуальна подорож до НУХТ

2 жовтня відбувся перший у цьому навчальному році День відкритих дверей нашого університету. Через карантинні обмеження плани довелося скоригувати, й цього разу зустріч відбулася онлайн. Проте, це не стало на заваді активному спілкуванню майбутніх вступників із фахівцями Приймальної комісії, підготовчого відділення, дирекцій навчально-наукових інст...

READ YOURSELF

Віртуальна подорож до НУХТ 02 october 2021

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі

Нещодавно викладачі кафедри експертизи харчових продуктів – доценти Оксана Вашека, Оксана Петруша, Богдан Пащенко та асистентка Анна Логінова разом зі здобувачами освіти груп ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 здійснили навчальну екскурсію до Кулінарного центру МХП – одного з найсучасніших виробничих комплексів в Україні у сфері готової продукції та кулінарії. На п...

READ YOURSELF

Здобувачі відвідали Кулінарний центр МХП: сучасні технології – на власні очі 12 june 2025

Зимовий Open day

29 січня відбувся черговий День відкритих дверей нашого університету. Зважаючи на карантинні обмеження, знову довелося скористатися дистанційними технологіями, але такий формат дав змогу приєднатися до заходу широкій аудиторії з різних куточків нашої країни. Докладну інформацію про наш навчальний заклад учасники Open day отримали з відеофільму, що...

READ YOURSELF

Зимовий Open day 29 january 2022

Лауреатом премії Київського міського голови стала четвертокурсниця кафедри технології молока і молочних продуктів [ожидает перевода]

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів не тільки проявляють себе в навчальному процесі, а також є лідерами та переможцями у хакатонах, наукових гуртках, конкурсах як університетських, так і міжнародних. Цього разу студентка 4 курсу групи МО-4-2 Валерія Скуйбіда стала лауреатом премії Київського міського голови за особливі досягнен...

READ YOURSELF

Лауреатом премії Київського міського голови стала четвертокурсниця кафедри технології молока і молочних продуктів [ожидает перевода] 25 june 2019