Н У Х Т

На фінішній прямій аспіранти кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління

09 лютого 2024

На фінішній прямій аспіранти кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління

8 лютого стартували захисти дисертацій аспірантами кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління. Цього дня своє дослідження «Інтелектуальне сценарно-синергетичне керування технологічним комплексом цукрового заводу» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» представив Олександр Ромащук.

Дослідження здійснювалося під науковим керівництвом к.т.н., професора кафедри Василя Кишенька у межах науково-дослідних робіт «Наукові основи створення автоматизованих систем управління для комп’ютерно-інтегрованих виробництв харчової промисловості», «Розроблення основ ресурсоощадного інтелектуального керування біотехнологічними процесами з використанням багатоагентних сценарно-когнітивних моделей» та «Створення динамічних експертних систем керування біотехнологічними комплексами харчових виробництв в умовах ситуаційної невизначеності».

Дисертація здобувача присвячена питанням збільшення ефективності роботи технологічного комплексу цукрового заводу шляхом визначення атрактивних ситуаційно-значущих зон для задач сценарного керування, і реалізації ефективних ресурсоощадних стратегій управління з використанням інтелектуальних механізмів на основі оперативного інтелектуального аналітичного оброблення даних.

Разова спеціалізована вчена рада працювала у складі: докторки технічних наук, професорки кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Наталії Луцької (головчиня ради), рецензентів – кандидата технічних наук, доцента, завідувача кафедри автоматизації та комп`ютерних технологій систем управління Ярослава Смітюха та кандидата технічних наук, доцента цієї ж кафедри Віктора Сідлецького і опонентів – доктора технічних наук, професора кафедри конструкції повітряних суден, авіадвигунів та підтримання льотної придатності Льотної академії НАУ Сергія Осадчого та доктора технічних наук, професора кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка Національного університету біоресурсів і природокористування Ігоря Болбота.

І рецензенти, і опоненти відзначили актуальність роботи, звернувши увагу, на складність і ґрунтовність представленого дослідження, її наукову новизну, суттєвість і практичне значення коректно отриманих наукових результатів, високий ступінь обґрунтованості наукових положень, висновків і рекомендацій, сформульованих у дисертації, повноту викладу у публікаціях за темою дослідження та відсутність порушень здобувачем академічної доброчесності. Висловлені ними незначні зауваження, жодною мірою не вплинули на загальну високу оцінку доробку дисертанта й стали радше рекомендаціями у подальших дослідженнях.

За результатами публічного захисту всі члени спецради були одностайними й присудили Олександру Ромащуку ступінь доктора філософії у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Вітаємо молодого науковця та його керівника!

Опублікований: 09-02-2024
Читайте також:
У новому році – нові наукові досягнення!

Учасники студентського наукового гуртка «BIOTECH» кафедри біотехнології і мікробіології взяли заочну участь у V Міжнародній науковій конференції молодих учених і студентів «Перспективи розвитку біології, медицини і фармації», яка відбулась на базі Казахстанської фармацевтичної академії (м. Шимкент, Республіка Казахстан). Секції та напрямки роботи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У новому році – нові наукові досягнення! 20 січня 2018

В університеті працює Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+

7 червня 2018 року розпочала роботу Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+ «Стале виробництво та споживання продуктів харчування у ЄС: виклики для України». З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ Олександр Шевченко, декан факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Наталія Грегірчак, аташе з пит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті працює Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+ 08 червня 2018

Вікову річницю проголошення Акту Злуки відзначили у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

21-21 січня 2019 року колектив студентів і викладачів Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ урочисто відзначив вікову річницю проголошення Акту Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік. Група студентів разом із викладачем Валентином Решетняком відвідала філію №2 Центральної міської бібліотеки, де була розгорнута потужна в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вікову річницю проголошення Акту Злуки відзначили у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 23 січня 2019

Тиждень циклової комісії спеціальності «Харчові технології» у ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ»

11 жовтня 2021 року заходом «Паштет та масло – легко і смачно», організованим викладачками Ніною Василевською, Тамілою Михайлик і Ніною Дерягою, у відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж НУХТ» розпочався традиційний тиждень циклової комісії спеціальності 181 «Харчові технології». Участь у процесі виготовлення печінкового...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії спеціальності «Харчові технології» у ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ» 20 жовтня 2021