Н У Х Т

Тиждень циклової комісії спеціальності «Харчові технології» у ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ»

20 жовтня 2021

Тиждень циклової комісії спеціальності «Харчові технології» у ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ»

11 жовтня 2021 року заходом «Паштет та масло – легко і смачно», організованим викладачками Ніною Василевською, Тамілою Михайлик і Ніною Дерягою, у відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж НУХТ» розпочався традиційний тиждень циклової комісії спеціальності 181 «Харчові технології».

Участь у процесі виготовлення печінкового паштету та вершкового масла взяли студенти-технологи коледжу, а дегустували виготовлені смаколики викладачі. За відгуками тих, хто скуштував чудові канапки з маслом і паштетом, усім надзвичайно сподобалася виготовлена вмілими руками здобувачів освіти продукція.

12 жовтня відбувся майстер-клас «Ресторанні страви з простих продуктів» від су-шефа ресторану «Біф», випускника коледжу Владислава Родика.

Майстер продемонстрував технологію виготовлення та подання трьох страв – закуски «Брускета з лососем, авокадо і сиром Freska», основної страви «Гарбузове пюре зі спеціями і пряними травами та стейком зі свинини під журавлиним соусом» та десерту «Яблучно-грушевий штрудель з карамельним соусом та  морозивом».

На майстер-клас були запрошені студенти групи 32-ТХ та викладачі комісії. Присутні з цікавістю спостерігали за процесом приготування. Звичайно, найбільше сподобалася дегустація готових страв. Гості заходу отримали новий досвід та багато позитивних емоцій від заходу.

Цього ж дня працювала технічна конференція за підсумками проходження навчальної та технологічної практик студентами груп 41-ТХ і 42-ТХ, які проходили практику у різних закладах Полтави та далеко за її межами. Під керівництвом завідувачки навчально-виробничої практики Тетяни Марченко та викладачки спецдисциплін Оксани Палаш студенти підготували презентації та доповіді про бази практик: ресторани «БіФ», «Козачка» і «Раффінато», кафе «Irish Pab Valber; курортні комплекси «DIT MAJESTIC BEACH RESORT» і «DIT ЕVRICA BEACH» (Республіка Болгарія).

Черговим заходом тижня стало привітання майбутніх захисників і захисниць із Днем козацтва, організоване викладачками Оленою Дарюгою, Людмилою Васецькою, Надією Надточій разом зі студентами групи 42-ТХ .

У коледжі створений відокремлений підрозділ Громадської організації «Козацьке товариство Полтавщини «Псільська Січ» у Київському районі міста Полтава, членами якого є студенти та викладачі. Козаків і козачок вітали зі святом пригощанням традиційною козацькою стравою – салом із житнім хлібом і солоними огірками.

18 жовтня провідна викладачка-технологиня ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ» Оксанаю Палаш провела кулінарний конкурс «Вареник-Фест».

Вареники з різноманітними начинками готували студенти-технологи групи 41-ТХ. Вони продемонстрували свою кулінарну майстерність, застосувавши оригінальні рецептури та різні технологічні прийоми роботи з тістом.

До уваги конкурсного журі були представлені вареники солодкі та солоні, виготовлені із застосуванням різних способів теплового оброблення. Журі відзначило не тільки відмінний смак готової страви, а й фахове її оформлення та подання.

Підсумки кулінарного конкурсу «Вареник-Фест» засвідчили, що за час навчання у коледжі здобувачі освіти за освітньо-професійною програмою «Виробництво харчової продукції» перетворюються на справжніх фахівців-професіоналів своєї справи!

19 жовтня відбувся відкритий захід «Пошук роботи. Аналіз вакансій. Портрет ідеального співробітника». На зустріч із майбутніми випускниками завітала заступниця директора Обласного молодіжного центру Анна Півень.

Фахівчиня звернула увагу на основні моменти і недоліки у вмінні презентувати себе на ринку праці та формувати у роботодавця позитивне ставлення до себе; розповіла про основні критерії, якими слід керуватися при виборі першого робочого місця; зорієнтувала студентів у базових вимогах до створення резюме.

Зустріч була цікавою, інформативною, корисною та мотивуючою для майбутніх випускників.

Підсумки проведення тижня циклової комісії у ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ» вказують на тісну, плідну співпрацю викладачів комісії зі студентами спеціальності 181 «Харчові технології», що дає чудовий результат: удосконалення педагогічної майстерності викладачів і зростання фахових компетентностей студентів коледжу.

Опублікований: 20-10-2021
Читайте також:
Щиро вітаємо викладачку кафедри обліку і аудиту з присвоєнням наукового ступеня кандидатки економічних наук!

Наказом Міністерства освіти і науки України №220 від 21 лютого 2024 року затверджено рішення Атестаційної комісії МОН щодо затвердження рішення спеціалізованої вченої ради Д 26.058.01 про присудження наукового ступеня кандидатки економічних наук старшій викладачці кафедри обліку і аудиту Світлані Ніколаєнко. Нагадаємо 8 грудня 2023 року Світлана Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щиро вітаємо викладачку кафедри обліку і аудиту з присвоєнням наукового ступеня кандидатки економічних наук! 04 березня 2024

Кращі кондитери визначені!

Кондитерське ремесло - це мистецтво! Солодощі - це маленьке свято, а готувати десерти - означає дарувати людям радість і робити їх трішки щасливішими. Ці прості істини добре знають учні Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ, які опановують професію кондитера. 24 квітня в  коледжі  відбувся фінальний етап міського конкурсу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі кондитери визначені! 26 квітня 2018

Фахівці університету знайомилися з міжнародною співпрацею у сфері вищої освіти за програмою Жан Моне

Сучасні тенденції європейської освіти дають змогу українським студентам, науковцям та організаціям, діяльність яких пов’язана зі сферами розвитку молоді, освіти, культури та спорту взяти участь у наймасштабнішій сучасній програмі академічного обміну Erasmus+. Національний Еразмус+ офіс в Україні у тісній співпраці з Представництвом ЄС в Україні за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці університету знайомилися з міжнародною співпрацею у сфері вищої освіти за програмою Жан Моне 18 січня 2019