Н У Х Т

В університеті працює Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+

08 червня 2018

В університеті працює Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+

7 червня 2018 року розпочала роботу Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+ «Стале виробництво та споживання продуктів харчування у ЄС: виклики для України».

З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ Олександр Шевченко, декан факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Наталія Грегірчак, аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні Сільвен Ріголле та керівник сектору з питань європейської інтеграції Міністерства інформаційної політики України Людмила Василенко, побажавши плідної роботи учасникам Міжнародної Літньої Школи.

Професор кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ, координатор проектів FoodPro та EcoPro Ігор Якименко окреслив сучасні виміри стратегії сталого розвитку ЄС.

Учасник проекту FoodPro, асистент-професор Міжнародного інституту промислової  екологічної економіки Лундського університету (Швеція) Юлія Войтенко-Палган висвітлила інформацію про стале споживання, його принципи та проблематику в країнах ЄС та інших країнах світу.

Керівник відділу тестуванняНауково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кільдій провела порівняльний аналіз якості продуктів харчування згідно із законодавством України та ЄС.

Віце-президент Всеукраїнської федерації споживачів «ПУЛЬС» Наталія Бородачова поділилася досвідом ЄС щодо системи захисту прав споживачів харчових продуктів.

Учасник проекту EcoPro, директор Національного центру токсичних сполук у навколишньому середовищі Университету Масарика (Брно, Чеська Республіка) Катерина Себкова висвітлила важливу інформацію по хімічних забруднювачах і менеджменту відходів в аспекті сталого розвитку у ЄС та світі.

Учасник проекту FoodPro, завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ Олена Семенова розповіла про нормативно-правове регулювання виробництва м'ясних та молочних продуктів у ЄС та Україні.

Координатор проекту Жан Моне Модуль «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС», доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП Марія Галабурда висвітлила інформацію про безпечність харчових продуктів у ЄС.

Президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета», координатор Міжнародного форуму для сталого розвитку бізнесу GREEN MIND Світлана Берзина розповіла про переваги та кращі практики застосування в Україні та світі інструментів сталого споживання та виробництва.

Учасник проекту FoodPro, доцент кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ Оксана Ничик ознайомила із регламентами ЄС щодо маркування харчових продуктів та вимогами до органічного виробництва.

Голова громадської організації «Єдина планета»Антон Вакуленко порушив питання про вплив промислового тваринництва та харчових звичок людей на клімат і довкілля.

Сьогодні Міжнародна Літня Школа продовжує свою роботу, будуть нові цікаві доповіді. Чекаємо всіх небайдужих до майбутнього нашої планети!

Опублікований: 08-06-2018
Читайте також:
Гранти на сплату року навчання від Scholarship для студентів НУХТ

Студентів університету запрошують взяти участь у соціальній програмі Scholarship. Головний приз – гранти (стипендія) на сплату року навчання в українському ЗВО. Наразі відкрито 4 номінації: - 30 000 грн. - https://gym-training.com/ru/scholarship-ua (запитання та роботи надсилати на пошту: scholarship@gym-training.com) - 17 000 грн. - https://ky...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гранти на сплату року навчання від Scholarship для студентів НУХТ 23 січня 2020

Нове поповнення магістрів з біотехнологій та біоінженерії

На кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися цьогорічні засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «магістр» здобувачами спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія». Плідно працювали всі – здобувачі проводили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення магістрів з біотехнологій та біоінженерії 19 грудня 2024

Про емоційну їжу розповіла здобувачам освіти лікарка-дієтологиня

На запрошення лекторок дисципліни «Основи нутриціології» Віти Цирульнікової і Олени Тищенко до освітнього онлайн-простору першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» завітала лікарка терапевтка-дієтологиня, засновниця Клініки сучасної дієтології Dr. Lakusta Clinic, популяризаторка здорового способу життя Тетяна Лакуста. У фокусі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про емоційну їжу розповіла здобувачам освіти лікарка-дієтологиня 01 листопада 2024

Завідувач економіко-технологічного відділення Львівського коледжу НУХТ нагороджений орденом Богдана Хмельницького (посмертно)

Завідувач економіко-технологічного відділення відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ», лейтенант Тарас Березюк за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно нагороджений ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач економіко-технологічного відділення Львівського коледжу НУХТ нагороджений орденом Богдана Хмельницького (посмертно) 18 січня 2023