Н У Х Т

В університеті працює Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+

08 червня 2018

В університеті працює Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+

7 червня 2018 року розпочала роботу Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+ «Стале виробництво та споживання продуктів харчування у ЄС: виклики для України».

З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ Олександр Шевченко, декан факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Наталія Грегірчак, аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні Сільвен Ріголле та керівник сектору з питань європейської інтеграції Міністерства інформаційної політики України Людмила Василенко, побажавши плідної роботи учасникам Міжнародної Літньої Школи.

Професор кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ, координатор проектів FoodPro та EcoPro Ігор Якименко окреслив сучасні виміри стратегії сталого розвитку ЄС.

Учасник проекту FoodPro, асистент-професор Міжнародного інституту промислової  екологічної економіки Лундського університету (Швеція) Юлія Войтенко-Палган висвітлила інформацію про стале споживання, його принципи та проблематику в країнах ЄС та інших країнах світу.

Керівник відділу тестуванняНауково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кільдій провела порівняльний аналіз якості продуктів харчування згідно із законодавством України та ЄС.

Віце-президент Всеукраїнської федерації споживачів «ПУЛЬС» Наталія Бородачова поділилася досвідом ЄС щодо системи захисту прав споживачів харчових продуктів.

Учасник проекту EcoPro, директор Національного центру токсичних сполук у навколишньому середовищі Университету Масарика (Брно, Чеська Республіка) Катерина Себкова висвітлила важливу інформацію по хімічних забруднювачах і менеджменту відходів в аспекті сталого розвитку у ЄС та світі.

Учасник проекту FoodPro, завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ Олена Семенова розповіла про нормативно-правове регулювання виробництва м'ясних та молочних продуктів у ЄС та Україні.

Координатор проекту Жан Моне Модуль «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС», доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП Марія Галабурда висвітлила інформацію про безпечність харчових продуктів у ЄС.

Президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета», координатор Міжнародного форуму для сталого розвитку бізнесу GREEN MIND Світлана Берзина розповіла про переваги та кращі практики застосування в Україні та світі інструментів сталого споживання та виробництва.

Учасник проекту FoodPro, доцент кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ Оксана Ничик ознайомила із регламентами ЄС щодо маркування харчових продуктів та вимогами до органічного виробництва.

Голова громадської організації «Єдина планета»Антон Вакуленко порушив питання про вплив промислового тваринництва та харчових звичок людей на клімат і довкілля.

Сьогодні Міжнародна Літня Школа продовжує свою роботу, будуть нові цікаві доповіді. Чекаємо всіх небайдужих до майбутнього нашої планети!

Опублікований: 08-06-2018
Читайте також:
На крок наблизилися до здорового способу життя третьокурсники спеціальності «Туризм»

В унікальний день 29 лютого засадам здорового харчування навчалися здобувачі третього курсу спеціальності «Туризм». Для них авторка освітнього проєкту «Здорове харчування», укладачка безкоштовного онлайн-курсу для дорослих «4 кроки до здорового харчування» на платформі Prometheus Ольга Ільюхіна прочитала лекцію, під час якої здобувачі на крок набл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На крок наблизилися до здорового способу життя третьокурсники спеціальності «Туризм» 02 березня 2020

Назустріч вступникам

Протягом грудня викладачі кафедри фінансів провели цикл онлайн-зустрічей із майбутніми вступниками та їх батьками. Учасники заходів мали можливість почути з перших вуст про спеціальність «Фінанси , банківська справа та страхування», інформацію про можливості майбутнього працевлаштування випускників-фінансистів, про особливості вступу 2021, переваг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Назустріч вступникам 15 грудня 2020

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар "Технологія висококонцентрованих бражок з крохмалевмісної сировини". Доповідач – аспірант кафедри Світлана Ковальчук (керівник – Тетяна Мудрак) доповіла про особливості перероблення різних видів зернової сировини, а також вплив ступеня дисперсності зерна на процес розріджува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар 19 квітня 2018

Весняний профорієнтаційний марафон Київщиною триває: на черзі – Васильків

21 березня 2019 року естафету проведення Ярмарок професій прийняв міськрайонний центр зайнятості м. Васильків. Захід, на якому наш університет представила методист підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності Маргарита Панасевич, відвідали учні випускних класів 16 загальноосвітніх навчальних закладів міста ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весняний профорієнтаційний марафон Київщиною триває: на черзі – Васильків 22 березня 2019