Н У Х Т

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

25 листопада 2019

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів».

Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».

Цього року програма була дуже насиченою та жвавою. Варто відзначити, що інтерес до конференції проявили і представники виробництва, і сфери освіти, і органи державної влади, які займаються питаннями регулювання харчової сфери. У першу чергу, це пов’язано з актуальністю і своєчасністю питань, які були винесені на розгляд у програмі конференції. Адже саме зараз національні виробники відчувають значний вплив законодавчих змін, обумовлених євроінтеграційними процесами і знаходяться на етапі адаптації свої діяльності до них, що по суті є досить важким і кропітким процесом. Тому, обговорення проблемних питань, пов’язаних із якістю та безпечністю харчових продуктів, у багатосторонньому порядку дозволяє ефективно підійти до пошуку шляхів їх вирішення і в цілому здійснити обмін цінною і актуальною інформацією.

Оргкомітетом були розглянуті і прийняті до публікації 110 тез наукових праць учених і провідних фахівців харчової галузі. У конференції брали участь представники 37 вищих навчальних закладів і організацій України, Казахстану, Словаччини, Вірменії, Молдови, Польщі, Франції, Іспанії.

Тематика ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Якість і безпека харчових продуктів» торкнулася широкого спектру проблем:

- Управління якістю і безпечністю харчових продуктів у контексті нових вимог харчового законодавства.
- Формування та контроль якості і безпечності інноваційних харчових продуктів.
- Новітні методи ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів.
- Сучасний стан системи технічного регулювання України.
- Актуальні питання у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.

На конференції були заслухані 25 доповідей і представлена стендова сесія.

У зв’язку з актуальністю порушених питань, за результатами конференції був сформований і розміщений на сайті університету електронний збірник матеріалів тез і доповідей учасників.

Дні, присвячені ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Якість і безпека харчових продуктів», стали по-справжньому незабутніми для всіх її учасників. Був відзначений високий науковий рівень представлених доповідей, а також актуальність дискусій із проблем, що були заслухані під час роботи форуму.

Отже, ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів» відбулася на високому організаційному та науковому рівні.

Опублікований: 25-11-2019
Читайте також:
«Смачний» день для франківських кухариків

У Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ знову настав той довгоочікуваний «смачний» день, коли діти, якими опікується Служба у справах дітей відвідали черговий майстер-клас, цього разу з приготування найсмачніших десертів. Під наставництвом майстрів виробничого навчання коледжу хлопці та дівчатка навчилися готуват...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Смачний» день для франківських кухариків 17 липня 2023

Мистецтво бариста для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Чергове заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося в умовах сучасного закладу ресторанного господарства, кафе-кав’ярні «Шалений єнот». Воркшоп із технології кавоваріння для студентів провів досвідчений бариста Ілля Грушевий, який відкрив їм двері у світ кави. Під час теоретичної частини слуха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво бариста для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 26 березня 2019

Про потужності вітчизняних і зарубіжних закладів гостинності англійською мовою

Сучасна індустрія туризму – одна з найприбутковіших і найперспективніших щодо темпів зростання галузей світового господарства у зв’язку з пандемією переживає непрості часи. Відтак, в’їзний і виїзний туризм впливає на економічний розвиток не лише на національному рівні, а й зумовлює зміни в розвитку певного регіону країни, видозмінюючи їх інфраструк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про потужності вітчизняних і зарубіжних закладів гостинності англійською мовою 21 грудня 2020

Добра традиція Свалявського технічного коледжу НУХТ

Цього року Свалявський технічний коледж нашого університету продовжив добру традицію святкування Дня знань. На святі панувала урочиста атмосфера, яка подарувала хвилюючі та незабутні враження для першокурсників. Ведучі свята Олександр Супп, Віолетта Шестак, Даяна Бобраніцька, Аліна Данайканич привітали всіх присутніх і побажали студентам першого к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Добра традиція Свалявського технічного коледжу НУХТ 04 вересня 2019