Н У Х Т

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

25 листопада 2019

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів».

Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».

Цього року програма була дуже насиченою та жвавою. Варто відзначити, що інтерес до конференції проявили і представники виробництва, і сфери освіти, і органи державної влади, які займаються питаннями регулювання харчової сфери. У першу чергу, це пов’язано з актуальністю і своєчасністю питань, які були винесені на розгляд у програмі конференції. Адже саме зараз національні виробники відчувають значний вплив законодавчих змін, обумовлених євроінтеграційними процесами і знаходяться на етапі адаптації свої діяльності до них, що по суті є досить важким і кропітким процесом. Тому, обговорення проблемних питань, пов’язаних із якістю та безпечністю харчових продуктів, у багатосторонньому порядку дозволяє ефективно підійти до пошуку шляхів їх вирішення і в цілому здійснити обмін цінною і актуальною інформацією.

Оргкомітетом були розглянуті і прийняті до публікації 110 тез наукових праць учених і провідних фахівців харчової галузі. У конференції брали участь представники 37 вищих навчальних закладів і організацій України, Казахстану, Словаччини, Вірменії, Молдови, Польщі, Франції, Іспанії.

Тематика ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Якість і безпека харчових продуктів» торкнулася широкого спектру проблем:

- Управління якістю і безпечністю харчових продуктів у контексті нових вимог харчового законодавства.
- Формування та контроль якості і безпечності інноваційних харчових продуктів.
- Новітні методи ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів.
- Сучасний стан системи технічного регулювання України.
- Актуальні питання у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.

На конференції були заслухані 25 доповідей і представлена стендова сесія.

У зв’язку з актуальністю порушених питань, за результатами конференції був сформований і розміщений на сайті університету електронний збірник матеріалів тез і доповідей учасників.

Дні, присвячені ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Якість і безпека харчових продуктів», стали по-справжньому незабутніми для всіх її учасників. Був відзначений високий науковий рівень представлених доповідей, а також актуальність дискусій із проблем, що були заслухані під час роботи форуму.

Отже, ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів» відбулася на високому організаційному та науковому рівні.

Опублікований: 25-11-2019
Читайте також:
З Міжнародним днем інтелектуальної власності!

Міжнародний день інтелектуальної власності встановлений у 2000 році на засіданні Генеральної асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), який відзначається щороку 26 квітня в день народження ВОІВ — організації, що сприяє охороні та розвитку інтелектуальної власності у всьому світі. Міжнародний день інтелектуальної власності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З Міжнародним днем інтелектуальної власності! 22 квітня 2019

Важлива інформація, яскраві емоції і натхнення: відбувся перший весняний День вступника НУХТ

Прийшла весна, що завжди символізує оновлення, і отже настав час рухатися вперед, підкорюючи нові життєві вершини. У чудовий святковий день наш колектив не тільки вітав жінок-колег, але й традиційно тепло зустрічав гостей – учасників першого весняного Дня вступника НУХТ. На наш івент завітали чимало майбутніх вступників, що прагнуть до здобуття но...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важлива інформація, яскраві емоції і натхнення: відбувся перший весняний День вступника НУХТ 08 березня 2025

Як не провалити співбесіду з роботодавцем: поради від фахівця отримали здобувачі-біотехнологи

Як пройти співбесіду , щоб вас відразу прийняли на роботу; як підготуватися; як відповідати на питання; що казати… Докладний розбір проходження співбесіди на практиці для студентів-біотехнологів 4 курсу під час гостьової лекції здійснила тренерка з компанії TriglavInternationalLLC (партнера корпорації «Артеріум») Юлія Старикова. Фахівчиня працює у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як не провалити співбесіду з роботодавцем: поради від фахівця отримали здобувачі-біотехнологи 18 жовтня 2021

Студенти відзначили День європейських мов

До Дня європейських мов, який щороку відзначається 26 вересня, відбулися пізнавально-освітні заняття, які провели професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива та старша викладачка Людмила Юрчук. Їх метою було ознайомлення студентів із мовним і культурним розмаїттям Європи, популяризація вивчення іноземних мов, а також форм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти відзначили День європейських мов 26 вересня 2025