В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся майстер-клас із сервірування столу для меню з 4-х страв на 2-х осіб, який люб'язно погодився провести керівник фірми відновлення фахових працівників для німецького ринку праці Даніель Ель Фадгхам.
У майстер-класі в якості допитливих глядачів-професіоналів взяли участь представник німецьких партнерів, директор професійної школи кулінарного мистецтва Рональд Мацалак, директор коледжу Віра Кузнецова та її заступники, а також викладачі, майстри виробничого навчання і студенти, які мали змогу порівняти побачене з тим, чого вже навчилися у коледжі під час теоретичних і практичних занять, а дехто - протягом практики, яку майбутні професіонали проходять у кращих ресторанних закладах Івано-Франківська та області.
Важливість сервірування столів у ресторанних закладах не можливо переоцінити, адже це – один із основних елементів залучення відвідувачів. Сервірування в закладах високої кухні має свої особливості, так само, як і те, що в європейських країнах воно має трохи інші стандарти, ніж в Україні.
Майстер-клас викликав жваве обговорення і багато фахових питань. Німецькі партнери пообіцяли в березні під час свого наступного приїзду познайомити всіх бажаючих із деякими способами приготування коктейлів. Вони запевнили, що з радістю оцінять професійне вміння наших майбутніх барменів і дадуть свої поради щодо самовдосконалення та професійного навчання.