Н У Х Т

Вперед, до цікавого та новітнього навчання у віртуальному форматі!

08 лютого 2024

Вперед, до цікавого та новітнього навчання у віртуальному форматі!

У рамках вивчення дисципліни «Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів. Модуль 3. Оцінка терміну придатності харчових продуктів» здобувачі групи ХЕ-4-12 під керівництвом викладачів кафедри експертизи харчових продуктів – лекторки, доцентки Оксани Петруші, доцента Богдана Пащенка та асистентки Анни Логінової провели віртуальну лабораторну роботу на тему «Знайомство з макромолекулами харчових продуктів» за допомогою навчального симулятора платформи «Labster».

Платформа «Labster» – світовий лідер із розроблення віртуальних навчальних симуляторів, завдяки яким успішно навчаються вже 5 млн. студентів та учнів 3000 навчальних закладів у 70 країнах світу. На платформі доступні віртуальні симуляції з різних галузей, при цьому вона забезпечує можливість самостійного підключення викладачами учнів і студентів із подальшим аналізом результатів їх робіт.

Симулятор є повноцінним віртуальним комплексом з відеоінструкцією, теоретичними відомостями та інтерактивними вправами, що виконуються у 3D-середовищі сучасної віртуальної лабораторії. Здобувачі освіти у форматі гри допомогли персонажам дослідити на наявність макромолекул і поживну цінність різні харчові продукти, у тому числі готові страви із закладу громадського харчування. При цьому вони мали змогу здійснити симуляцію проведення якісних реакцій на визначення простих і складних вуглеводів, білків, ліпідів – реактивів біуретового та Бенедикта, йодного розчину та індикатору Судан IV.

За результатами лабораторного заняття четвертокурсники в ігровій формі ознайомилися із функціональним призначенням білків, вуглеводів, ліпідів і нуклеїнових кислот, отримали інформацію щодо важливості участі макромолекул у нормальному функціонуванні клітин, тканин та органів, що підкреслює їхню важливість для життя людини.

Викладачі отримали позитивний відгук здобувачів щодо нового досвіду проведення лабораторних робіт, які відзначили інтерактивність і корисність такого формату для набуття навичок у роботі спеціаліста з якості та безпечності харчових продуктів, а також можливість виконання роботи віддалено за допомогою будь-якого комп’ютера чи смартфону. Зважаючи на це, у подальшому на студентів чекають нові формати та цікавинки від кафедри експертизи харчових продуктів. Вперед, до сучасного та інтерактивного викладання!

Опублікований: 08-02-2024
Читайте також:
Міжнародний день Франкофонії на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Весна – пора відродження, пора змін на краще, пора краси, любові і  кохання. А кохання у нас асоціюється в першу чергу з Францією. І, мабуть, невипадково, саме навесні, а точніше 20 березня, увесь франкомовний світ відмічає Міжнародний день Франкофонії. Що ж таке франкофонія? З лінгвістичної точки зору є дві лексеми: Франкофонія (з великої літери)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний день Франкофонії на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 20 березня 2023

Вступ до НУХТ – крок в успішне майбутнє!

27 лютого 2021 р. доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Людмила Приблуда провела профорієнтаційну роботу зі слухачами підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. Мета заходу – популяризація спеціальностей інститутів і факультетів НУХТ. Фахівчиня розповіла про переваги навчання саме в нашому...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступ до НУХТ – крок в успішне майбутнє! 01 березня 2021

Освітню програму підготовки бакалаврів зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» виконано!

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася атестація здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» заочної форми навчання у формі письмового комплексного державного іспиту зі спеціальності. Завідувач випускової кафедри і голова Екзаменаційної комісії, професор Віктор Доценко привітав студентів із головною подією бакалаврату, побажав їм успіху і в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітню програму підготовки бакалаврів зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» виконано! 19 лютого 2020

Про aкредитації освітніx програм

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти надіслало звернення до Кабінету Міністрів України з ініціативою уможливлення надання відкладених акредитацій усім освітнім програмам, які наявні у інформаційній системі Національного агентства та очікують на процедуру на всіх її етапах. Лист читайте на сайті агентства: https://bit.ly/3J3FN6...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про aкредитації освітніx програм 14 березня 2022