11-12 квітня 2024 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології та інженерія» 2023-2024 н.р.
У конференції взяли участь 30 здобувачів із 16 закладів вищої освіти України: Національного університету харчових технологій, Державного торговельно-економічного університету, Державного біотехнологічного університету, Сумського національного аграрного університету, Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, Херсонського державного аграрно-економічного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Львівська політехніка», Вінницького національного аграрного університету, Миколаївського національного аграрного університету, Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, Черкаського державного технологічного університету, Уманського національного університету садівництва, Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця, Української інженерно-педагогічної академії.
Для об’єктивного оцінювання наукових робіт до складу конкурсної комісії увійшли провідні науковці з різних закладів вищої освіти. Презентацію і розгляд наукових робіт було організовано на секціях – «Технології хлібопекарських, кондитерських виробів і переробки зерна», «Технології м’ясних, молочних та олійно-жирових продуктів», «Технології бродильних виробництв і консервування», «Технології харчування та оздоровчих продуктів».
На підставі рецензій та оцінювання наукових доповідей учасників науково-практичної конференції, галузева конкурсна комісія під головуванням ректора університету Олександра Шевченка визначила переможців Конкурсу та нагородила:
Дипломами І ступеня:
- Ангеліну Півторацьку і Антона Космика (обоє – Національний університет харчових технологій)
Дипломами ІІ ступеня:
- Тетяну Онищенко (Державний біотехнологічний університет)
- Анастасію Гусар (Херсонський державний аграрно-економічний університет)
- Олександра Богдана і Крістіну Шинкарюк (обоє – Національний університет харчових технологій)
- Ярослава Дзюбу (Сумський національний аграрний університет)
- Валерію Кущенко (Державний торгівельно-економічний університет)
Дипломами ІІІ ступеня:
- Катерину Ільїну та Марію Свириденко (обоє – Державний біотехнологічний університет)
- Кароліну Бережняк (Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка)
- Дмитра Корнійчука (Львівський національний університет імені Івана Франка)
- Ростислава Смаровоза (Уманський національний університет садівництва)
- Миколу Кухтина (Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя)
- Олександра Блохіна (Українська інженерно-педагогічна академія)
Грамотами в номінації «Практична цінність»:
- Діану Погребняк (Миколаївський національний аграрний університет)
- Владислава Присяжнюка (Вінницький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету)
- Вікторію Ратушну (Вінницький національний аграрний університет)
- Ірину Миляновську і Володимира Слободянюка (обоє – Національний університет «Львівська політехніка»)
- Катерину Зінченко (Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця)
Грамотами в номінації «Оригінальність ідеї»:
- Софію Турович (Миколаївський національний аграрний університет)
- Вероніку Коберник (Уманський національний університет садівництва)
Грамотами в номінації «Креативність»:
- Марину Меркотан (Черкаський державний технологічний університет)
- Софію Михайлюк (Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя)
Щиро вітаємо молодих науковців і бажаємо їм подальших наукових звершень!