Н У Х Т

Вивчення мови через пізнання традицій і звичаїв англомовних країн

31 жовтня 2023

Вивчення мови через пізнання традицій і звичаїв англомовних країн

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування через призму пізнання традицій і звичаїв англомовних країн заохочують здобувачів до вивчення англійської мови.

Яскраве і містичне свято Гелловін – Halloween прийшло в Україну відносно нещодавно та одразу знайшло своїх прихильників. Щороку дата Гелловіну незмінна. Його святкують у ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Людмила Юрчук зорганізувала студентів з груп ТІ-1-1, ТІ-1-4 і провела з ними розважально-пізнавальну вікторину з Halloween Vocabulary щодо походження, історії та коріння Halloween. Цікавинкою цієї події став перегляд яскравого, веселого animated movie «BET YOU DIDN`T KNOW: Halloween History». Абсолютно всі здобувачі із задоволенням повторювали за викладачкою лексику і терміни, що стосуються цього свята. Вони також виступили з невеличкими інформаційними домашніми заготовками про Halloween.

Найбільш активними були Дмитро Кондратюк, Анна Дитиненко, Артем Дем’яненко – ТІ-1-4; Богдана Дячук, Юлія Акінча, Діана Різник, Владіслава Латюк – ТІ-1-1.

До святкування Гелловіну приєдналась доцентка кафедри Ганна Бойко зі своїми здобувачами групи ТЕ-1-10М. Всі разом подивились ще один animated movie «THIS IS HALLOWEEN». Контент цього фільму у ритмічно-музичному вигляді спрямований на відпрацювання словникового запасу, розвитку комунікативної компетенції з тематики.

Яка історія виникнення цього свята, звідки походить його назва, які традиції святкування Гелловіну, звідки походить найвідоміша традиція цього свята trick-or-treating, чому ліхтар – Джек, – відповіді на ці запитання шукали також здобувачі груп ГС-2-9ск і ГС-4+ск разом із викладачкою Юлією Ткачук. Студенти переглянули відео про історію свята та після обговорення перейшли до читання тексту, який доповнив відео й надав розгорнуті відповіді на запитання. Окрім того, здобувачі ділилися своїми цікавими історіями про те, як вони зазвичай святкують, які костюми одягають і пригадували цікаві історії з дитинства, пов’язані з цим святом.

Група ГС-2-7 разом із доценткою Галиною Лук'янець теж долучились до святкування Halloween. Здобувачі підійшли до підготовки креативно: Євгенія Жукова вирізьбила з гарбуза чудового Джека Ліхтаря; Елізабет Корбет – авторка дивовижного напису на дошці, декорацій і корисного списку слів на тему свята; Софія Щербакова порівняла схожі свята у всьому світі; Надія Любченко здивувала розповіддю про символіку святкування; Анастасія Ганновська нагадала про чорну кішку та жадібність Джека; Лілія Петренко поділилася рецептами страв із гарбуза. Святкували з користю – практикували виступати з доповідями перед аудиторією та покращили культурологічну компетенцію.

Студенти групи ГС-1-9а разом із доценткою Інною Форостюк не тільки дізналися щось нове про Helloween, а й пригадали різні свята, які відзначають в англомовних країнах. Деякі з них популярні і в Україні, є веселими й очікуваними. Інші – стали «big business» і, на жаль, втратили початкове значення. Але знати культуру країн, мову яких вивчаємо, – цікаво і корисно.

Студенти групи Ту 1-10 разом зі старшою викладачкою Ларисою Яненко також долучились до святкування Halloween, Здобувачі переглянули цікаві відео та повторили слова, пов’язані з цим святом, підготували цікаві презентації. Про історію виникнення свята розповів Олег Білоткач та Ілля Левицький, Єлизавета Василенцева підготувала презентацію про особливості святкування у різних країнах, а Анна Родзівіліна доповіла про цікаві факти, пов’язані зі святкуванням Гелловіна

Святкування Гелловіну пройшло у всіх, хто доєднався до свята, в атмосфері зацікавленості, комунікативної активності, взаємоповаги і душевної теплоти.

Опублікований: 31-10-2023
Читайте також:
Тренером із ресурсоефективного ощадливого виробництва виступив викладач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

28 травня 2021 р. доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ Олексій Пилипенко виступив тренером у онлайн-тренінгу «Впровадження ресурсоефективного ощадливого виробництва в промисловості та HoReCa», що проводився Мережею центрів інформаційної підтримки бізнесу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренером із ресурсоефективного ощадливого виробництва виступив викладач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 31 травня 2021

Фініш і старт: на кафедрі технології оздоровчих продуктів підвели підсумки акредитації магістерської освітньої програми

На кафедрі технології оздоровчих продуктів підвели підсумки акредитації магістерської освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Гарантка програми, завідувачка кафедри, професорка Галина Сімахіна так відреагувала на отримання сертифікату: « Звершилося! 29 грудня 2022 року наша освітня програма от...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш і старт: на кафедрі технології оздоровчих продуктів підвели підсумки акредитації магістерської освітньої програми 09 січня 2023

До обговорення найактуальнішим тем індустрії гостинності долучаються наші викладачі

«Ранкова кава з готельєром» – під такою назвою стартувала нова рубрика у «School of Hotel Basics Michelle». У її рамках за чашкою вранішньої кави до прямого ефіру запрошують відомих українських готельєрів і говорять про найактуальніші теми галузі. Гостро, правдиво, без купюр і завжди наживо. Першою гостею нової рубрики стала CEO Vertex Hotel Group...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення найактуальнішим тем індустрії гостинності долучаються наші викладачі 13 липня 2020

Зустріч зі стейкхолдерами з обговорення освітньо-професійної програми «Маркетинг»

На кафедрі маркетингу відбувся круглий стіл зі стейкхолдерами з обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Маркетинг» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 075 «Маркетинг». Зустріч відбулася в онлайн-режимі. До учасників круглого столу звернулася гарантка освітньої програми, доцентка Лариса Капінус, яка повідомила, щ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч зі стейкхолдерами з обговорення освітньо-професійної програми «Маркетинг» 11 березня 2021