Н У Х Т

Вивчення мови через пізнання традицій і звичаїв англомовних країн

31 жовтня 2023

Вивчення мови через пізнання традицій і звичаїв англомовних країн

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування через призму пізнання традицій і звичаїв англомовних країн заохочують здобувачів до вивчення англійської мови.

Яскраве і містичне свято Гелловін – Halloween прийшло в Україну відносно нещодавно та одразу знайшло своїх прихильників. Щороку дата Гелловіну незмінна. Його святкують у ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Людмила Юрчук зорганізувала студентів з груп ТІ-1-1, ТІ-1-4 і провела з ними розважально-пізнавальну вікторину з Halloween Vocabulary щодо походження, історії та коріння Halloween. Цікавинкою цієї події став перегляд яскравого, веселого animated movie «BET YOU DIDN`T KNOW: Halloween History». Абсолютно всі здобувачі із задоволенням повторювали за викладачкою лексику і терміни, що стосуються цього свята. Вони також виступили з невеличкими інформаційними домашніми заготовками про Halloween.

Найбільш активними були Дмитро Кондратюк, Анна Дитиненко, Артем Дем’яненко – ТІ-1-4; Богдана Дячук, Юлія Акінча, Діана Різник, Владіслава Латюк – ТІ-1-1.

До святкування Гелловіну приєдналась доцентка кафедри Ганна Бойко зі своїми здобувачами групи ТЕ-1-10М. Всі разом подивились ще один animated movie «THIS IS HALLOWEEN». Контент цього фільму у ритмічно-музичному вигляді спрямований на відпрацювання словникового запасу, розвитку комунікативної компетенції з тематики.

Яка історія виникнення цього свята, звідки походить його назва, які традиції святкування Гелловіну, звідки походить найвідоміша традиція цього свята trick-or-treating, чому ліхтар – Джек, – відповіді на ці запитання шукали також здобувачі груп ГС-2-9ск і ГС-4+ск разом із викладачкою Юлією Ткачук. Студенти переглянули відео про історію свята та після обговорення перейшли до читання тексту, який доповнив відео й надав розгорнуті відповіді на запитання. Окрім того, здобувачі ділилися своїми цікавими історіями про те, як вони зазвичай святкують, які костюми одягають і пригадували цікаві історії з дитинства, пов’язані з цим святом.

Група ГС-2-7 разом із доценткою Галиною Лук'янець теж долучились до святкування Halloween. Здобувачі підійшли до підготовки креативно: Євгенія Жукова вирізьбила з гарбуза чудового Джека Ліхтаря; Елізабет Корбет – авторка дивовижного напису на дошці, декорацій і корисного списку слів на тему свята; Софія Щербакова порівняла схожі свята у всьому світі; Надія Любченко здивувала розповіддю про символіку святкування; Анастасія Ганновська нагадала про чорну кішку та жадібність Джека; Лілія Петренко поділилася рецептами страв із гарбуза. Святкували з користю – практикували виступати з доповідями перед аудиторією та покращили культурологічну компетенцію.

Студенти групи ГС-1-9а разом із доценткою Інною Форостюк не тільки дізналися щось нове про Helloween, а й пригадали різні свята, які відзначають в англомовних країнах. Деякі з них популярні і в Україні, є веселими й очікуваними. Інші – стали «big business» і, на жаль, втратили початкове значення. Але знати культуру країн, мову яких вивчаємо, – цікаво і корисно.

Студенти групи Ту 1-10 разом зі старшою викладачкою Ларисою Яненко також долучились до святкування Halloween, Здобувачі переглянули цікаві відео та повторили слова, пов’язані з цим святом, підготували цікаві презентації. Про історію виникнення свята розповів Олег Білоткач та Ілля Левицький, Єлизавета Василенцева підготувала презентацію про особливості святкування у різних країнах, а Анна Родзівіліна доповіла про цікаві факти, пов’язані зі святкуванням Гелловіна

Святкування Гелловіну пройшло у всіх, хто доєднався до свята, в атмосфері зацікавленості, комунікативної активності, взаємоповаги і душевної теплоти.

Опублікований: 31-10-2023
Читайте також:
Наші викладачі підсумували свою участь у Другій Пан Кавказькій літній школі

Протягом тижня у жовтні 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Ірина Корецька, Ігор Устименко та асистент Володимир Польовик брали участь у Другій Пан Кавказькій літній школі за напрямом виноробного бізнесу (Second Pan Caucasian Summer School Wine Business), орг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підсумували свою участь у Другій Пан Кавказькій літній школі 01 грудня 2021

Міжнародно-визнані досягнення наших вчених

У нашому університеті значна увага приділяється міжнародній діяльності – наші здобувачі освіти й викладачі широко користуються можливостями академічної мобільності, в рамках якої проходять практичну підготовку, стажуються, займаються спільними науковими дослідженнями в університетах, наукових установах та на підприємствах країн Європи, Америки та А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародно-визнані досягнення наших вчених 26 жовтня 2022

Планове комплексне об’єктове тренування з питань цивільного захисту відбулося в університеті

20-22 листопада в Києві відбулися масштабні навчання рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій, під час яких у різних районах Києва проходили командно-штабні навчання рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період. 22 листопада за планом відпрацювання практичних заходів на суб’єктах господ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Планове комплексне об’єктове тренування з питань цивільного захисту відбулося в університеті 22 листопада 2018

Старшокурсники розпочинають новий навчальний рік із практики

Практична підготовка здобувачів вищої освіти – один із важливих видів освітнього процесу, вона здійснюється з метою набуття здобувачами освіти виробничих навичок і навиків приймати самостійні рішення в реальних виробничих умовах. У нашому університеті дуже відповідально ставляться до цієї складової навчання. Тож з 1 вересня 2021 року розпочалася п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старшокурсники розпочинають новий навчальний рік із практики 01 вересня 2021