Н У Х Т

Вивчення мови через пізнання традицій і звичаїв англомовних країн

31 жовтня 2023

Вивчення мови через пізнання традицій і звичаїв англомовних країн

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування через призму пізнання традицій і звичаїв англомовних країн заохочують здобувачів до вивчення англійської мови.

Яскраве і містичне свято Гелловін – Halloween прийшло в Україну відносно нещодавно та одразу знайшло своїх прихильників. Щороку дата Гелловіну незмінна. Його святкують у ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Людмила Юрчук зорганізувала студентів з груп ТІ-1-1, ТІ-1-4 і провела з ними розважально-пізнавальну вікторину з Halloween Vocabulary щодо походження, історії та коріння Halloween. Цікавинкою цієї події став перегляд яскравого, веселого animated movie «BET YOU DIDN`T KNOW: Halloween History». Абсолютно всі здобувачі із задоволенням повторювали за викладачкою лексику і терміни, що стосуються цього свята. Вони також виступили з невеличкими інформаційними домашніми заготовками про Halloween.

Найбільш активними були Дмитро Кондратюк, Анна Дитиненко, Артем Дем’яненко – ТІ-1-4; Богдана Дячук, Юлія Акінча, Діана Різник, Владіслава Латюк – ТІ-1-1.

До святкування Гелловіну приєдналась доцентка кафедри Ганна Бойко зі своїми здобувачами групи ТЕ-1-10М. Всі разом подивились ще один animated movie «THIS IS HALLOWEEN». Контент цього фільму у ритмічно-музичному вигляді спрямований на відпрацювання словникового запасу, розвитку комунікативної компетенції з тематики.

Яка історія виникнення цього свята, звідки походить його назва, які традиції святкування Гелловіну, звідки походить найвідоміша традиція цього свята trick-or-treating, чому ліхтар – Джек, – відповіді на ці запитання шукали також здобувачі груп ГС-2-9ск і ГС-4+ск разом із викладачкою Юлією Ткачук. Студенти переглянули відео про історію свята та після обговорення перейшли до читання тексту, який доповнив відео й надав розгорнуті відповіді на запитання. Окрім того, здобувачі ділилися своїми цікавими історіями про те, як вони зазвичай святкують, які костюми одягають і пригадували цікаві історії з дитинства, пов’язані з цим святом.

Група ГС-2-7 разом із доценткою Галиною Лук'янець теж долучились до святкування Halloween. Здобувачі підійшли до підготовки креативно: Євгенія Жукова вирізьбила з гарбуза чудового Джека Ліхтаря; Елізабет Корбет – авторка дивовижного напису на дошці, декорацій і корисного списку слів на тему свята; Софія Щербакова порівняла схожі свята у всьому світі; Надія Любченко здивувала розповіддю про символіку святкування; Анастасія Ганновська нагадала про чорну кішку та жадібність Джека; Лілія Петренко поділилася рецептами страв із гарбуза. Святкували з користю – практикували виступати з доповідями перед аудиторією та покращили культурологічну компетенцію.

Студенти групи ГС-1-9а разом із доценткою Інною Форостюк не тільки дізналися щось нове про Helloween, а й пригадали різні свята, які відзначають в англомовних країнах. Деякі з них популярні і в Україні, є веселими й очікуваними. Інші – стали «big business» і, на жаль, втратили початкове значення. Але знати культуру країн, мову яких вивчаємо, – цікаво і корисно.

Студенти групи Ту 1-10 разом зі старшою викладачкою Ларисою Яненко також долучились до святкування Halloween, Здобувачі переглянули цікаві відео та повторили слова, пов’язані з цим святом, підготували цікаві презентації. Про історію виникнення свята розповів Олег Білоткач та Ілля Левицький, Єлизавета Василенцева підготувала презентацію про особливості святкування у різних країнах, а Анна Родзівіліна доповіла про цікаві факти, пов’язані зі святкуванням Гелловіна

Святкування Гелловіну пройшло у всіх, хто доєднався до свята, в атмосфері зацікавленості, комунікативної активності, взаємоповаги і душевної теплоти.

Опублікований: 31-10-2023
Читайте також:
Змістовно, цікаво й на високому науковому рівні відбулася 90-та конференція на кафедрі вищої математики ім. проф. Можара В.І.

11 квітня 2024 року на кафедрі вищої математики ім. проф. Можара В.І. відбулася наукова онлайн-зустріч учасників підсекції «Фізико-математичні і хімічні основи технологічних процесів» 90-тої Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Змістовно, цікаво й на високому науковому рівні відбулася 90-та конференція на кафедрі вищої математики ім. проф. Можара В.І. 15 квітня 2024

Подарунок до Дня Незалежності: освітньо-наукова програма «Харчові технології» акредитована НАЗЯВО!

Колектив університету отримав прекрасний подарунок до Дня Незалежності. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти на своєму засіданні 22 серпня прийняло рішення про акредитацію освітньо-наукової програми «Харчові технології» третього (доктор філософії) рівня вищої освіти. За відповідне рішення проголосували усі 20 членів агентства, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подарунок до Дня Незалежності: освітньо-наукова програма «Харчові технології» акредитована НАЗЯВО! 24 серпня 2023

Другокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» на практиці у Республіці Болгарія

Кафедра готельно-ресторанної справи у цей непростий для нашої країни час продовжує співпрацю зі стейкхолдерами індустрії гостинності Болгарії щодо організації закордонної практики здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня. Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» приступ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» на практиці у Республіці Болгарія 08 липня 2022

Практичні аспекти харчових технологій у виробничих умовах опановують першокурсники

23 жовтня в рамках вивчення дисципліни «Вступ до харчових технологій: теоретичні і практичні аспекти» здобувачі першого курсу групи ТІ-1-2 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколою Бондарем відвідали сучасну крафтову пивоварню «BeerMaster», що знаходиться у ТРЦ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні аспекти харчових технологій у виробничих умовах опановують першокурсники 24 жовтня 2024