Н У Х Т

Викладачі університету не втрачають нагоди поділитися знаннями й досвідом з виробничниками

05 серпня 2022

Викладачі університету не втрачають нагоди поділитися знаннями й досвідом з виробничниками

Наші викладачі – відомі у своїх галузях фахівці та експерти, тому часто їх запрошують до складу різноманітних експертних груп і фахових журі, а також залучають до практичної підготовки та підвищення кваліфікації виробничників. Ось і професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, докторка технічних наук Марина Білько є постійним членом експертної групи «Укрвинпрому», а також лекторкою Української Академії Дистиляції.

На початку лютого в Академії стартував курс «Майстер дистиляції», заняття на якому перервало варварське вторгнення до нашої країни військ агресора. Та завдяки нашим мужнім оборонцям, керівництво Академії прийняло рішення поновити навчання на курсі, і в останні дні липня відбулися лекційні й практичні заняття, на які вчитися технології дистиляції приїхали фахівці галузі з різних кутків країни.

Протягом шести насичених днів слухачі вивчали та на практиці робили перекурку різних спиртових бражок, вивчали види обладнання, техніку та технологію дистиляції, постоброблення дистилятів, купажування, стабілізацію, сенсорний аналіз і дегустаційне оцінювання, процеси при витримці в бочках, альтернативні методи витримки, регулювання старіння. Крім того, проводили лабораторні дослідження, у ході яких опановували методики визначення основних фізико-хімічних показників якості води, дистилятів і алкогольних напоїв; визначали показники під  час спиртового бродіння та аналізували дозрілу бражку; аналізували стан дріжджів і визначали інфекції шляхом мікроскопіювання, а також разом із нашою викладачкою робили аналіз показників якості цукровмісної сировини та напівпродуктів для дистиляції.

 Усі разом дегустували, порівнювали та досліджували зразки, зробили віскі та заклали першу бочку Академії, розробили рецепт і зробили джин, а ще отримали дуже цікавий дистилят, який назвали «Сливки Перших».

Попереду продовження навчання в онлайн-форматі та захист дипломів. Бажаємо успіху і слухачам курсу, і нашим викладачам, які не втрачають нагоди поділитися знаннями й досвідом.

Опублікований: 05-08-2022
Читайте також:
Активний профорієнтаційний марафон від представників Приймальної комісії НУХТ

1 березня 2024 року представники Приймальної комісії НУХТ – відповідальна секретарка, в.о. завідувача кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець та член приймальної комісії, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів, асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський відвідали загальноосвітні навчальні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активний профорієнтаційний марафон від представників Приймальної комісії НУХТ 01 березня 2024

Успішно атестовані здобувачі-заочники бакалаврського рівня освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів фінішували захисти кваліфікаційних робіт здобувачами вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»  освітнього ступеню «бакалавр» заочної форми навчання. Екзаменаційна комісія працювала у складі доцентів кафедри експертизи харчових продуктів Василя Си...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно атестовані здобувачі-заочники бакалаврського рівня освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 01 березня 2023

Вчені кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – члени наукової організації «Центр українсько-наукового європейського співробітництва»

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін, Андрій Мурзін, Марія Омельченко, Володимир Польовик, Наталія Стукальська протягом останніх років увійшли до складу наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва» (ЦУЄНС), що відкриває нові перспективи розвитку їх наукової діяльності та ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчені кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – члени наукової організації «Центр українсько-наукового європейського співробітництва» 08 листопада 2024

Про можливості та переваги сучасних онлайн-платформ із вивчення англійської мови дізналися наші викладачі і студенти

Останній робочий день минулого тижня видався надзвичайно корисним і пізнавальним для викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування і студентів 1 та 2 курсів факультету готельно-ресторанного  та туристичного бізнесу. 21 вересня до університету завітав британець Майкл Хадсон, старший консультант із питань вищої освіти міжнародної освітнь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про можливості та переваги сучасних онлайн-платформ із вивчення англійської мови дізналися наші викладачі і студенти 24 вересня 2018