Н У Х Т

Викладачі університету не втрачають нагоди поділитися знаннями й досвідом з виробничниками

05 серпня 2022

Викладачі університету не втрачають нагоди поділитися знаннями й досвідом з виробничниками

Наші викладачі – відомі у своїх галузях фахівці та експерти, тому часто їх запрошують до складу різноманітних експертних груп і фахових журі, а також залучають до практичної підготовки та підвищення кваліфікації виробничників. Ось і професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, докторка технічних наук Марина Білько є постійним членом експертної групи «Укрвинпрому», а також лекторкою Української Академії Дистиляції.

На початку лютого в Академії стартував курс «Майстер дистиляції», заняття на якому перервало варварське вторгнення до нашої країни військ агресора. Та завдяки нашим мужнім оборонцям, керівництво Академії прийняло рішення поновити навчання на курсі, і в останні дні липня відбулися лекційні й практичні заняття, на які вчитися технології дистиляції приїхали фахівці галузі з різних кутків країни.

Протягом шести насичених днів слухачі вивчали та на практиці робили перекурку різних спиртових бражок, вивчали види обладнання, техніку та технологію дистиляції, постоброблення дистилятів, купажування, стабілізацію, сенсорний аналіз і дегустаційне оцінювання, процеси при витримці в бочках, альтернативні методи витримки, регулювання старіння. Крім того, проводили лабораторні дослідження, у ході яких опановували методики визначення основних фізико-хімічних показників якості води, дистилятів і алкогольних напоїв; визначали показники під  час спиртового бродіння та аналізували дозрілу бражку; аналізували стан дріжджів і визначали інфекції шляхом мікроскопіювання, а також разом із нашою викладачкою робили аналіз показників якості цукровмісної сировини та напівпродуктів для дистиляції.

 Усі разом дегустували, порівнювали та досліджували зразки, зробили віскі та заклали першу бочку Академії, розробили рецепт і зробили джин, а ще отримали дуже цікавий дистилят, який назвали «Сливки Перших».

Попереду продовження навчання в онлайн-форматі та захист дипломів. Бажаємо успіху і слухачам курсу, і нашим викладачам, які не втрачають нагоди поділитися знаннями й досвідом.

Опублікований: 05-08-2022
Читайте також:
Відтепер усі здобувачі вищої освіти укладатимуть договори з вишами

Однією з новацій цьогорічної вступної кампанії стало обов’язкове укладення договору між закладом вищої освіти і вступником, як за контрактною формою навчання, так і за бюджетною. Прийом документів завершився 22 серпня, і наразі вступники отримують рекомендації до зарахування, після чого мають виконати вимоги до зарахування (подати оригінали докумен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відтепер усі здобувачі вищої освіти укладатимуть договори з вишами 25 серпня 2020

Практичні навички – запорука успіху технолога

Весняний семестр для студентів 2 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій на кафедрі технології оздоровчих продуктів розпочався з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Під час проведення лабораторної роботи викладачі кафедри, асистент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні навички – запорука успіху технолога 26 лютого 2019

Локальний моніторинг – запорука якості освіти

Сучасний ринок праці вимагає від випускника закладу вищої освіти не лише глибоких теоретичних знань, а й здатності самостійно їх застосовувати в нестандартних, постійно змінюваних життєвих ситуаціях, переходу від суспільства знань до суспільства життєво компетентних громадян. Тому оцінювання якісно підготовленого випускника, що є основою його конку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг – запорука якості освіти 21 лютого 2022

Про харчову безпечність і норми НАССР – наші викладачі вчать і вчаться

18 липня відбувся прямий ефір за вимогами системи харчової безпечності та нормами НАССР від консалтингового агентства «PROFI CLUB Training», до якого долучилися й наші викладачі випускових кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій та факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Разом із сертифік...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про харчову безпечність і норми НАССР – наші викладачі вчать і вчаться 19 липня 2022