Н У Х Т

Видано черговий номер наукового журналу «Харчова промисловість»

15 січня 2024

Видано черговий номер наукового журналу «Харчова промисловість»

Редакція запрошує ознайомитися з найсвіжішими інсайтами у сфері харчової промисловості в щойно виданому журналі «Харчова промисловість» № 33-34 за 2023 рік.

Журнал «Харчова промисловість» з 1965 року продовжує розширювати свою роль у висвітленні передових досліджень, технологічних і технічних рішень у галузі харчової промисловості.

Входить до переліку наукових фахових видань України (категорія «Б») з технічних наук для спеціальностей 133, 162, 181 (Наказ МОН України № 612 від 07.05.2019), 122, 141, 144, 151, 162, 133 (Наказ МОН України № 975 від 11.07.2019).

Згідно з наказами Міністерства освіти і науки України, журнал може служити платформою для публікації результатів дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, кандидата наук та доктора філософії.

З новим випуском можна ознайомитись за посиланням

Також, редакція запрошує авторів до публікування в наступному номері журналу!

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ СТАТЕЙ

Обсяг статей – до 15 машинописних аркушів (до 15000 друкованих знаків).

Статті мають бути підготовлені з урахуванням Постанови Президії ВАК України № 7-05/6 «Про підвищення вимог до фахових видань, внесених до переліків ВАК України». Друкуються наукові статті, які мають такі необхідні елементи: постановка проблеми у загальному вигляді та її зв’язок із важливими науковими чи практичними завданнями; аналіз останніх досліджень і публікацій, в яких започатковано розв’язання певної проблеми і на які спирається автор; виділення невирішених раніше частин загальної проблеми, яким присвячується означена стаття; формулювання цілей статті (постановка завдання); виклад основного матеріалу дослідження з повним обґрунтуванням отриманих наукових результатів; висновки з цього дослідження і перспективи подальших розвідок у цьому напрямі.

До публікації приймаються не публіковані раніше статті, що містять результати фундаментальних теоретичних розробок і найзначніших прикладних досліджень викладачів, наукових співробітників, докторантів, аспірантів і студентів. Усі статті підлягають обов’язковому рецензуванню провідними спеціалістами у відповідній галузі харчових технологій, яких призначає науковий редактор журналу.

Рукопис статті надсилається у двох примірниках, українською мовою, включаючи таблиці, рисунки, список літератури.

Статті подаються у вигляді вичитаних роздруківок на папері формату А4 (поля з усіх сторін по 2 см, шрифт Arial або Time New Roman, кегль 14, інтервал 1,5) та електронної версії (редактор Microsoft Word) на електронному носії. На електронному носії не повинно бути інших версій та інших статей, у тексті статті – порожніх рядків. Між словами допускається лише один пробіл. Усі сторінки тексту мають бути пронумеровані.

На першій сторінці наводяться: у лівому верхньому куті – шифр УДК (напівжирним шрифтом), нижче ініціали і прізвища авторів (напівжирним шрифтом), наукові ступені авторів, назва установи, де працює автор; далі – назва статті великими напівжирними літерами, під назвою – анотація українською мовою з ключовими словами (4-5 слів/ключових словосполучень) набрана світлим курсивом; фраза «Ключові слова» – напівжирним шрифтом.

У кінці першої сторінки, під короткою рискою, ставиться знак авторського права, ініціали, прізвища авторів, рік.

Матеріали, представлені у статті, мають бути розділені на основні змістові розділи, такі як: постановка проблеми, огляд останніх досліджень і публікацій, мета досліджень, матеріали та методи, результати досліджень, висновки. Кожний із наведених розділів статті починається з нового абзацу («Вступ», «Огляд останніх досліджень і публікацій», «Мета досліджень», «Матеріали і методи», «Результати досліджень», «Висновки» – напівжирним шрифтом).

Після тексту статті в алфавітному або порядку згадування в тексті наводиться список літературних джерел (кожне джерело з абзацу). Бібліографічні описи оформляються згідно з ДСТУ 8302:2015 «Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання». У тексті цитоване джерело позначається у квадратних дужках цифрою, під якою воно стоїть у списку літератури. Бібліографічний опис подається мовою видання. Не допускається посилання на неопубліковані матеріали. У переліку джерел мають переважати посилання на роботи останніх років.

Прізвища зарубіжних авторів у тексті статті треба наводити в українській транскрипції.

Після списку літератури наводяться:

● анотація та ключові слова українською мовою (500-700 знаків) – курсивом; ініціали і прізвища авторів, назва статті великими напівжирними літерами,

● анотація (Summary), ключові слова (Key words) англійською мовою та ініціали і прізвища авторів із транслітерацією латинськими літерами. Розмір анотації англійською мовою – не менше 1800-2000 знаків. Вона має містити коротку інформацію по кожному із основних змістових розділів статті. Фраза «Keywords» – напівжирним шрифтом.

Після тексту анотацій і ключових слів наводиться фраза «Одержана редколегією (дата)» (набрана світлим курсивом). За дату одержання статті вважають дату надходження її до редакції.

Роздрукований варіант статті підписують усі автори.

У разі одержання статті, оформленої з порушенням запропонованих вимог, редакція статтю не реєструє. За необхідності доопрацювання статті відповідно до зауважень рецензента авторам направляється екземпляр рукопису, який разом із рецензією, відповіддю рецензентові, двома екземплярами виправленої статті та електронним носієм з виправленим текстом слід повернути до редакції.

Таблиці виконувати у Microsoft Office Word в форматі DOC. Кожна таблиця повинна мати тематичний заголовок, набраний напівжирним шрифтом, і порядковий номер (без знака №), якщо таблиць кілька. Якщо таблиця одна, то дається тільки заголовок (без слова «Таблиця»). Слово «Таблиця» і номер – курсивним шрифтом, заголовок – напівжирним. Таблиці мають бути закритими – з боковими, нижньою і горизонтальними лінійками у полі таблиці.

Ілюстрації мають бути виконані ретельно, в програмі CorelDraw або будь-якому іншому графічному редакторі, на білому папері й розміщені в тексті та в окремих файлах (формати CDR, TIF, JPG; роздільна здатність не менше 300 dpi).

Фотографії друкуються лише у разі крайньої потреби, вони мають бути чіткими, контрастними, виконаними на білому фотопапері, розмірами 6×9 см.

Підписи до рисунків набираються на окремій сторінці або безпосередньо під рисунками прямим напівжирним шрифтом.

Повторення одних і тих самих даних у тексті, таблицях і на рисунках не допускаються.

Формули вставляються прямо у текст за допомогою редактора формул. Нумерація формул – арабськими цифрами у круглих дужках біля правого поля сторінки.

Використовувані в статті фізичні, хімічні, технічні та математичні терміни, одиниці фізичних величин та умовні позначення мають бути загальноприйнятими. Скорочення позначень одиниць фізичних величин мають відповідати Міжнародній системі одиниць (SI).

До статей додаються: виписка з протоколу засідання кафедри (підрозділу) з рекомендацією роботи до друку; відомості про авторів (прізвище, повне ім’я та по батькові, науковий ступінь, місце роботи, номери контактних телефонів, електронна адреса), кафедральний висновок/експертний висновок (для статей сторонніх організацій), заяву з підписами автора(-ів) про те, що надіслана стаття раніше не друкувалася і не подана до будь-яких інших видань.

Головний редактор журналу – доктор технічних наук, професор Олександр Гавва.

Відповідальна секретарка журналу – кандидатка технічних наук, доцентка Анастасія Деренівська.

Контактні телефони:

міський – (044) 287-92-45,
внутрішній – 92-45

E-mail: foodpromnuft@gmail.com

Опублікований: 15-01-2024
Читайте також:
Злиття технології та медицини: викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів підкорили нові горизонти

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів взяли участь у дводенному навчанні, присвяченому медичним питанням, що перевернуло звичний спосіб мислення та надало новий рівень розуміння медичних питань. Тематика навчання на цьому інтенсиві була безперечно важливою та актуальною. Його учасники навчались різним аспектам медичної допомоги, вивчал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Злиття технології та медицини: викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів підкорили нові горизонти 23 жовтня 2023

День подяки на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

День подяки у США традиційно відзначають у четвертий четвер листопада і цьогоріч він припав на 28-е. Звідки ж походить це свято та які має традиції? Про це дізналися учасники чергової зустрічі Movie club, який знову зібрала кафедра іноземних мов професійного спрямування. Зі святом пов’язано багато традицій, які американці пильно бережуть. Цього дн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День подяки на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 29 листопада 2019

Неординарністю концепцій вразили Екзаменаційну комісію магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

З 12 по 18 лютого 2019 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти дипломних магістерських проектів студентами денної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Екзаменаційну комісію очолила доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Киї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неординарністю концепцій вразили Екзаменаційну комісію магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 19 лютого 2019

Державне замовлення за освітнім ступенем «бакалавр» зросло на 6% порівняно з минулим роком

У 2020 році загалом по Україні державне замовлення за освітнім ступенем «Бакалавр» складає 84,6 тис. місць (у тому числі за денною формою – 77,6 тис.), що на 5,9% більше, ніж у 2019 році. «У 2020 році кількість випускників 11-х класів збільшилася на 11% порівняно з 2019-м, тож і державне замовлення на бакалаврів і магістрів на основі повної загаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державне замовлення за освітнім ступенем «бакалавр» зросло на 6% порівняно з минулим роком 03 серпня 2020