Н У Х Т

У подорож до автентичного запросили здобувачів освіти куратори кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

13 вересня 2024

У подорож до автентичного запросили здобувачів освіти куратори кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Сьогодні, коли кожний українець переживає випробування війною, особливого значення набувають щира підтримка, взаємодопомога та відверте спілкування. Такі стосунки народжуються не лише у навчальних аудиторіях, але й у неформальних зустрічах між викладачами та студентами. Серед таких заходів – екскурсії, кураторські години, відвідування музеїв, виставок, театрів та інші події, які організовують наставники НУХТ.

Незважаючи на примхи погоди та нічні тривоги, 12 вересня 2024 року куратори кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, доценти Оксана Топчій, Ольга Чернюшок, Ігор Страшинський та здобувачі груп ТІ-1-2, ТІ-2-2 та МЯ-3-1 відвідали Національний музей народної архітектури та побуту України.

«Пирогово» – архітектурно-ландшафтний комплекс усіх історико-етнографічних регіонів України: Полісся, Слобожанщини та Полтавщини, Карпат, Наддніпрянщини, Поділля та Півдня. Музей просто неба, заснований 6 лютого 1969 року, розкинувся на південній околиці Києва – історичній землі, що колись належала Києво-Печерській Лаврі.

Разом зі своїми наставниками здобувачі ознайомилися з традиційними житловими та господарськими комплексами, що складаються з хат, комор, криниць та інших характерних елементів старовинного українського села. Вітряки, млини та храми формують образ сільського життя, створюють відчуття справжнього занурення у національний колорит.

Під час екскурсії, відвідувачі побачили також народний одяг, тканини, меблі, знаряддя праці, а також з вироби гончарів, бондарів, теслів, столярів, ковалів. Вони захоплено вивчали зразки народного живопису та розпису, а також музичні інструменти та інші прояви народного мистецтва.

Задоволення викликає те, що студенти та викладачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів активно сприяють збереженню та розвитку духовної культури України. Різноманіття вишиванок серед відвідувачів свідчить про їхню глибоку відданість національним традиціям.

Музей у Пирогово – це величезна жива казка, де переплелися українські хати, безкраї поля, затишні стежки, стародавні млини, язичницькі кам'яні ідоли і потемнілі від часу православні церкви. Тут, серед цього чарівного ландшафту, відкривається ідеальний куточок для відпочинку разом із друзями на мальовничій околиці Києва.

Екскурсія завершилася смачним пікніком, приємним спілкуванням, обговоренням нових вражень, веселою фотосесією і, звичайно ж, щирими посмішками!

Невтомно дякуємо нашим ЗСУ за можливість навчати, навчатися, розвиватися та спілкуватися і відчувати справжнє студентське життя!

Опублікований: 13-09-2024
Читайте також:
На кафедрі міжнародної економіки вийшов друком збірник за результатами роботи науково-практичної конференції

На кафедрі міжнародної економіки вийшов друком збірник за результатами роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Залучення соціально-відповідальних інвестицій: проблеми і перспективи». Матеріали конференції можуть становити інтерес для науковців, викладачів, аспірантів, студентів закладів вищої освіти, а також для всіх, хто цікавиться ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі міжнародної економіки вийшов друком збірник за результатами роботи науково-практичної конференції 27 квітня 2018

Професійна співпраця кафедри експертизи харчових продуктів

В.о. завідувача кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Вашека та професорка Оксана Шульга ініціювали підписання меморандуму про співпрацю між нашим університетом і ГО «Асоціація пест контроль менеджменту» (представник ГО – Олександр Консорс). Основними напрямами діяльності ГО є сприяння об’єднанню активних громадян, не байдужих до якості і б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійна співпраця кафедри експертизи харчових продуктів 30 квітня 2025

В історію одного з найвідоміших напоїв у світі поринули другокурсники

Кожного року двері музеїв відчиняються тисячам щасливчиків, але карантин вносить свої корективи. Унікальний формат від Музею Coca-Cola в Україні дозволив здобувачам групи БТ-2-4 факультету біотехнології та екологічного контролю разом із кураторкою, старшою викладачкою кафедри фізики Інною Гуцало не втратити свій шанс поринути в історію одного з на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В історію одного з найвідоміших напоїв у світі поринули другокурсники 15 лютого 2022

Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції зустрілися з керівником відділу навчання «Reikartz Hotel Group»

Здобувати повну вищу освіту та отримати перспективну роботу – цілком реальна можливість, оскільки 17 вересня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулась зустріч магістрантів саме з таким роботодавцем! Студенти, які навчаються за спеціалізаціями «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології аюрведичних харчових прод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції зустрілися з керівником відділу навчання «Reikartz Hotel Group» 19 вересня 2018