Триває навчання слухачів сертифікатної програми «Науково-практичні основи дегустації вин та міцних алкогольних напоїв», що вже восьмий рік функціонує на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства під керівництвом професорки Марини Білько.
Чергове виїзне заняття, на яке вони вирушили разом із викладачами кафедри, було присвячене знайомству з Болгарією як виноробною країною. Локацією для презентації лінійки болгарських вин став київський заклад ресторанного господарства «Вина і здоров’я», а гідом у цій подорожі виступив давній друг і партнер нашого університету, фахівець високого рівня, засновник Асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко.
Слухачі дізналися про виноробний регіон балканської країни, його кліматичні особливості, класифікацію вин і технології, що застосовуються при їх виробництві у Болгарії, технохімічний контроль на кожному етапі виробництва, а також попрактикувалися у правильній дегустації вин і навчалися поєднувати їх із різноманітними стравами.
На наступному занятті на учасників програми чекає знайомство з вітчизняними винами.