Н У Х Т

Твоя англійська і «TED Talks»: ідеї варті поширення

24 лютого 2021

Твоя англійська і «TED Talks»: ідеї варті поширення

Це чудово, що Інтернет наразі надає здобувачам вищої освіти нашого університету доступ до різноманітних джерел для практики англійської мови, але не завжди ці джерела забезпечують і гарантують якість, безпеку та навчально-розвиваючу корисність матеріалу. Такі відео- та аудіоматеріали мають відповідати освітнім потребам і сприяти комплексному розвитку мовних, професійних і особистісних компетенцій, які потім задовольнятимуть вимоги сучасного ринку праці до молодих фахівців.

Одним із перспективних і гідних ресурсів, за свідченням провідних сучасних закордонних методистів, є платформа «TED Talks».

У рамках онлайн-заходу дискусійного кіноклубу викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Вівтанець розповіла студентам-першокурсникам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (груп ГС-1-6, ГС-1-7, ГС-1-8) про основну мету глобального сучасного проекту TED – «Ideas Worth Spreading» – ефективне поширення величних, значущих ідей для вирішення викликів сьогодення, формування у освічених, інтелектуально розвинених людей бажання брати участь у творенні «кращої версії» себе самого і навколишнього світу.

Промови «TED Talks» – приклад справжньої живої, «природної» англійської мови, такої, яка здатна об’єднувати, надихати і навчати. Сфери впливу матеріалів «TED Talks» у навчанні англійської мови можна поділити на чотири виміри: соціокультурний, компетентнісний, мовний, психологічний.

Окрім роботи над мовними аспектами (опрацювання нової лексики і уживаних у виступі граматичних конструкцій), на прикладі виступу спікера Joachim de Posada «Don’t eat the marshmallow!» здобувачам була продемонстрована важливість вміння публічних виступів. Це вміння є однією зі складових частин навчання у вищий школі і забезпечення успішної комунікації в академічному науковому і професійному середовищі. Також відбулася англомовна дискусія щодо експерименту Стенфордського університету, про який розповідалось у виступі, сутність якого у важливості принципу «відкладеної винагороди» (the principle of delayed gratification) для подальшого успіху в житті.

Наприкінці зауважимо, що платформа «TED» пропонує велику кількість виступів, які мотивують вивчати англійську мову і представляють процес її активного засвоєння, як один із найперспективніших трендів сьогодення.

«Practice makes wonders!».

Опублікований: 24-02-2021
Читайте також:
Про харчову безпечність і норми НАССР – наші викладачі вчать і вчаться

18 липня відбувся прямий ефір за вимогами системи харчової безпечності та нормами НАССР від консалтингового агентства «PROFI CLUB Training», до якого долучилися й наші викладачі випускових кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій та факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Разом із сертифік...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про харчову безпечність і норми НАССР – наші викладачі вчать і вчаться 19 липня 2022

Успішний захист бакалаврських робіт менеджерами персоналу

З 11 по 20 червня 2024 року на кафедрі економіки праці та менеджменту відбулися засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 073 «Менеджмент», освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу». Екзаменаційна комісія працювала у складі професорки, д. е. н., завідувачки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний захист бакалаврських робіт менеджерами персоналу 20 червня 2024

Збираємо науковий портфель!

Уже шостий рік дисципліну «Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації» викладають магістрантам нашого університету – майбутнім виробничникам, науковцям, експериментаторам і педагогам. 4 листопада цього року беззмінна лекторка дисципліни, професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталія Науменко прочитала відкриту лекцію ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збираємо науковий портфель! 07 листопада 2024

Гостьова лекція «Зміни у сфері стандартизації систем НАССР. Міжнародна практика застосування»

Для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві» в межах навчальних дисциплін «Безпека і якість дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Моніторинг безпечності та якості продукції і послуг в ресторанному господарстві» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція «Зміни у сфері стандартизації систем НАССР. Міжнародна практика застосування» 01 листопада 2022