Н У Х Т

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий COVID-протокол для закладів освіти

26 серпня 2020

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий COVID-протокол для закладів освіти

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий перелік протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку із поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19). Відповідна постанова підписана головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

Згідно з документом, відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на засновників і керівників закладу освіти, які мають забезпечити щоденний контроль за виконанням заходів, проведення відповідної роз'яснювальної роботи, розроблення алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації, недопущення до роботи персоналу, що потребує самоізоляції тощо.

Допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюватиметься за умови використання засобів індивідуального захисту та після проведення термометрії безконтактним термометром.

У МОЗ наголошують, що усі працівники закладу мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. При цьому, засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну – безпосередньо на робочому місці працівника.

Також у закладах освіти мають бути розроблені маршрути руху здобувачів освіти та складений графік, за яким відбувається допуск студентів до закладу.

Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов'язковим. Пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, аудиторіями повинно бути мінімізованим, зокрема, шляхом проведення занять впродовж дня для однієї і тієї ж групи в одній і тій самій аудиторії, застосування модульного підходу до організації вивчення дисциплін тощо.

У розкладі занять необхідно передбачити можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних груп.

У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби СОVID-19 в одного зі студентів, всі інші студенти відповідної групи визнаються такими, що потребують самоізоляції, та повинні вживати заходів, передбачених галузевими стандартами в сфері охорони здоров'я.

Відтепер основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти стане миття рук із милом. Використання антисептиків, за визначенням МОЗ, буде доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом.

Після проведення занять у кінці робочого дня необхідно проводити очищення і дезінфекцію поверхонь, у тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо.

Після кожного навчального заняття педагогічні працівники мають проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин.

Також постановою головного державного санітарного лікаря визначені окремі вимоги до організації харчування та до поводження з використаними засобами індивідуального захисту.

Попередня постанова МОЗ від 30 липня 2020 року № 42 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)» визнана такою, що втратила чинність.

Опублікований: 26-08-2020
Читайте також:
Вільний вибір здобувачами тематики курсового та дипломного проєктування – запорука якісної підготовки майбутніх фахівців

Підготовка та захист кваліфікаційної дипломної роботи – невід'ємна частина навчального процесу, яка є підсумком багаторічної роботи і здобувача, і викладачів. Саме цей вид навчальної і творчої діяльності здобувача фактично визначає ступінь його підготовленості до виконання своїх професійних обов’язків, а отже і зумовлює зацікавленість роботодавців ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вільний вибір здобувачами тематики курсового та дипломного проєктування – запорука якісної підготовки майбутніх фахівців 28 вересня 2020

Болгарські колеги відзначили наукову молодь НУХТ

Цього літа студенти і аспіранти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого і факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу брали участь у двох цікавих заходах у Болгарії – науковій конференції молодих вчених і кулінарному марафоні, присвяченому дню Європи. Ці заходи проводили партнери університету – Русенсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Болгарські колеги відзначили наукову молодь НУХТ 11 вересня 2020

Головну подію пакувальної та харчової промисловості України відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

4 червня 2021 року здобувачі групи ХЧ-3-13ск кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом зі своєю кураторкою, асистенткою кафедри Тетяною Роман відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки (International Forum Food Industry and Packaging, IFFIP) – головну подію пакувальної та харчової промисловості України. Вони ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головну подію пакувальної та харчової промисловості України відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 07 червня 2021

Заклади вищої освіти отримають рекомендації з акредитації освітніх програм

Усі українські заклади вищої освіти отримають мінімальний пакет нормативних актів, рекомендацій і роз’яснень стосовно всіх процедур акредитації освітніх програм. Про це повідомили в Національному агентстві із забезпечення якості вищої освіти. Також у агентстві зазначили, що Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюватиметься під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заклади вищої освіти отримають рекомендації з акредитації освітніх програм 23 серпня 2019