Н У Х Т

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий COVID-протокол для закладів освіти

26 серпня 2020

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий COVID-протокол для закладів освіти

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий перелік протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку із поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19). Відповідна постанова підписана головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

Згідно з документом, відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на засновників і керівників закладу освіти, які мають забезпечити щоденний контроль за виконанням заходів, проведення відповідної роз'яснювальної роботи, розроблення алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації, недопущення до роботи персоналу, що потребує самоізоляції тощо.

Допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюватиметься за умови використання засобів індивідуального захисту та після проведення термометрії безконтактним термометром.

У МОЗ наголошують, що усі працівники закладу мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. При цьому, засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну – безпосередньо на робочому місці працівника.

Також у закладах освіти мають бути розроблені маршрути руху здобувачів освіти та складений графік, за яким відбувається допуск студентів до закладу.

Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов'язковим. Пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, аудиторіями повинно бути мінімізованим, зокрема, шляхом проведення занять впродовж дня для однієї і тієї ж групи в одній і тій самій аудиторії, застосування модульного підходу до організації вивчення дисциплін тощо.

У розкладі занять необхідно передбачити можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних груп.

У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби СОVID-19 в одного зі студентів, всі інші студенти відповідної групи визнаються такими, що потребують самоізоляції, та повинні вживати заходів, передбачених галузевими стандартами в сфері охорони здоров'я.

Відтепер основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти стане миття рук із милом. Використання антисептиків, за визначенням МОЗ, буде доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом.

Після проведення занять у кінці робочого дня необхідно проводити очищення і дезінфекцію поверхонь, у тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо.

Після кожного навчального заняття педагогічні працівники мають проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин.

Також постановою головного державного санітарного лікаря визначені окремі вимоги до організації харчування та до поводження з використаними засобами індивідуального захисту.

Попередня постанова МОЗ від 30 липня 2020 року № 42 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)» визнана такою, що втратила чинність.

Опублікований: 26-08-2020
Читайте також:
Природознавчі науки та біотехнологія

Біотехнологія неможлива без природничих наук. Тому, профорієнтаційна команда кафедри біотехнології і мікробіології не могла не завітати до Спеціалізованої школи №307 м. Києва з поглибленим вивченням природничих наук. Асистентка кафедри Ірина Ковшар і другокурсниця Вікторія Кавун поспілкувалися з учнями 10 та 11 класів. Зустріч розпочали з ознайомл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Природознавчі науки та біотехнологія 15 березня 2024

Про всі нюанси вступу і навчання в Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ дізналися здобувачі Смілянського коледжу

Директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, заступниця директора з навчальної роботи Анастасія Пухляк і доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик та Юлія Бондаренко на запрошення викладачки Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ Ольги Дем’яненко взяли ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про всі нюанси вступу і навчання в Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ дізналися здобувачі Смілянського коледжу 19 січня 2021

Наші викладачі – на першому в історії України національному відборі Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters»

21 січня 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Олена Павлюченко, Ольга Коваль, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, старший викладач Володимир Захаров, асистенти Ганна Березова, Марина Гулевата, Володимир Польовик відвідали перший в історії України націо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі – на першому в історії України національному відборі Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters» 22 січня 2022

Підсумки конкурсу «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв»

Завершився конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» серед студентів 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності 181 «Харчові технології», організований кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки ректорату і працівників цеху № 7 ПАТ «Київхліб» і ТОВ «Сузір’я солодощів». ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки конкурсу «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» 04 квітня 2018