Н У Х Т

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий COVID-протокол для закладів освіти

26 серпня 2020

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий COVID-протокол для закладів освіти

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий перелік протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку із поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19). Відповідна постанова підписана головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

Згідно з документом, відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на засновників і керівників закладу освіти, які мають забезпечити щоденний контроль за виконанням заходів, проведення відповідної роз'яснювальної роботи, розроблення алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації, недопущення до роботи персоналу, що потребує самоізоляції тощо.

Допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюватиметься за умови використання засобів індивідуального захисту та після проведення термометрії безконтактним термометром.

У МОЗ наголошують, що усі працівники закладу мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. При цьому, засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну – безпосередньо на робочому місці працівника.

Також у закладах освіти мають бути розроблені маршрути руху здобувачів освіти та складений графік, за яким відбувається допуск студентів до закладу.

Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов'язковим. Пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, аудиторіями повинно бути мінімізованим, зокрема, шляхом проведення занять впродовж дня для однієї і тієї ж групи в одній і тій самій аудиторії, застосування модульного підходу до організації вивчення дисциплін тощо.

У розкладі занять необхідно передбачити можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних груп.

У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби СОVID-19 в одного зі студентів, всі інші студенти відповідної групи визнаються такими, що потребують самоізоляції, та повинні вживати заходів, передбачених галузевими стандартами в сфері охорони здоров'я.

Відтепер основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти стане миття рук із милом. Використання антисептиків, за визначенням МОЗ, буде доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом.

Після проведення занять у кінці робочого дня необхідно проводити очищення і дезінфекцію поверхонь, у тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо.

Після кожного навчального заняття педагогічні працівники мають проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин.

Також постановою головного державного санітарного лікаря визначені окремі вимоги до організації харчування та до поводження з використаними засобами індивідуального захисту.

Попередня постанова МОЗ від 30 липня 2020 року № 42 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)» визнана такою, що втратила чинність.

Опублікований: 26-08-2020
Читайте також:
Друга докторка філософії на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Уже вдруге від початку року кафедра іноземних мов професійного спрямування вітає колегу з успішним захистом дисертації на здобуття ступеня доктора філософії (PhD). Викладачка кафедри Ганна Голос захистила дисертацію за спеціальністю 011 – Освітні, педагогічні науки.  Захист відбувся 14 квітня 2021 року в Інституті педагогічної освіти та освіти доро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Друга докторка філософії на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 21 квітня 2021

Навчальна практика «Вступ до фаху»

Студенти ІІ курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ у рамках навчальної практики «Вступ до фаху» ознайомились зі змістом, характером і сферою професійної діяльності, особливостями практичної діяльності закладів готельного господарства готелю «Nobilis» та Конференц-готе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчальна практика «Вступ до фаху» 16 січня 2020

Виклики перед хлібопекарською галуззю під час воєнного стану обговорили наші викладачі

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся семінар «Виклики перед хлібопекарською галуззю під час воєнного стану в країні» за участю генерального директора, голови ради об’єднання підприємств хлібопекарської промисловості Олександра Васильченка. Фахівець розповів, які масштабні проблеми постали перед галуззю з початком ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виклики перед хлібопекарською галуззю під час воєнного стану обговорили наші викладачі 12 травня 2022

Успішна акредитація освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» – основна оцінка підготовки фахівців високого рівня

В університеті успішно завершилася акредитація освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія». Експертна комісія працювала у складі завідувача кафедри аналітичної хімії та хімічної технології харчових добавок і косметичних засобів Державного вищого навч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна акредитація освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» – основна оцінка підготовки фахівців високого рівня 24 січня 2019