Н У Х Т

Стартували! Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2019!

07 червня 2019

Стартували! Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2019!

Чому так відбувається, що цей день водночас є і найочікуванішим, і найстрашнішим для більшості студентів? Тому, що тут вирують емоції та почуття!

6 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти бакалаврів-біотехнологів. Успішних захистів, а також показати свої вміння, знання і навички побажали присутнім завідувач кафедри Тетяна Пирог і декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак.

Екзаменаційна комісія у складі доцентів Оксани Скроцької та Юрія Пенчука під головуванням професора Тетяни Пирог розпочала роботу.

Першими на захист власних знань стали семеро щасливчиків. Керівники в залі захисту тримають під партами кулачки за своїх підопічних, а сміливі студенти пускаються в бій!

Відкривав захисти Юрій Білецький – відомий на факультеті активіст культурно-масового та спортивного життя, а також володар титулу «Віце-містер НУХТ-2018». Юрій подякував викладачам кафедри, які впродовж 4 років безупинно передавали свої знання та заохочували їх засвоювати.

Представлені роботи біотехнологів були різноплановими: одержання ацетону культивуванням Clostridium acetobutylicum; культивування Bacillus subtilis для одержання вітаміну К2; одержання 2,3-бутандіолу культивуванням Klebsiella pneumonia; виробництво біологічно активної добавки на основі Bacillus subtilis УКМ В-5020; біосинтез курдлану Alcaligenes faecalis; культивування Streptomyces hygroscopicus для одержання валідаміцину та виробництво ціанкобаламіну культивуванням Pseudomonas denitrificans.

Дуже приємно, що більшість робіт рецензували випускники-біотехнологи НУХТ, зокрема Анатолій Цимбал (інженер-технолог І категорії компанії UNItechnology), Вікторія Стойко (cтарший мікробіолог Біологічної лабораторії відділу контролю якості АТ «Київмедпрепарат»), Віктор Борцюх (інженер-технолог групи управління регламентного відділу технологічної розробки дослідного центру АТ «Київський вітамінний завод»).

За результатами захистів всі студенти отримали позитивні оцінки. Виснажені, але щасливі вони захистили свої знання! Тож початок – покладений!

 

Опублікований: 07-06-2019
Читайте також:
Переможці проєктів Програми Еразмус+ обговорили посилення потенціалу української освіти на шляху до європейської інтеграції

8 грудня відбувся кластерний вебінар «Посилення потенціалу української освіти на шляху до європейської інтеграції» для переможців проєктів Програми ЄС Еразмус+ конкурсу 2022 року. Співорганізаторами вебінару виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні у співпраці з Генеральними Директоратами Європейської Комісії, Європейським агентством агентст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможці проєктів Програми Еразмус+ обговорили посилення потенціалу української освіти на шляху до європейської інтеграції 12 грудня 2022

Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України

Викладачі кафедри харчової хімії завжди сприяють хімічній освіті школярів, плекають їх мрії та допомагають робити перші кроки до їх досягнення. «GENIUS Olympiad» – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року. Цей рік став особливим для Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України 06 липня 2022

«Madame Web» на черговому засіданні Movie Club

Movie Club кафедри іноземних мов професійного спрямування продовжує свою активну діяльність. 5 квітня 2024 року здобувачі групи ТІ-1-1 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом зі старшою викладачкою Людмилою Юрчук подивилися сучасний американський фільм «Madame Web» – Мадам Павутина (2024 р.). Цей фільм належить до жанру екшн, фенте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Madame Web» на черговому засіданні Movie Club 08 квітня 2024

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

Знайомство з хімічними дисциплінами завжди було важливою складовою процесу підготовки майбутніх інженерів-технологів. На кафедрі харчової хімії приділяється особлива увага розробленню навчальних планів, наповненню лекційних курсів цікавим і сучасним матеріалом. Ось і дощовим ранком 7 жовтня 2020 року відбулося надзвичайно цікаве і насичене лекційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії 08 жовтня 2020