Н У Х Т

Гостьова лекція від міжнародної аудиторки і тренерки-консультантки

04 грудня 2024

Гостьова лекція від міжнародної аудиторки і тренерки-консультантки

Головна аудиторка в міжнародних органах сертифікації DQS GmbH, QMSCERT, тренерка-консультантка ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ» Світлана Березова на запрошення гарантки освітньої програми, доцентки кафедри експертизи харчових продуктів, лекторки навчальної дисципліни Світлани Усатюк прочитала гостьову лекцію у рамках дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1. Законодавство у харчовій промисловості» для другокурсників-бакалаврів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Тема лекторію – «Вплив законодавства на систему управління безпечністю харчових продуктів».

Спікерка ознайомила із законодавчими та нормативно-правовими документами України щодо безпечності та окремими показниками якості харчових продуктів, акцентувала увагу на втраті чинності Наказу МОЗ України від 23.07.2012 року № 222 «Про затвердження Санітарних правил і норм по застосуванню харчових добавок».

Лекторка звернула увагу слухачів на надання чинності у 2022-2025 роках Наказам МОЗ України: №45 від 08.01.2024 «Про затвердження Вимог до харчових ароматизаторів, Вимог до харчових добавок та Вимог до харчових ензимів»; №1084 від 23.06.2022 «Про затвердження Вимог до безпечності та окремих показників якості дитячого харчування»; №368 від 13.05.2013 (редакція від 09.02.2024) «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»; №548 від 19.07.2012 «Про затвердження мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів» та інших.

Викладацька діяльність пані Світлани корелює з аудиторською, тому присутнім було представлено не тільки коротку характеристику законодавчих і нормативно-правових документів, а й охарактеризовано сферу їхнього використання.

Вдячні фахівчині за плідну співпрацю й незмінно цікаві та актуальні лекторії для наших здобувачів освіти!

Опублікований: 04-12-2024
Читайте також:
Збірна команда співробітників університету – бронзовий призер Київської футзальної ліги

Протягом шести місяців збірна команда співробітників університету з футзалу брала участь у Чемпіонаті Київської футзальної ліги сезону 2018-2019 рр. Фінальна гра відбулася у рідних стінах спорткомплексу НУХТ, де команда продемонструвала чудову гру та виборола третє місце. Склад команди: старший викладач кафедри фізичного виховання Олександр Розпу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збірна команда співробітників університету – бронзовий призер Київської футзальної ліги 18 березня 2019

У фокусі уваги здобувачів ступеня PhD – нанотехнології!

27 серпня 2025 року у разовій спеціалізованій вченій раді відбувся успішний захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» ще одного випускника аспірантури Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ. Своє дослідження на тему «Обґрунтування застосуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У фокусі уваги здобувачів ступеня PhD – нанотехнології! 28 серпня 2025

Рівень своєї англійської підвищують наші викладачі

Вимушені карантинні заходи в усьому світі змусили інакше подивитися на навчальний процес здобувачів освіти та викладачів. Викладач – професія, яка вимагає не лише вміння передавати свої знання, але й безупинно навчатися самому та покращувати свої професійні компетенції, підвищуючи їх рівень. Прикладом є доценти кафедри економіки і права Ольга Тка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рівень своєї англійської підвищують наші викладачі 15 червня 2020

Що таке емоційний інтелект дізналися студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

13 березня студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції отримали унікальну можливість відвідати бізнес-тренінг «Від соціального інтелекту до емоційної сили. Емоційний інтелект як ключ до успіху», який провела HR-менеджер компанії «Штайнер-Україна» Ірина Соболевська. «Штайнер-Україна» – інжинірингова компанія, що представляє інтер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що таке емоційний інтелект дізналися студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 березня 2019