Н У Х Т

Гостьова лекція від міжнародної аудиторки і тренерки-консультантки

04 грудня 2024

Гостьова лекція від міжнародної аудиторки і тренерки-консультантки

Головна аудиторка в міжнародних органах сертифікації DQS GmbH, QMSCERT, тренерка-консультантка ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ» Світлана Березова на запрошення гарантки освітньої програми, доцентки кафедри експертизи харчових продуктів, лекторки навчальної дисципліни Світлани Усатюк прочитала гостьову лекцію у рамках дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1. Законодавство у харчовій промисловості» для другокурсників-бакалаврів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Тема лекторію – «Вплив законодавства на систему управління безпечністю харчових продуктів».

Спікерка ознайомила із законодавчими та нормативно-правовими документами України щодо безпечності та окремими показниками якості харчових продуктів, акцентувала увагу на втраті чинності Наказу МОЗ України від 23.07.2012 року № 222 «Про затвердження Санітарних правил і норм по застосуванню харчових добавок».

Лекторка звернула увагу слухачів на надання чинності у 2022-2025 роках Наказам МОЗ України: №45 від 08.01.2024 «Про затвердження Вимог до харчових ароматизаторів, Вимог до харчових добавок та Вимог до харчових ензимів»; №1084 від 23.06.2022 «Про затвердження Вимог до безпечності та окремих показників якості дитячого харчування»; №368 від 13.05.2013 (редакція від 09.02.2024) «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»; №548 від 19.07.2012 «Про затвердження мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів» та інших.

Викладацька діяльність пані Світлани корелює з аудиторською, тому присутнім було представлено не тільки коротку характеристику законодавчих і нормативно-правових документів, а й охарактеризовано сферу їхнього використання.

Вдячні фахівчині за плідну співпрацю й незмінно цікаві та актуальні лекторії для наших здобувачів освіти!

Опублікований: 04-12-2024
Читайте також:
Триває знайомство першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з вітчизняним готельним господарством

Кураторські години кафедри готельно-ресторанної справи – це цікаві виїзні екскурсії підприємствами гостинності. Здобувачі освіти академічних груп ГС-1-5 і ГС-1-6 разом зі своїми наставницями, доценткою Ларисою Шаран і старшою викладачкою Аліною Ковтун відвідали готельне підприємство VitaPark «Борисфен». Познайомила з готельною мережею та закладом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває знайомство першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з вітчизняним готельним господарством 20 жовтня 2023

День відкритих дверей факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка для українських школярів у Німеччині

6 квітня 2023 р. відбулася зустріч викладачів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка зі школярами Української школи SchlaUA в Мюнхені (Німеччина). Вони були вимушені виїхати за межі України через війну, але дуже хочуть повернутися та отримати вищу освіту у навчальних закладах України. На онлайн-зустрічі м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День відкритих дверей факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка для українських школярів у Німеччині 07 квітня 2023

Професіонали в обслуговуванні

На базі Луцького кооперативного коледжу ЛТЕУ відбувся І Всеукраїнський конкурс фахової майстерності «Рест-Профі». Конкурс був організований у онлайн-режимі з використанням платформи Zoom. Конкурси фахової майстерності, як одна із форм професійно орієнтованих змагань – ефективна форма демонстрації набутих фахових знань, умінь, навичок, компетентнос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професіонали в обслуговуванні 05 січня 2021

У сучасний і захоплюючий світ нанотехнологій продовжують занурюватися здобувачі-біотехнологи

Минулого тижня здобувачі-біотехнологи відвідали онлайн-лекцію доктора технічних наук, директора Інституту наноматеріалів А. Дрекселя (Університет Дрекселя, США), професора Юрія Гогоці. Лекція була присвячена наноматеріалу графену. Цього тижня здобувачі бакалаврату та ступеня «Доктор філософії» з біотехнології разом із лекторкою дисципліни «Методи м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У сучасний і захоплюючий світ нанотехнологій продовжують занурюватися здобувачі-біотехнологи 16 березня 2023