Головна аудиторка в міжнародних органах сертифікації DQS GmbH, QMSCERT, тренерка-консультантка ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ» Світлана Березова на запрошення гарантки освітньої програми, доцентки кафедри експертизи харчових продуктів, лекторки навчальної дисципліни Світлани Усатюк прочитала гостьову лекцію у рамках дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1. Законодавство у харчовій промисловості» для другокурсників-бакалаврів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
Тема лекторію – «Вплив законодавства на систему управління безпечністю харчових продуктів».
Спікерка ознайомила із законодавчими та нормативно-правовими документами України щодо безпечності та окремими показниками якості харчових продуктів, акцентувала увагу на втраті чинності Наказу МОЗ України від 23.07.2012 року № 222 «Про затвердження Санітарних правил і норм по застосуванню харчових добавок».
Лекторка звернула увагу слухачів на надання чинності у 2022-2025 роках Наказам МОЗ України: №45 від 08.01.2024 «Про затвердження Вимог до харчових ароматизаторів, Вимог до харчових добавок та Вимог до харчових ензимів»; №1084 від 23.06.2022 «Про затвердження Вимог до безпечності та окремих показників якості дитячого харчування»; №368 від 13.05.2013 (редакція від 09.02.2024) «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»; №548 від 19.07.2012 «Про затвердження мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів» та інших.
Викладацька діяльність пані Світлани корелює з аудиторською, тому присутнім було представлено не тільки коротку характеристику законодавчих і нормативно-правових документів, а й охарактеризовано сферу їхнього використання.
Вдячні фахівчині за плідну співпрацю й незмінно цікаві та актуальні лекторії для наших здобувачів освіти!