Н У Х Т

Стартували! Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2019!

07 june 2019

Стартували! Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2019!

Чому так відбувається, що цей день водночас є і найочікуванішим, і найстрашнішим для більшості студентів? Тому, що тут вирують емоції та почуття!

6 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти бакалаврів-біотехнологів. Успішних захистів, а також показати свої вміння, знання і навички побажали присутнім завідувач кафедри Тетяна Пирог і декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак.

Екзаменаційна комісія у складі доцентів Оксани Скроцької та Юрія Пенчука під головуванням професора Тетяни Пирог розпочала роботу.

Першими на захист власних знань стали семеро щасливчиків. Керівники в залі захисту тримають під партами кулачки за своїх підопічних, а сміливі студенти пускаються в бій!

Відкривав захисти Юрій Білецький – відомий на факультеті активіст культурно-масового та спортивного життя, а також володар титулу «Віце-містер НУХТ-2018». Юрій подякував викладачам кафедри, які впродовж 4 років безупинно передавали свої знання та заохочували їх засвоювати.

Представлені роботи біотехнологів були різноплановими: одержання ацетону культивуванням Clostridium acetobutylicum; культивування Bacillus subtilis для одержання вітаміну К2; одержання 2,3-бутандіолу культивуванням Klebsiella pneumonia; виробництво біологічно активної добавки на основі Bacillus subtilis УКМ В-5020; біосинтез курдлану Alcaligenes faecalis; культивування Streptomyces hygroscopicus для одержання валідаміцину та виробництво ціанкобаламіну культивуванням Pseudomonas denitrificans.

Дуже приємно, що більшість робіт рецензували випускники-біотехнологи НУХТ, зокрема Анатолій Цимбал (інженер-технолог І категорії компанії UNItechnology), Вікторія Стойко (cтарший мікробіолог Біологічної лабораторії відділу контролю якості АТ «Київмедпрепарат»), Віктор Борцюх (інженер-технолог групи управління регламентного відділу технологічної розробки дослідного центру АТ «Київський вітамінний завод»).

За результатами захистів всі студенти отримали позитивні оцінки. Виснажені, але щасливі вони захистили свої знання! Тож початок – покладений!

 

Published on: 07-06-2019
Read also:
Підписано меморандум зі Stekom University (Індонезія)

Колектив університет продовжує розвивати міжнародну співпрацю. Черговим кроком до розширення кола зарубіжних партнерів стало підписання меморандуму про співпрацю з University of Computer Science&Technology (Stekom University). Заснований у 1986 році Stekom University – вищий навчальний заклад Індонезії, розташований на острові Ява. Основним йо...

READ YOURSELF

Підписано меморандум зі Stekom University (Індонезія) 13 july 2023

Як пропіарити себе безкоштовно дізналися студенти-фінансисти

27 березня 2019 року на запрошення доцента кафедри фінансів Олени Гнатенко до університету завітала харизматична особистість – піар-фахівець із 20-річним досвідом роботи, засновник і керівник промоушн і продакшин STUDIO RAR, президент Асоціації з розвитку міжнародних відносин «ADRUM»Тетяна Колесніченко. Зустріч відбулася в формі тренінгу «Як пропіа...

READ YOURSELF

Як пропіарити себе безкоштовно дізналися студенти-фінансисти 28 march 2019

Із новим господарством, що виробляє екзотичну сировину для молочних продуктів, познайомилися наші викладачі

18 жовтня 2019 року директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук і доцент тієї ж кафедри Тетяна Осьмак відвідали нове сучасне фермерське господарство (буйволину ферму) ТОВ «Тасбіо», розташоване у с. Рудня Козелецького району Чернігівсько...

READ YOURSELF

Із новим господарством, що виробляє екзотичну сировину для молочних продуктів, познайомилися наші викладачі 22 october 2019