Н У Х Т

Стартувала атестація наукової діяльності закладів вищої освіти

24 липня 2019

Стартувала атестація наукової діяльності закладів вищої освіти

МОН запустило процес державної атестації наукових напрямів вишів, за результатами якої вони вперше зможуть отримати кошти на базове фінансування науки. Відповідна інформація була розміщена на сайті міністерства сьогодні.

На цей рік держава передбачила на базове фінансування науки в університетах 100 млн гривень. Кошти зможуть отримати ті виші, яких оцінять найвище. Важливо, що проходити атестацію буде не заклад у цілому, а його наукові напрями: загалом їх передбачено сім.

Для визначення кращих була розроблена спеціальна методика. Вона враховує досить широкий спектр показників наукової діяльності закладу за останні 5 років. Зокрема, оцінюватиметься новизна та практична цінність наукових результатів, інтегрованість у світовий освітньо-науковий простір, перспективи розвитку тощо.

Оцінювання ефективності здійснюватимуть експерти за відповідними напрямами, а результати атестації затверджуватиме атестаційна комісія.

У підсумку кожний напрям відноситимуть до однієї з трьох груп – А, Б, В – або визнаватимуть таким, що не пройшов атестацію. З 1 вересня цього року отримати кошти на базове фінансування зможуть ті заклади, наукові напрями яких будуть віднесені до групи А. Передбачається, що в майбутньому базове фінансування надаватимуть також для групи Б.

Щоб пройти атестацію, заклад має подати до МОН заявку та необхідні інформаційні матеріали. Кінцевий термін подання документів – 5 вересня 2019 року.

Докладніша інформація та форми заявок тут.

Опублікований: 24-07-2019
Читайте також:
Здобувачки-менеджерки персоналу опановували цифрову безпеку

Здобувачки освіти 3 курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» Альбіна Горобець, Тетяна Секретарук і Вікторія Овадюк у межах програми дисципліни «Соціально-економічна безпека» пройшли курси Prometheus і отримали персональні сертифікати. Зокрема, це курси – «Цифрова безпека для громадських організацій в умовах війни», «Особиста фізи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачки-менеджерки персоналу опановували цифрову безпеку 05 вересня 2023

Підсумки року, що минає, підвели фахівці науково-технічної бібліотеки

14 грудня 2019 року відбулися загальні збори колективу науково-технічної бібліотеки університету. Директор Наталія Левченко розпочала роботу з оголошення порядку денного та окреслила загальні питання діяльності бібліотеки у 2019 році. Завідувачі відділів представили ґрунтовні доповіді-презентації «Підсумки роботи відділів бібліотеки у 2019 році. З...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки року, що минає, підвели фахівці науково-технічної бібліотеки 16 грудня 2019

Аніме у студентських проєктах

Останнім часом аніме став одним із найпоширеніших напрямків у малюванні серед талановитої молоді. Сьогодні він заполонив фактично увесь світ. Зацікавившись цією темою, здобувачі вищої освіти другого курсу спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ разом із викладачкою кафедри маркет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аніме у студентських проєктах 30 грудня 2020

Студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – чемпіон України зі стрибків у воду

Студент 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артем Волковинський взяв участь у Чемпіонаті України зі стрибків у воду серед молоді, який відбувся 5-9 листопада 2018 р. у м. Запоріжжя. Артем гідно боровся за медалі національної першості у стрибках з трампліну висотою 1 м і 3 м. Ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – чемпіон України зі стрибків у воду 12 листопада 2018