Н У Х Т

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна»

06 квітня 2023

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна»

У нашому університеті здійснюється підготовка бакалаврів з біотехнологій за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія» на базі повної загальної середньої освіти; освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»; ступенів «молодший бакалавр», «фаховий молодший бакалавр».

Підготовка висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців цієї галузі в університеті зумовлена світовими тенденціями бурхливого розвитку біотехнологій. Адже не випадково XXI ст. нерідко називають століттям біотехнологій. Особливого розвитку в останні десятиріччя набула фармацевтична та медична біотехнології, харчова, агробіотехнології, екологічні біотехнології тощо.

Фахову підготовку фахівців за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» здійснює професорсько-викладацький склад випускової кафедри біотехнології і мікробіології з багаторічним науково-педагогічним стажем і практичним досвідом роботи на підприємствах біотехнологічної, фармацевтичної та харчової промисловості.

Викладачі кафедри регулярно підвищують рівень професійної майстерності.

Для якісної підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» у розпорядженні кафедри є навчальні лабораторії: біотехнологічна, дві мікробіологічні, а також дві науково-дослідні, оснащені сучасним обладнанням, необхідним для забезпечення навчального процесу та реалізації науково-дослідної роботи здобувачів усіх рівнів вищої освіти на базі кафедри. Навіть у такий тяжкий для нашої країни час матеріально-технічна база кафедри постійно оновлюється завдяки підтримці стейкхолдерів – провідних підприємств нашої країни та міжнародній співпраці. На кафедрі продовжується наукова робота. За підтримки корпорації «Артеріум» проходить традиційний щорічний конкурс грантових студентських наукових робіт.

Практична підготовка здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» здійснюється на базі провідних фармацевтичних компаній, харчових і біотехнологічних підприємств, проєктних організацій, контрольно-аналітичних центрів, тощо, серед численних співробітників яких налічується чимала кількість випускників кафедри за більш, ніж п’ятдесятирічну історію підготовки висококваліфікованих фахівців.

Здобувачі освіти мають можливості: проходити закордонну практику і стажування; здобувати другу вищу освіту; поглиблено вивчати іноземні мови; брати участь у програмах студентських обмінів, брати участь у всеукраїнських, міжнародних науково-практичних конференціях, олімпіадах і форумах, наукових студентських гуртках («BIOTECH» та «Cella mirabilis»), виставках, майстер-класах, лекторіях і вебінарах із провідними фахівцями фармацевтичної та біотехнологічної галузі, брати участь у конкурсах наукових робіт, запроваджених стейкхолдерами кафедри; співпрацювати та налагоджувати ділові контакти з потенційними роботодавцями, як в Україні, так і за кордоном.

За освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» здобувачі ґрунтовно опановують всі тонкощі біотехнологічних виробництв, в т.ч. промислові технології та технології мікробного синтезу лікарських засобів, пробіотиків, особливості проектування біотехнологічних виробництв (фармацевтичних, харчових і природоохоронних), сучасні методи контролю виробничих процесів, основи санітарії та гігієни, впровадження системи НАССР і нормативного забезпечення біотехнологічних виробництв.

Випускники освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» можуть працювати на підприємствах фармацевтичної, біотехнологічної, хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузі, у наукових і проєктних установах фармацевтичного, біологічного і хімічного профілів, діагностичних лабораторіях, установах екологічного нагляду, виробництвах, які займаються випуском харчових добавок, препаратів для ветеринарії, біодобрив тощо на посадах від лаборанта мікробіологічної лабораторії до головного технолога, від майстра зміни до виконавчого директора.

Сучасна біотехнологічна освіта, отримана в НУХТ, – успішний старт професійної кар’єри!

Опублікований: 06-04-2023
Читайте також:
Передові тенденції світового ринку на міжнародному саміті NEW FOOD SUMMIT-2025

Старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Артем Ущаповський взяв участь у ключовій події харчової індустрії – NEW FOOD SUMMIT-2025, який об’єднав провідних експертів, підприємців, науковців і представників технологічних компаній для обговорення сучасних тенденцій, викликів та інновацій у сфері виробництва, дистрибуції ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передові тенденції світового ринку на міжнародному саміті NEW FOOD SUMMIT-2025 28 жовтня 2025

Напрацьована модель вступу до закладів вищої освіти у 2022 році

1 квітня 2022 року відбувся онлайн-брифінг щодо вступної кампанії в 2022 році в умовах війни та подолання її наслідків за участю міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, заступника голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергія Колеб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Напрацьована модель вступу до закладів вищої освіти у 2022 році 01 квітня 2022

Відповідальна секретарка Приймальної комісії з командою викладачів презентувала НУХТ обухівським ліцеїстам

25 жовтня викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали Академічний ліцей № 3 м. Обухів, де презентували учням 10-11-х класів переваги навчання в нашому університеті. Відповідальна секретарка Приймальної комісії Юлія Запорожець ознайомила зі структурою нашого навчального закладу та особливостями вступу у 2025 році. Старшокл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відповідальна секретарка Приймальної комісії з командою викладачів презентувала НУХТ обухівським ліцеїстам 28 жовтня 2024

НУХТят прибуло: у нашої здобувачки освіти під бомбардуваннями народилася дитинка

8 березня здобувачка освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Анна Тимченко стала мамою. У Бучі, що за 30 км від Києва, під обстрілами й бомбардуваннями окупантів вона народила дівчинку, яку назвала Алісою. Анна з багатодітної родини – їх у батьків дев’ятеро. Вона – староста групи, до декрету поєднувала навчання з роботою ад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТят прибуло: у нашої здобувачки освіти під бомбардуваннями народилася дитинка 18 березня 2022