Н У Х Т

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна»

06 квітня 2023

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна»

У нашому університеті здійснюється підготовка бакалаврів з біотехнологій за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія» на базі повної загальної середньої освіти; освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»; ступенів «молодший бакалавр», «фаховий молодший бакалавр».

Підготовка висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців цієї галузі в університеті зумовлена світовими тенденціями бурхливого розвитку біотехнологій. Адже не випадково XXI ст. нерідко називають століттям біотехнологій. Особливого розвитку в останні десятиріччя набула фармацевтична та медична біотехнології, харчова, агробіотехнології, екологічні біотехнології тощо.

Фахову підготовку фахівців за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» здійснює професорсько-викладацький склад випускової кафедри біотехнології і мікробіології з багаторічним науково-педагогічним стажем і практичним досвідом роботи на підприємствах біотехнологічної, фармацевтичної та харчової промисловості.

Викладачі кафедри регулярно підвищують рівень професійної майстерності.

Для якісної підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» у розпорядженні кафедри є навчальні лабораторії: біотехнологічна, дві мікробіологічні, а також дві науково-дослідні, оснащені сучасним обладнанням, необхідним для забезпечення навчального процесу та реалізації науково-дослідної роботи здобувачів усіх рівнів вищої освіти на базі кафедри. Навіть у такий тяжкий для нашої країни час матеріально-технічна база кафедри постійно оновлюється завдяки підтримці стейкхолдерів – провідних підприємств нашої країни та міжнародній співпраці. На кафедрі продовжується наукова робота. За підтримки корпорації «Артеріум» проходить традиційний щорічний конкурс грантових студентських наукових робіт.

Практична підготовка здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» здійснюється на базі провідних фармацевтичних компаній, харчових і біотехнологічних підприємств, проєктних організацій, контрольно-аналітичних центрів, тощо, серед численних співробітників яких налічується чимала кількість випускників кафедри за більш, ніж п’ятдесятирічну історію підготовки висококваліфікованих фахівців.

Здобувачі освіти мають можливості: проходити закордонну практику і стажування; здобувати другу вищу освіту; поглиблено вивчати іноземні мови; брати участь у програмах студентських обмінів, брати участь у всеукраїнських, міжнародних науково-практичних конференціях, олімпіадах і форумах, наукових студентських гуртках («BIOTECH» та «Cella mirabilis»), виставках, майстер-класах, лекторіях і вебінарах із провідними фахівцями фармацевтичної та біотехнологічної галузі, брати участь у конкурсах наукових робіт, запроваджених стейкхолдерами кафедри; співпрацювати та налагоджувати ділові контакти з потенційними роботодавцями, як в Україні, так і за кордоном.

За освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» здобувачі ґрунтовно опановують всі тонкощі біотехнологічних виробництв, в т.ч. промислові технології та технології мікробного синтезу лікарських засобів, пробіотиків, особливості проектування біотехнологічних виробництв (фармацевтичних, харчових і природоохоронних), сучасні методи контролю виробничих процесів, основи санітарії та гігієни, впровадження системи НАССР і нормативного забезпечення біотехнологічних виробництв.

Випускники освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» можуть працювати на підприємствах фармацевтичної, біотехнологічної, хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузі, у наукових і проєктних установах фармацевтичного, біологічного і хімічного профілів, діагностичних лабораторіях, установах екологічного нагляду, виробництвах, які займаються випуском харчових добавок, препаратів для ветеринарії, біодобрив тощо на посадах від лаборанта мікробіологічної лабораторії до головного технолога, від майстра зміни до виконавчого директора.

Сучасна біотехнологічна освіта, отримана в НУХТ, – успішний старт професійної кар’єри!

Опублікований: 06-04-2023
Читайте також:
Викладачка Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра прочитала лекцію нашим здобувачам освіти

16 грудня 2021 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra), PhD Єви Іванісової. Лекція «Coffee-important non-alcoholic beverage o...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра прочитала лекцію нашим здобувачам освіти 17 грудня 2021

Про спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» дізналися школярі Фастова

У Фастівському НВК «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2» відбулася зустріч доцента кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління нашого університету Ярослава Смітюха з учнями старших класів, їх батьками та педагогічним колективом. Зустріч відбулася за підтримки директора школи Ірини Муравської. Предметом зустрічі було ознайомлення ш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» дізналися школярі Фастова 29 жовтня 2018

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera

Минув рівно місяць від початку навчання студентів і викладачів НУХТ на Coursera – платформі масової онлайн-освіти. Завдяки наданому нашому університетові доступу до Coursera у зв'язку з загрозою covid-19 та карантином, у студентів і викладачів з'явилася можливість безкоштовно навчатися за програмами провідних університетів світу. Маємо перші резуль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera 21 квітня 2020

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів – у складі Екзаменаційної комісії у Сумській філії НУХТ

У Сумській філії нашого університету відбувся захист дипломних проєктів здобувачів заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології». Екзаменаційну комісію очолив доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько. До складу комісії також увійшли доцент кафедри технології хл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів – у складі Екзаменаційної комісії у Сумській філії НУХТ 18 лютого 2020