Н У Х Т

Магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів роблять вибір

12 жовтня 2022

Магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів роблять вибір

10 жовтня 2022 року в університеті відбулися перші заняття здобувачів освітнього ступеня «магістр» І курсу. На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася зустріч завідувачки кафедри Галини Сімахіної зі здобувачами 2022 року вступу. Вона привітала магістрантів зі вступом до магістратури й оскільки до групи здобувачів увійшли ті, хто закінчив бакалаврат кілька років тому і не знайомий із процедурою вибору дисциплін, гарантка освітньої програми означила основні підходи до цього етапу навчального процесу.

Викладачка розповіла, що визначення вибіркових дисциплін здійснюється на основі аналізу сучасних досягнень науки і технологій здорового харчування у зарубіжній практиці (дисципліна «Дієтичні добавки»), нового розуміння взаємозв'язку структури харчування з генетичними особливостями організму (дисципліна «Основи нутригеноміки та нутригенетики»), втілення ідеї про реальну можливість забезпечення життєдіяльності організму людини засобами харчування в екстремальних умовах (дисципліна «Урбанізація та здоров'я»); допоможе випускникам у їх самореалізації, зокрема з використанням теоретичних і практичних аспектів інтерактивного спілкування дисципліна «Інтерактивне спілкування у професійній діяльності». Усі вибіркові дисципліни забезпечуються авторськими розробками – курсами лекцій, навчальними посібниками, підручниками.

Процедура вибору починається з інформування здобувачів про період вибору, затверджений наказом ректора. З блоком ВП1, де представлено дисципліни загальноуніверситетського каталогу, здобувачі ознайомилися на офіційному веб-сайті університету; перелік дисциплін із каталогу спеціальності 181та каталогу освітньої програми  розміщений на платформі дистанційного навчання Moodle, в електронних кабінетах здобувачів, на сторінці ННІХТ. На наступному етапі через свій персональний кабінет здобувачі обирають дисципліни в інформаційній системі НУХТ, на основі чого співробітники навчально-методичного управління аналізують отримані результати з використанням ПС-Деканат для формування збірних груп на вивчення певної дисципліни.

Таким чином, магістрантам стала зрозуміла необхідність обговорення змісту всіх вибіркових дисциплін і обрання для подальшого вивчення дисципліни з каталогу спеціальності 181 та освітньої програми кафедри. Отож, із каталогу спеціальності представлені: 10 дисциплін із університетського каталогу; 5 дисциплін із каталогу спеціальності 181 «Харчові технології» і 13 дисциплін із каталогу освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Гарантка закликала бути уважними при виборі дисциплін, оскільки з кожного каталогу можна обрати лише одну дисципліну, а з каталогу освітньої програми – чотири дисципліни. Із загальноуніверситетського каталогу можна обирати будь-яку дисципліну на свій вибір. Галина Сімахіна дала детальну характеристику кожній із дисциплін із каталогів спеціальності 181 (тут викладачка акцентувала увагу на професійній спрямованості дисциплін 3, 4, 5) і освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» (тут порадила обрати дисципліни, які найбільшою мірою сприяють поглибленню фахових навичок майбутніх магістрів).

Потім гарантка попросила здобувачів висловити свої міркування за наданою інформацією й запропонувала проголосувати, щоб узгодити пропозиції, які надійшли, і зробити вибір.

Згідно зі спільним рішенням магістрантів І курсу у їх навчальному плані буде 5 кафедральних дисциплін, на кожну з них підготовлено повне навчально-методичне забезпечення, включно з підручниками та посібниками. Це допоможе здобувачам у засвоєнні цих дисциплін і збереже групу у повному складі по кожній із них.

Такі засідання групи доцільно проводити хоча б один раз на семестр, аби здобувачі були в курсі всіх подій в університеті, вільно орієнтувались в особливостях навчального процесу в магістратурі і, головне, набували необхідних знань для майбутньої фахової діяльності. 

Опублікований: 12-10-2022
Читайте також:
Вітання ректорату з Днем винахідника і раціоналізатора

Шановні колеги! Щорічно, в третю суботу вересня в Україні відзначають День винахідника і раціоналізатора, відповідно до Указу Президента № 443/94 від 16 серпня 1994 року. В 24-ту річницю Дня винахідника і раціоналізатора щиро вітаємо наших науковців – творців інтелектуальної власності, які присвячують своє життя невпинному пошуку нового та прогре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання ректорату з Днем винахідника і раціоналізатора 12 вересня 2018

З практичною користю: відбулося відкрите заняття доцентки кафедри іноземних мов професійного спрямування

Доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко 4 листопада 2022 року провела відкрите практичне заняття «Careersand Advice. Advicesand Suggestions» для здобувачів вищої освіти групи ГС-2-5. Під час заняття студенти прослухали аудіозапис із порадами, як покращити своє резюме та свій онлайн-профіль, щоб привернути увагу потенцій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З практичною користю: відбулося відкрите заняття доцентки кафедри іноземних мов професійного спрямування 08 листопада 2022

НУХТ – у 30-ці лідерів за кількістю заяв від вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти

Завершився прийом заяв від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання. Такими вступниками було подано 922 тисячі заяв. Інформаційний ресурс Osvita.ua оприлюднив ТОП-100 найпопулярніших...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у 30-ці лідерів за кількістю заяв від вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти 25 липня 2019