Н У Х Т

Магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів роблять вибір

12 жовтня 2022

Магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів роблять вибір

10 жовтня 2022 року в університеті відбулися перші заняття здобувачів освітнього ступеня «магістр» І курсу. На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася зустріч завідувачки кафедри Галини Сімахіної зі здобувачами 2022 року вступу. Вона привітала магістрантів зі вступом до магістратури й оскільки до групи здобувачів увійшли ті, хто закінчив бакалаврат кілька років тому і не знайомий із процедурою вибору дисциплін, гарантка освітньої програми означила основні підходи до цього етапу навчального процесу.

Викладачка розповіла, що визначення вибіркових дисциплін здійснюється на основі аналізу сучасних досягнень науки і технологій здорового харчування у зарубіжній практиці (дисципліна «Дієтичні добавки»), нового розуміння взаємозв'язку структури харчування з генетичними особливостями організму (дисципліна «Основи нутригеноміки та нутригенетики»), втілення ідеї про реальну можливість забезпечення життєдіяльності організму людини засобами харчування в екстремальних умовах (дисципліна «Урбанізація та здоров'я»); допоможе випускникам у їх самореалізації, зокрема з використанням теоретичних і практичних аспектів інтерактивного спілкування дисципліна «Інтерактивне спілкування у професійній діяльності». Усі вибіркові дисципліни забезпечуються авторськими розробками – курсами лекцій, навчальними посібниками, підручниками.

Процедура вибору починається з інформування здобувачів про період вибору, затверджений наказом ректора. З блоком ВП1, де представлено дисципліни загальноуніверситетського каталогу, здобувачі ознайомилися на офіційному веб-сайті університету; перелік дисциплін із каталогу спеціальності 181та каталогу освітньої програми  розміщений на платформі дистанційного навчання Moodle, в електронних кабінетах здобувачів, на сторінці ННІХТ. На наступному етапі через свій персональний кабінет здобувачі обирають дисципліни в інформаційній системі НУХТ, на основі чого співробітники навчально-методичного управління аналізують отримані результати з використанням ПС-Деканат для формування збірних груп на вивчення певної дисципліни.

Таким чином, магістрантам стала зрозуміла необхідність обговорення змісту всіх вибіркових дисциплін і обрання для подальшого вивчення дисципліни з каталогу спеціальності 181 та освітньої програми кафедри. Отож, із каталогу спеціальності представлені: 10 дисциплін із університетського каталогу; 5 дисциплін із каталогу спеціальності 181 «Харчові технології» і 13 дисциплін із каталогу освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Гарантка закликала бути уважними при виборі дисциплін, оскільки з кожного каталогу можна обрати лише одну дисципліну, а з каталогу освітньої програми – чотири дисципліни. Із загальноуніверситетського каталогу можна обирати будь-яку дисципліну на свій вибір. Галина Сімахіна дала детальну характеристику кожній із дисциплін із каталогів спеціальності 181 (тут викладачка акцентувала увагу на професійній спрямованості дисциплін 3, 4, 5) і освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» (тут порадила обрати дисципліни, які найбільшою мірою сприяють поглибленню фахових навичок майбутніх магістрів).

Потім гарантка попросила здобувачів висловити свої міркування за наданою інформацією й запропонувала проголосувати, щоб узгодити пропозиції, які надійшли, і зробити вибір.

Згідно зі спільним рішенням магістрантів І курсу у їх навчальному плані буде 5 кафедральних дисциплін, на кожну з них підготовлено повне навчально-методичне забезпечення, включно з підручниками та посібниками. Це допоможе здобувачам у засвоєнні цих дисциплін і збереже групу у повному складі по кожній із них.

Такі засідання групи доцільно проводити хоча б один раз на семестр, аби здобувачі були в курсі всіх подій в університеті, вільно орієнтувались в особливостях навчального процесу в магістратурі і, головне, набували необхідних знань для майбутньої фахової діяльності. 

Опублікований: 12-10-2022
Читайте також:
Перше засідання новообраного профкому

17 грудня 2024 року відбулося перше засідання новообраного профкому НУХТ. Основне питання, яке розглянув профком, – створення комісій і розподіл обов’язків новообраним членам профкому. Після обговорення, було прийняте рішення утворити: Комісію з інформаційної роботи: Лариса Карташова – головаОлена Кушнір Виробничу комісію: Ярослав Смітюх – го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше засідання новообраного профкому 19 грудня 2024

eNUFTIR – у десятці кращих репозитаріїв ЗВО України!

За результатами світового рейтингу «Transparent Ranking: Institutional Repositories by Google Scholar» від Webometrics репозитарій нашого університету вже третій рік поспіль утримує шосте місце серед понад 90 інституційних репозитаріїв України та гідно займає 104-ту позицію серед 10413 репозитаріїв світу. Рейтинг Webometrics оцінює кількість науко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

eNUFTIR – у десятці кращих репозитаріїв ЗВО України! 17 липня 2025

Високими здобутками продовжують тішити магістранти кафедри маркетингу

Кафедра маркетингу постійно працює над підвищенням рівня викладання дисциплін, що приносить відповідні результати. Доказом цього свідчать численні перемоги, які виборюють здобувачі, на всеукраїнських і міжнародних конкурсах та олімпіадах. Поточний навчальний рік не був виключенням, і сьогодні ми також раді вітати переможців – випускників кафедри ма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високими здобутками продовжують тішити магістранти кафедри маркетингу 15 червня 2021

Вчена рада університету розглядає важливі питання

2 жовтня 2025 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з традиційного привітання колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Далі ректор Олександр Шевченко проінформував щодо планів побудови у внутрішньому дворику університету каплички. Наразі буде закладено перший камінь, а зведення будівлі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету розглядає важливі питання 02 жовтня 2025