Н У Х Т

Солідарність із Україною та українськими університетами висловлюють іноземні партнери

02 березня 2022

Солідарність із Україною та українськими університетами висловлюють іноземні партнери

Університет м. Ґайзенгайм:

Президент університету м. Ґайзенгайм, професор Ганс Райнер Шультц глибоко вражений і стривожений масштабами російської агресії в Україні й звертається зі словами підтримки:

«Ми висловлюємо безмірну солідарність людям, яких торкнулася ця війна, нашим українським колегам, студентам, їхнім рідним та близьким.

Ми хвилюємося за студентів і співробітників українських університетів-партнерів на найбільш постраждалих територіях – у Києві (Національний університет харчових технологій, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка) та Одесі (Одеській національній академії харчових технологій). А також за колег у Національному університеті «Львівська політехніка» та в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, з якими ми протягом минулих років налагодили зв'язки.»

Університет м. Ґайзенгайм планує продовжувати співпрацю із українськими партнерами в рамках спільних наукових проєктів і програм студентського обміну, а також й надалі брати активну участь у мирному створенні міжнародних об'єднань студентів, викладачів і дослідників із усього світу.

Щецинський університет:

Шановні коледжі та партнери!

Від імені всієї академічної спільноти Щецинського університету ми хочемо висловити глибоку стурбованість нещодавнім вторгненням в Україну.

Зв’язок між Польщею та Україною зміцнився за останні роки завдяки багатьом українцям, які живуть у Польщі та є цінними членами нашого суспільства. Багато студентів і науковців Щецинського університету є громадянами України. Тому для нас не лише політичний, а й особистий шок – спостерігати за нападами на Україну.

Ми солідарні з усім українським народом і в єдності з вами як нашими шанованими академічними партнерами. Ми прагнемо співпрацювати з українськими університетами і можемо запевнити вас, що Щецинський університет приєднається до ініціатив, які підтримують академічні установи, їхніх студентів і співробітників у майбутньому.

Жителі Щецина стоять за суверенітет і незалежність України, а Польща готова підтримати тих, хто бажає шукати притулку.

Сподіваємося, що ця трагічна ситуація скоро закінчиться, а до тих пір ви всі залишаєтеся в наших думках.

Органи влади Щецинського університету

Університет Миколаса Ромеріса:

Шановні представники української академічної спільноти!

Від імені академічної спільноти Університету Миколаса Ромеріса (МРУ, Вільнюс, Литва) я хотів би висловити нашу рішучу підтримку народу України, який бореться за свою Незалежну державу та право жити у свободі, демократії та мирі.

Академічна спільнота Університету Миколи Ромеріса висловлює свою солідарність з українською академічною спільнотою та вірить, що об’єднання дасть надію та силу у боротьбі за свободу.

Висловлюючи нашу підтримку українському народу та активно реагуючи на останні події, МРУ підготував план заходів підтримки, який включає заходи гуманітарної, правової та іншої допомоги як для українців, які навчаються в університеті, так і для всієї академічної спільноти України. MРУ готовий оперативно шукати різноманітні шляхи підтримки українських наукових спільнот у міжнародному просторі та надавати оперативну допомогу, у разі потреби, притулок чи підтримку.

Активізовані заходи гуманітарної, правової та інших видів допомоги для українців, які навчаються в МРУ, а також для партнерів в Україні. Детальніше: https://www.mruni.eu/uk/news/mru-to-provide-support -українським-студентам-академікам/

Наші заходи підтримки:

Представників академічної спільноти та їхніх сімей за потребою розмістять у гуртожитках МРУ у Вільнюсі та Каунасі – уже заплановано та підготовлено 100 кімнат на 290 місць.

Викладачі та члени їх сімей зможуть продовжувати працювати віддалено, перебуваючи в Литві – університет надасть тимчасовий комп’ютерний простір.

Студенти українських вишів, які прибули до Литви, зможуть продовжити навчання в захищеному середовищі MРУ, якщо навчання у них організовано дистанційно.

МРУ готовий запропонувати безкоштовне навчання та тимчасову матеріальну допомогу громадянам України, навчання яких уже припинено або для яких стане неможливим здобуття вищої освіти в Україні. Для вступу до MРУ, будь ласка, зв’яжіться з нами за електронною поштою study@mruni.eu або за номером телефону +370 5 271 4674.

Громадяни України, які не можуть продовжити навчання в університетах країни, можуть зв’язатися з Центром академічної роботи МРУ на електронну адресу arc@mruni.eu щодо можливості продовження навчання в МРУ через процедуру переведення кредитів здобутих в українських вишах.

Через можливі фінансові труднощі для існуючих студентів MРУ з України, плата за навчання/проживання може бути відтермінована на 3 місяці.

Можливість забезпечити транспортування до кампусу MРУ від литовсько-польського кордону.

Психологи, які працюють в університеті, готові надати послуги всім членам академічної спільноти.

Якщо у вас виникли питання щодо проживання, транспорту, будь ласка, зв’яжіться з нами за цим номером телефону або WhatsApp +370 659 732 82 (будні та вихідні).

МИ ЗА УКРАЇНУ!

Інга Жаленієне,
ректорка

Опублікований: 02-03-2022
Читайте також:
Цікаво про глобальні дистриб’юторські системи від лекторів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Яким класом хочуть подорожувати сучасні туристи? Це практичне питання було у центрі уваги магістрів спеціальності «Туризм» під час відкритої лекції доцента кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяни Примак. Лекція «Тарифи глобальних дистриб’юторських систем» була присвячена особливостям тарифів і способам ефективного пошуку оптимального тари...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво про глобальні дистриб’юторські системи від лекторів кафедри туристичного та готельного бізнесу 12 квітня 2018

Срібним призером ХХ Міжнародного кубку зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студент 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артем Волковинський брав участь у відкритому ХХ Міжнародному кубку «Водолій» зі стрибків у воду, який відбувся у м. Миколаєві. Артем змагався у виді програми трамплін висотою 3 м. За свій стрибок спортсмен отримав 308.05 балів, що до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Срібним призером ХХ Міжнародного кубку зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 23 листопада 2018

Урочисто зустрів своїх першокурсників колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

23 вересня після загальноуніверситетської церемонії посвяти першокурсників у студенти НУХТ, нове поповнення студентської родини тепло вітали в Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого. Першокурсників поздоровили зі вступом до університету й початком нового важливого життєвого етапу директор інституту Сергій Блаженко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочисто зустрів своїх першокурсників колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 26 вересня 2022

Очільники наукової роботи в НУХТ визначили перспективні напрямки розвитку Центру колективного користування науковим обладнанням

Проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко разом із завідувачем Проблемної науково-дослідної лабораторії, старшим науковим співробітником Андрієм Мариніним обговорили перспективи розвитку й роботи на поточний навчальний рік Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Очільники наукової роботи в НУХТ визначили перспективні напрямки розвитку Центру колективного користування науковим обладнанням 08 жовтня 2020