Н У Х Т

Традиційний захід до Дня українського козацтва від Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого

12 жовтня 2018

Традиційний захід до Дня українського козацтва від Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – День українського козацтва, друге – Свято Покрови Божої Матері, третє, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно.

Тож 10 жовтня в студентському клубі університету Навчально-науковим інженерно-технічним інститутом ім. акад. І.С.Гулого був організований захід, присвячений Дню українського козацтва, який вже традиційно відзначають студенти нашого університету щорічно, напередодні 14 жовтня.

Після короткого екскурсу до історії свята, в своїй промові завідувач кафедри гуманітарних дисциплін, професор Надія Левицька познайомила присутніх із історією козацтва, їх обрядів, звичаїв, традицій тощо.

А далі, справжні козаки, в національних костюмах і зі справжньою атрибутикою, показали свої бойові навички та навіть навчили танцювати «бойовий гопак»!

Мистецтво козацького бою «Гопак» - це шлях до гармонії духу, розуму і тіла, тому він не має вікових і фізичних обмежень і підходить, як загартованим і фізично витривалим людям, так і спортсменам-початківцям, людям старшого віку, і всім хто, будучи далеким від спорту, прагне оздоровитися і бути в хорошій фізичній формі.

Гості пояснили, що продовжувати справу предків для них – честь, і від цього вони отримують не тільки насолоду, а також і душевну гармонію.

Усім бажаючим було запропоновано взяти участь у конкурсі і показати, хто серед студентів найкращий козак. Зацікавлені виступом та вмотивовані, участь захотіли взяти не тільки юнаки, але й дівчата. Переможців чекав приємний сюрприз - квитки на 3D-кіносеанс.

Також козаки запросили усіх бажаючих навчитися бойовому козацькому мистецтву до своєї «Козацько-Лицарської школи».

Опублікований: 12-10-2018
Читайте також:
Фахівці і студенти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасники Національного виноробного форуму

У Торгово-промисловій палаті України відбувся Національний виноробний форум, участь у якому вже традиційно взяли фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету – завідувач кафедри Анатолій Куц, доцент Марина Білько, асистент Олена Циганкова, заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій НУ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці і студенти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасники Національного виноробного форуму 05 листопада 2018

Університет Stekom (Індонезія) запрошує  до співпраці!

У рамках договору про співпрацю Університет Stekom (Індонезія) запрошує викладачів НУХТ провести кілька онлайн-семінарів. Для кожного доповідача надається 30 хвилин. Тематика доповідей: 18 вересня: Думайте швидко, говоріть розумно: Техніка спілкування під час публічних виступів (Think Fast, Talk Smart: Communication Techniques for Public Speaking...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет Stekom (Індонезія) запрошує до співпраці! 17 серпня 2023

Немає меж для самовдосконалення!

Викладачки кафедри обліку і аудиту Людмила Духновська, Ольга Михайленко, Світлана Ніколаєнко, Тетяна Редзюк і Людмила Соломчук отримали сертифікати, що засвідчують підвищення кваліфікації за темою «Використання хмарних технологій для дистанційного вирішення освітніх та наукових завдань». Отриманні навички дозволять забезпечити можливості студентам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Немає меж для самовдосконалення! 04 березня 2024

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся науковий семінар

5 червня 2019 р. на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся науковий семінар, на якому члени кафедри та поважні гості заслухали результати досліджень за темами дисертаційних робіт к.т.н., доцента Валентина Петренка (дисертаційна робота «Теплогідродинамічні процеси в низхідних кільцевих паро-рідинних потоках розчинів з розвинутою хви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся науковий семінар 06 червня 2019