Н У Х Т

Вперше наші здобувачі стажувалися за Європейською програмою академічної мобільності Ceepus

29 вересня 2022

Вперше наші здобувачі стажувалися за Європейською програмою академічної мобільності Ceepus

Студенти, викладачі та адміністрація університету завітали на семінари, на яких здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого і факультету біотехнології та екологічного контролю поділилися враженнями від проходження стажування та літньої школи з економічних, екологічних і соціальних аспектів перероблення харчових відходів у Жешувському університеті (Польща).

Стажування фінансувалося за рахунок Європейської програми академічної мобільності Ceepus. До речі, участь студентів нашого університету у цій програмі стала можливою вперше.

Ініціатор залучення до стажування студентів НУХТ – колектив коледжу природничих наук Жешувського університету та особисто професор Мачей Клуж, із яким наші вчені тривалий час співпрацюють.

Стажуванню передувало подання проєктів здобувачок на отримання фінансування у рамках програми Ceepus. Завдяки злагодженим діям польських колег та адміністрації нашого університету 5 проєктів здобули перемогу.

Учасниці літньої школи згадали, що початок стажування припав на неприємний час, коли росіяни гатили ракетами по транспортній інфраструктурі заходу України. Відчайдушні студентки, які ризикнули і поїхали до Польщі, тепер з радістю підтримують свій вибір.

Отже, під час стажування та літньої школи наші учасниці прослухали лекції з екологічних, економічних і соціальних аспектів харчових забруднень, провели лабораторні дослідження з харчових технологій і біотехнології, відвідали харчові та переробні підприємства, пройшли майстер-класи з кулінарного мистецтва, мали насичену культурну програму та екскурсії, а також удосконалили англійську у дружньому колі студентів із Польщі, Румунії, Албанії, Хорватії, Португалії, Чехії, Португалії та інших країн.

Корисні навички були отримані під час дводенного лабораторного курсу «Харчова мікробіологія», у рамках якого учасниці ознайомилися з особливостями організації наукової лабораторії, оглянули сучасне лабораторне та технологічне обладнання біотехнологічної галузі: хроматографи, біореактори, автоклави, ферментери різної місткості, а також установки для приготування поживних середовищ, а потім приготували комбучу.

Вразила екскурсійна програма, зокрема, у Польські Карпати, на озеро Соліна та міста і містечка південно-західної Польщі.

Значну увагу нашим учасницям приділили представники адміністрації, викладачі та студенти Жешувського університету.

У планах учасниць стажування застосувати отриманий досвід під час написання курсових проєктів і кваліфікаційних робіт.

Враховуючи безцінну підтримку наших польських колег, ректор НУХТ Олександр Шевченко надіслав лист-подяку адміністрації Жешувського університету та особисто ініціатору стажування, професору Мачею Клужу. Ми радіємо за успіхи наших студенток та щиро вдячні організаторам стажування. 

Опублікований: 29-09-2022
Читайте також:
Впевненими кроками до вершин uniRank!

Згідно з черговим uniRank University Ranking  (4 International Colleges&Universities) наш навчальний заклад у 2023 році посідає 28 місце серед українських (у 2022 – 29-те) і 4381-е (у 2022 – 4692) місце серед світових університетів. Однойменна австралійська компанія 4ICU публікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи понад 11 тисяч закладів вищої...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впевненими кроками до вершин uniRank! 31 серпня 2023

Європейські виміри сталого розвитку обговорили на науково-практичній конференції, що працювала в університеті

У рамках проєктів програми ЕРАЗМУС+ Центр Європейського Союзу Жан Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019- 1-UA-EPPJMO-SUPPA) в університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейські Виміри Сталого Розвитку». Пленарні та се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейські виміри сталого розвитку обговорили на науково-практичній конференції, що працювала в університеті 23 червня 2021

Наші викладачі готові до будь-яких ситуацій!

В умовах військового стану та соціально-економічної нестабільності важливою складовою безпеки людей є навички надання першої допомоги. Саме такі теоретичні знання та практичний досвід отримала викладачка кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Ірина Ніколаєнко на тренінгу з першої допомоги Товариства Червоного Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі готові до будь-яких ситуацій! 30 серпня 2022

Практична цінність кваліфікаційної бакалаврської роботи випускниці кафедри технології цукру і підготовки води

19 червня 2024 року на кафедрі технології цукру і підготовки води відбувся захист кваліфікаційної роботи «Проєкт технічного переоснащення відділення водопідготовки ПрАТ «Оболонь» (м. Київ) з метою розширення асортименту фасованих питних вод» здобувачкою освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181«Харчові технології», освітньо-професійної програ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична цінність кваліфікаційної бакалаврської роботи випускниці кафедри технології цукру і підготовки води 21 червня 2024