Н У Х Т

Випускник аспірантури кафедри інформаційних систем успішно захистив дисертаційне дослідження

03 лютого 2021

Випускник аспірантури кафедри інформаційних систем успішно захистив дисертаційне дослідження

2 лютого 2021 р. відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.13.06 «Інформаційні технології». Результати свого дослідження презентував випускник аспірантури кафедри інформаційних систем НУХТ Владислав Струзік. Науковий керівник здобувача – к.т.н., доцент Сергій Грибков. Тема дисертації – «Вдосконалення технологій проведення рефакторингу баз даних для інформаційних систем».

У своєму дослідженні здобувач ефективно розв’язав актуальні проблеми в галузі інформаційних технологій, із якими стикався під час власної професійної діяльності. При реалізації були успішно застосовані сучасні наукові методи та технології.

Офіційними опонентами виступили завідувачка кафедри інформаційних технологій проєктування Черкаського державного технологічного університету, докторка технічних наук Тетяна Прокопенко і доцентка кафедри прикладних інформаційних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка Вікторія Міронова. Вони зазначили актуальність і ґрунтовність представленого дослідження, а також вказали на новизну й практичне значення отриманих результатів. Зокрема, здобувачем вперше розроблено категорію рефакторинг доступу, що дає змогу впроваджувати зміни, пов’язані з доступом до даних (політика безпеки), при адмініструванні баз даних без втрати працездатності інформаційної системи. Розроблені операції рефакторингу доступу надають ряд переваг при декомпозиції монолітної системи з метою використання сервіс-орієнтованої архітектури.

Спеціалізована вчена рада К 26.058.05, яка вже багато років функціонує в нашому університеті, розглянула дисертацію та за результатами таємного голосування одностайно («за» – 16, «проти» – 0, «утримались» – 0) присудила Владиславові Струзіку науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.13.06 «Інформаційні технології».

Щиро вітаємо молодого науковця із заслуженим визнанням, бажаємо подальших успіхів у професійній, науковій і творчій діяльності!

 

Опублікований: 03-02-2021
Читайте також:
Гостьова лекція «Еволюція зеленого будівництва та найкращі методи сертифікації» для здобувачів менеджерів та ейчарів

16 листопада 2023 року здобувачі освітньо-професійних програм «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) та «Менеджмент» зустрілися із запрошеними гостями ‒ доцентом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Романом Грищенком і директором компанії «MK Sustainable Engi...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція «Еволюція зеленого будівництва та найкращі методи сертифікації» для здобувачів менеджерів та ейчарів 17 листопада 2023

Digital-маркетинг: особливості та переваги Performance

Кафедра маркетингу продовжує цикл гостьових лекцій від практиків ринку. Цього разу до здобувачів освітніх ступенів «Доктор філософії»,  «Магістр», «Бакалавр» освітніх програм «Маркетинг», «Підприємництво та торгівля», «Реклама та зв’язки з громадськістю» завітала Світлана Колодюк, Middle Account Manager в iProspect комапнії Dentsu Ukraine, що є одн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Digital-маркетинг: особливості та переваги Performance 12 грудня 2023

Виклики на старті кар’єри HR’а від міжнародної бізнес-школи Laba

4 травня 2023 року здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) взяли участь у організованому міжнародною бізнес-школою Labа вебінарі «Як стати HR’ом: виклики на старті кар’єри» від HR-директорки провідної платформи працевлаштування в Україні Work.ua Ольги Тарасевич. Спікерка розповіла про свій професійний ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виклики на старті кар’єри HR’а від міжнародної бізнес-школи Laba 08 травня 2023

Практична складова навчання магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Практика – невід’ємна частина підготовки висококваліфікованих фахівців. Для здобувачів це – чудова нагода поглибити знання, здобуті під час навчання та поспілкуватися з фахівцями галузі. Згідно з графіком навчального процесу здобувачі освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична складова навчання магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 вересня 2021