Н У Х Т

Іноземні слухачі Підготовчого відділення ближче познайомилися з кафедрами університету

02 квітня 2019

Іноземні слухачі Підготовчого відділення ближче познайомилися з кафедрами університету

У рамках Днів гостинності в університеті іноземні громадяни з Сирії, Алжиру, Пакистану, Йорданії, Туреччини, Туркменістану, які навчаються на Підготовчому відділенні Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності, відвідали кафедри університету: технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології консервування, автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління, біотехнології і мікробіології, факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Вони були вражені величчю науково-технічної бібліотеки, екскурсію якою провела директор Наталія Левченко, актовою залою, комфортним і затишним студентським клубом.

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів підготувалася до зустрічі гостей, пригостивши їх спеціально випеченими ароматними хлібобулочними виробами, а доцент кафедри Валерій Махинько розповів про історію кафедри, якій цього року виповнюється 70 років, про привабливість даної професії.

На кафедрі автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління доцент Ярослав Смітюх провів лабораторіями та розповів про актуальність професії у всьому світі, а доцент кафедри Віктор Сідлецький продемонстрував гостям талановитого робота і гості на власні очі побачили, як за допомогою комп’ютерної програми робот відтворює музикальний твір.

На кафедрі біотехнології і мікробіології розповіли про потужну матеріально-технічну базу, яка поповнюється і оновлюється впродовж 50 років існування кафедри, дозволяє в повному обсязі здійснювати на лабораторних заняттях всі етапи мікробіологічного дослідження із залученням сучасних методів індикації й ідентифікації мікроорганізмів різних таксономічних груп, моделювати всі основні етапи біотехнологічного процесу, вивчати методи контролю та керування якістю випуску харчової та фармацевтичної продукції.

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко та інші викладачі розповіли, як проходить навчання, продемонстрували міні-броварню, гості відвідали лабораторії, де проходили заняття, дізналися багато цікавого про кухні різних народів.

Наприкінці гостей чекали на кафедрі технології консервування, де доцент кафедри Віта Терлецька, старший викладач Станіслав Крижанівський і Максим Писарев розповіли про новітні технології не тільки консервування продуктів, а й технології зберігання, сушіння та заморожування плодів і овочів, а доктор технічних наук Віталій Шутюк розповів, як можна в своїй країні відкрити власний бізнес, обіймати керівні посади на консервних, харчоконцентратних підприємствах, у фруктоовочесховищах, супермаркетах – скрізь, де є потреба в застосуванні теплового обладнання, ферментації чи холоду, далі розповів про сорти чаю і пригостив цукерками та чудовим чаєм із незабутнім ароматом.

Під час екскурсії слухачі виявили неабиякий інтерес до всього, що їм довелося побачити, і тепер перед ними стоїть вибір майбутньої професії.

Опублікований: 02-04-2019
Читайте також:
Челендж «Спортивний_БТЕК»

Доведено, що спорт – ефективне знеболююче. Перш за все, тренування допомагають м’язам розслабитися та зміцнити суглоби, що може знімати спазми різного характеру. Окрім цього, фізичні навантаження сприяють виробленню природного гормону щастя, що ефективно бореться з болем різного характеру. Заняття спортом покращують імунітет. Це, в свою чергу, зах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Челендж «Спортивний_БТЕК» 23 листопада 2021

Майбутніх вступників зацікавили освітньо-професійні програми кафедри економіки і права

З метою здійснення профорієнтаційної роботи та напередодні Дня відкритих дверей НУХТ, що відбудеться 5 жовтня 2019 р., викладачі кафедри економіки і права відвідали школи міста Києва та області. Зокрема, доцент Юлія Труш побувала у гімназії №59 ім. О.М. Бойченка Голосіївського району м. Києва, а доцент Тетяна Басюк – у ЗОШ №1 в м. Боярка. Викладач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутніх вступників зацікавили освітньо-професійні програми кафедри економіки і права 02 жовтня 2019

Відкриваємо світові Григорія Сковороду!

Протягом останнього року спостерігається значне підвищення у світі інтересу до української культури – філософії, мистецтва, мови. Статистичні дані свідчать, що нашу мову активно вивчають не лише у Європі (Польщі, Чехії, Німеччині, країнах Балтії), а й у далеких Австралії, Японії, В’єтнамі та інших державах. Вочевидь, саме події воєнного часу зумови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриваємо світові Григорія Сковороду! 12 грудня 2022

Фахівці Підготовчого відділення визначають орієнтири подальшої співпраці із закладами загальної середньої освіти

Фахівці Підготовчого відділення нашого університету продовжують активну співпрацю із закладами загальної середньої освіти. 16 вересня 2024 р. методистка Підготовчого відділення Маргарита Панасевич відвідала школи №№170, 245, 298 та гімназію «Потенціал» Оболонського району м. Києва. Фахівчиня поспілкувалася з адміністрацією навчальних закладів, зо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Підготовчого відділення визначають орієнтири подальшої співпраці із закладами загальної середньої освіти 16 вересня 2024