Н У Х Т

Іноземні слухачі Підготовчого відділення ближче познайомилися з кафедрами університету

02 квітня 2019

Іноземні слухачі Підготовчого відділення ближче познайомилися з кафедрами університету

У рамках Днів гостинності в університеті іноземні громадяни з Сирії, Алжиру, Пакистану, Йорданії, Туреччини, Туркменістану, які навчаються на Підготовчому відділенні Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності, відвідали кафедри університету: технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології консервування, автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління, біотехнології і мікробіології, факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Вони були вражені величчю науково-технічної бібліотеки, екскурсію якою провела директор Наталія Левченко, актовою залою, комфортним і затишним студентським клубом.

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів підготувалася до зустрічі гостей, пригостивши їх спеціально випеченими ароматними хлібобулочними виробами, а доцент кафедри Валерій Махинько розповів про історію кафедри, якій цього року виповнюється 70 років, про привабливість даної професії.

На кафедрі автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління доцент Ярослав Смітюх провів лабораторіями та розповів про актуальність професії у всьому світі, а доцент кафедри Віктор Сідлецький продемонстрував гостям талановитого робота і гості на власні очі побачили, як за допомогою комп’ютерної програми робот відтворює музикальний твір.

На кафедрі біотехнології і мікробіології розповіли про потужну матеріально-технічну базу, яка поповнюється і оновлюється впродовж 50 років існування кафедри, дозволяє в повному обсязі здійснювати на лабораторних заняттях всі етапи мікробіологічного дослідження із залученням сучасних методів індикації й ідентифікації мікроорганізмів різних таксономічних груп, моделювати всі основні етапи біотехнологічного процесу, вивчати методи контролю та керування якістю випуску харчової та фармацевтичної продукції.

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко та інші викладачі розповіли, як проходить навчання, продемонстрували міні-броварню, гості відвідали лабораторії, де проходили заняття, дізналися багато цікавого про кухні різних народів.

Наприкінці гостей чекали на кафедрі технології консервування, де доцент кафедри Віта Терлецька, старший викладач Станіслав Крижанівський і Максим Писарев розповіли про новітні технології не тільки консервування продуктів, а й технології зберігання, сушіння та заморожування плодів і овочів, а доктор технічних наук Віталій Шутюк розповів, як можна в своїй країні відкрити власний бізнес, обіймати керівні посади на консервних, харчоконцентратних підприємствах, у фруктоовочесховищах, супермаркетах – скрізь, де є потреба в застосуванні теплового обладнання, ферментації чи холоду, далі розповів про сорти чаю і пригостив цукерками та чудовим чаєм із незабутнім ароматом.

Під час екскурсії слухачі виявили неабиякий інтерес до всього, що їм довелося побачити, і тепер перед ними стоїть вибір майбутньої професії.

Опублікований: 02-04-2019
Читайте також:
Третій модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів done!

Наша команда успішно завершила третій модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів, що реалізується Британською Радою в рамках спільного проєкту МОН і Світового банку «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів».  НУХТ у проєкті представляють проректори Сергій Токарчук і Микола Копера, директорка Центру моніторингу яко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третій модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів done! 07 липня 2025

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування

На запрошення доцентки кафедри технології консервування Світлани Матко гостьову онлайн-лекцію «Функціональні крохмалі для розбудови текстури харчових продуктів» англійською мовою прочитав дуже досвідчений спеціаліст, кандидат хімічних наук, менеджер з розвитку бізнесу компанії «Ingredion», відповідальний за ринки, що розвиваються Сергій Даценко. Л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування 26 листопада 2021

Вдосконалення професійної майстерності викладачами кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

20 жовтня 2018 року викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Людмила Шапран, Наталія Ципанова та Ольга Никитенко відвідали семінар  «How to teach for IELTS» у Grade Education Center. Під час семінару викладачі обговорили структуру екзамену, стратегії підготовки студентів до IELTS, навчальні матеріали та правильну побудов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вдосконалення професійної майстерності викладачами кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 23 жовтня 2018

З духовними скарбами України знайомить Профком співробітників НУХТ

Профком співробітників НУХТ організував екскурсію для всіх бажаючих до Свято-Михайлівського Золотоверхого Монастиря – діючого в Києві православного монастиря Православної церкви України на честь Архангела Михаїла. Ігумен Михаїл провів екскурсію територією монастиря, окреслив історію заснування Свято-Михайлівського Золотоверхого Собору, розповів пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З духовними скарбами України знайомить Профком співробітників НУХТ 12 жовтня 2023