Н У Х Т

Іноземні слухачі Підготовчого відділення ближче познайомилися з кафедрами університету

02 квітня 2019

Іноземні слухачі Підготовчого відділення ближче познайомилися з кафедрами університету

У рамках Днів гостинності в університеті іноземні громадяни з Сирії, Алжиру, Пакистану, Йорданії, Туреччини, Туркменістану, які навчаються на Підготовчому відділенні Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності, відвідали кафедри університету: технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології консервування, автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління, біотехнології і мікробіології, факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Вони були вражені величчю науково-технічної бібліотеки, екскурсію якою провела директор Наталія Левченко, актовою залою, комфортним і затишним студентським клубом.

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів підготувалася до зустрічі гостей, пригостивши їх спеціально випеченими ароматними хлібобулочними виробами, а доцент кафедри Валерій Махинько розповів про історію кафедри, якій цього року виповнюється 70 років, про привабливість даної професії.

На кафедрі автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління доцент Ярослав Смітюх провів лабораторіями та розповів про актуальність професії у всьому світі, а доцент кафедри Віктор Сідлецький продемонстрував гостям талановитого робота і гості на власні очі побачили, як за допомогою комп’ютерної програми робот відтворює музикальний твір.

На кафедрі біотехнології і мікробіології розповіли про потужну матеріально-технічну базу, яка поповнюється і оновлюється впродовж 50 років існування кафедри, дозволяє в повному обсязі здійснювати на лабораторних заняттях всі етапи мікробіологічного дослідження із залученням сучасних методів індикації й ідентифікації мікроорганізмів різних таксономічних груп, моделювати всі основні етапи біотехнологічного процесу, вивчати методи контролю та керування якістю випуску харчової та фармацевтичної продукції.

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко та інші викладачі розповіли, як проходить навчання, продемонстрували міні-броварню, гості відвідали лабораторії, де проходили заняття, дізналися багато цікавого про кухні різних народів.

Наприкінці гостей чекали на кафедрі технології консервування, де доцент кафедри Віта Терлецька, старший викладач Станіслав Крижанівський і Максим Писарев розповіли про новітні технології не тільки консервування продуктів, а й технології зберігання, сушіння та заморожування плодів і овочів, а доктор технічних наук Віталій Шутюк розповів, як можна в своїй країні відкрити власний бізнес, обіймати керівні посади на консервних, харчоконцентратних підприємствах, у фруктоовочесховищах, супермаркетах – скрізь, де є потреба в застосуванні теплового обладнання, ферментації чи холоду, далі розповів про сорти чаю і пригостив цукерками та чудовим чаєм із незабутнім ароматом.

Під час екскурсії слухачі виявили неабиякий інтерес до всього, що їм довелося побачити, і тепер перед ними стоїть вибір майбутньої професії.

Опублікований: 02-04-2019
Читайте також:
До локального моніторингу освітніх програм кафедри фінансів долучаються і здобувачі освіти

20 січня 2023 року на кафедрі фінансів відбулася зустріч гаранток освітніх програм «Фінанси, банківська справа та страхування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, доценток Світлани Бойко та Інни Дем’яненко, членів робочих груп освітніх програм, завідувачки кафедри Лади Шірінян і викладачів та здобувачів освіти,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До локального моніторингу освітніх програм кафедри фінансів долучаються і здобувачі освіти 24 січня 2023

Формувати «Навички 21 століття» навчилася викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування

Викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк відвідала 24th Annual National IATEFL Ukraine Conference, конференцію для викладачів англійської мови, яка щорічно організується IATEFL Ukraine – Українським відділенням Міжнародної організації викладачів англійської мови як іноземної, членом якого наш викладач є вже понад п’ять ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Формувати «Навички 21 століття» навчилася викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування 23 квітня 2019

Оновлення навичок і вивчення досвіду – міжнародне стажування викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування

У січні викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Тетяна Коваль пройшла очне навчання (стажування) в одному з європейських вишів – Вільнюському університеті (Литовська Республіка). Метою навчання було поглиблення знання литовської мови, а також вивчення європейського досвіду у питанні вивчення і викладання іноземної мови здобувачам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оновлення навичок і вивчення досвіду – міжнародне стажування викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування 10 лютого 2022

Сучасні методи виробництва продуктів харчування обговорювали наші науковці

7-9 жовтня 2020 року у Національному університеті «Львівська політехніка» працювала міжнародна конференція «Food chemistry. Modern methods for production of food, food additives and packaging materials», співорганізаторами якої виступили наш університет та Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України. Учасники заходу працювали у секціях «Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні методи виробництва продуктів харчування обговорювали наші науковці 15 жовтня 2020