Н У Х Т

Іноземні слухачі Підготовчого відділення ближче познайомилися з кафедрами університету

02 квітня 2019

Іноземні слухачі Підготовчого відділення ближче познайомилися з кафедрами університету

У рамках Днів гостинності в університеті іноземні громадяни з Сирії, Алжиру, Пакистану, Йорданії, Туреччини, Туркменістану, які навчаються на Підготовчому відділенні Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності, відвідали кафедри університету: технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології консервування, автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління, біотехнології і мікробіології, факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Вони були вражені величчю науково-технічної бібліотеки, екскурсію якою провела директор Наталія Левченко, актовою залою, комфортним і затишним студентським клубом.

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів підготувалася до зустрічі гостей, пригостивши їх спеціально випеченими ароматними хлібобулочними виробами, а доцент кафедри Валерій Махинько розповів про історію кафедри, якій цього року виповнюється 70 років, про привабливість даної професії.

На кафедрі автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління доцент Ярослав Смітюх провів лабораторіями та розповів про актуальність професії у всьому світі, а доцент кафедри Віктор Сідлецький продемонстрував гостям талановитого робота і гості на власні очі побачили, як за допомогою комп’ютерної програми робот відтворює музикальний твір.

На кафедрі біотехнології і мікробіології розповіли про потужну матеріально-технічну базу, яка поповнюється і оновлюється впродовж 50 років існування кафедри, дозволяє в повному обсязі здійснювати на лабораторних заняттях всі етапи мікробіологічного дослідження із залученням сучасних методів індикації й ідентифікації мікроорганізмів різних таксономічних груп, моделювати всі основні етапи біотехнологічного процесу, вивчати методи контролю та керування якістю випуску харчової та фармацевтичної продукції.

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко та інші викладачі розповіли, як проходить навчання, продемонстрували міні-броварню, гості відвідали лабораторії, де проходили заняття, дізналися багато цікавого про кухні різних народів.

Наприкінці гостей чекали на кафедрі технології консервування, де доцент кафедри Віта Терлецька, старший викладач Станіслав Крижанівський і Максим Писарев розповіли про новітні технології не тільки консервування продуктів, а й технології зберігання, сушіння та заморожування плодів і овочів, а доктор технічних наук Віталій Шутюк розповів, як можна в своїй країні відкрити власний бізнес, обіймати керівні посади на консервних, харчоконцентратних підприємствах, у фруктоовочесховищах, супермаркетах – скрізь, де є потреба в застосуванні теплового обладнання, ферментації чи холоду, далі розповів про сорти чаю і пригостив цукерками та чудовим чаєм із незабутнім ароматом.

Під час екскурсії слухачі виявили неабиякий інтерес до всього, що їм довелося побачити, і тепер перед ними стоїть вибір майбутньої професії.

Опублікований: 02-04-2019
Читайте також:
Блискучі захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

14 червня в оnline-форматі на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри, професор Василь Пасічний. До складу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискучі захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 14 червня 2024

Педагогічний ОСКАР-2021 вибороли викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ

14 квітня відбулося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Педагогічний ОСКАР-2021». До участі у двох номінаціях заключного етапу надійшли 1264 творчі конкурсні роботи зі 153 закладів фахової передвищої освіти. Викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ уперше взяли участь у цьому конкурсі професійної майстерності педагогічних працівник...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічний ОСКАР-2021 вибороли викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ 17 квітня 2021

Нові перемоги збірної НУХТ з футзалу

Чоловіча збірна університету з футзалу продовжує здобувати перемоги, радуючи вболівальників й стрімко рухаючись до вершин турнірних таблиць. У рамках 10-го туру Вищої футзальної ліги ФАСК наші збірники зустрічалися з командою Інституту кримінально-виконавчої служби (ІКВС). Після поразки команди НПУ ім. Драгоманова в матчі з «Політехніком», нашій ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові перемоги збірної НУХТ з футзалу 27 лютого 2018

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології презентують свої наукові досягнення

Нещодавно на кафедрі біотехнології та хімії Полтавського аграрного державного університету відбулася IX Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Хімія, біотехнологія, екологія та освіта». У конференції взяли участь науковці з різних наукових установ України та викладачі закладів вищої освіти, у тому числі й професорка кафедри біотехнолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології презентують свої наукові досягнення 02 червня 2025