Н У Х Т

Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах

24 червня 2021

Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах

На кафедрі технології оздоровчих продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ завершилися захисти кваліфікаційних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія».

Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри, професорка, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії також увійшли доцентки кафедри: к.т.н. Ірина Гойко, к.т.н Алла Башта та асистентка кафедри Ірина Ясінська (секретар ЕК).

Відбулися два засідання екзаменаційної комісії, впродовж яких розглянули 15 робіт. Усі кваліфікаційні роботи виконані з використанням наукових розробок кафедри та інших науково-дослідних організацій, містили конкретні заходи щодо створення широкого спектру продуктів оздоровчої дії, функціональних інгредієнтів, продуктів спеціального призначення, дієтичних добавок тощо. Тематика бакалаврських кваліфікаційних робіт актуальна і відповідає сучасним досягненням науки і техніки та світовим тенденціям розвитку індустрії здорового харчування. Теми робіт, в основному, спрямовані на наукове обґрунтування та розроблення нових способів перероблення сільськогосподарської та лікарської сировини на харчові продукти.

Кращими дипломними роботами були визнані проєкти Марії Галушко (керівниця – доцентка Наталія Стеценко), Олександра Межубовського та Анни Яценко (керівниця – професорка Галина Сімахіна).

Екзаменаційна комісія відзначила, що всі студенти-бакалаври мають достатні теоретичні знання із загальнонаукових, біологічних, спеціальних та економічних дисциплін, певні практичні навички з обґрунтованого вибору харчових середовищ і комплексних збагачувачів, можуть із успіхом застосовувати набуті знання і уміння для вирішення конкретних завдань вдосконалення технологій сучасних підприємств харчової промисловості з компонуванням технологічної лінії виробництва продуктів підвищеної харчової і біологічної цінності та оздоровчо-профілактичними властивостями.

Також фахівці наголосили, що здобувачі освіти добре орієнтуються в проблемах виробництва оздоровчих продуктів на заводах безалкогольних напоїв, хлібопекарських підприємствах, молокозаводах, консервних заводах. У кожній роботі наведені результати експериментальних досліджень і дані рекомендації з їх практичного використання.

За результатами публічних захистів усі здобувачі отримали позитивні оцінки, в тому числі «відмінно» – 8 осіб, «добре» – 4 особи, «задовільно» – 3 особи. Бажаємо бакалаврам подальших творчих успіхів та успішного вступу до магістратури!

Опублікований: 24-06-2021
Читайте також:
У НУХТ відбулися Міжнародна осіння школа та конференція щодо використання харчових добавок

У рамках реалізації проєкту програми Еразмус+ Модуль Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції» (№#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) освітнього процесу за освітніми програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У НУХТ відбулися Міжнародна осіння школа та конференція щодо використання харчових добавок 02 грудня 2021

«DIY_EDU_SPACE» увійшов у топ-100 кращих соціальних проектів України

Нещодавно відбулося урочисте вручення премій Social Project Awards – конкурсу, що популяризує соціальні проекти і соціальні інновації, створені талановитими громадськими діячами, які формують майбутнє країни. Організатори конкурсного відбору на здобуття премії – громадська організація «Нове Майбутнє» та журнал «PROactive»; генеральний партнер прем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«DIY_EDU_SPACE» увійшов у топ-100 кращих соціальних проектів України 17 грудня 2018

Наукові здобутки – широкому загалу: готуємось до «INPRODMASH», «UPAKOVKA», «SWEETS& BAKERY UKRAINE»

20-21 вересня у Києві працюватимуть 30-та Міжнародна виставка обладнання і технологій для харчової та переробної промисловості «INPRODMASH», 22-а Міжнародна виставка пакувального обладнання, матеріалів та упаковки «UPAKOVKA» і спеціалізовані експозиції: кондитерської промисловості «SWEETS UKRAINE» та хлібопекарської промисловості «BAKERY UKRAINE». ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові здобутки – широкому загалу: готуємось до «INPRODMASH», «UPAKOVKA», «SWEETS& BAKERY UKRAINE» 12 вересня 2023

Thanksgiving Day на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

День Подяки (Thanksgiving Day) – національне свято США, яке широко відзначається в четвертий четвер листопада. У Америці це державне свято відзначають всенародними гуляннями і костюмованими парадами. У 2020 році День Подяки в США відзначили 26 листопада. Старші викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариса Яненко і Людмила Юрчук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Thanksgiving Day на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 27 листопада 2020