Н У Х Т

Менеджери персоналу досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців

15 листопада 2019

Менеджери персоналу досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців

Менеджери персоналу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців і практики королівського етикету з інсайдером. Студенти 1 і 2 курсів освітньої програми «Менеджмент персоналу» спільно із викладачем Юлією Гринюк побували у вільному просторі Kachorovska Atelier на зустрічі з Мартою Госовською – літературним критиком, експерткою з дипломатичного протоколу, слухачкою Лондонського коледжу мистецтв.

За плечима пані Марти не один рік роботи перекладачкою на офіційних урядових заходах із представниками Великої Британії, Японії та Нідерландів, а не так давно в її перекладі вийшла українська версія світового бестселеру британської антропологині Кейт Фокс «Спостерігаючи за англійцями». Тож студенти-ейчари дізналися безліч цікавих фактів про English fashion: чому, незважаючи на багаті національні традиції, в англійців немає народного костюму; як з’явилася культова клітинка Burberry та її «армійське» минуле; чим пов’язаний стиль панків із гуртом «Sex Pistols» і Вівьєн Вествуд; у що вдягаються типові англійці і яка вона, вулична мода по-британські; які бренди та кольори любить королева Єлизавета ІІ; хто виграє у битві весільних суконь: Леді Ді, Кейт Мідлтон чи Меган Маркл; чому образ Мері Попінс до сих пір надихає дизайнерів по всьому світу.  

Також Марта розібрала з присутніми декілька протокольних кейсів, навівши приклади реальних ситуацій з дотримання та порушення правил ділової поведінки на дипломатичних прийомах та з життя королівських родин.

Невимушена атмосфера зустрічі та подача матеріалу спікеркою спонукала слухачів задавати їй численні запитання вже після закінчення лекції, а інсайдерська інформація, отримана нашими студентами, поглибила їх знання з культури, моди та ділових кодів англійців, що знадобиться їм і на парах.   

 

Опублікований: 15-11-2019
Читайте також:
Рекомендована до захисту у спецраді дисертаційна робота ще одного аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Удосконалення технології білково-збивного крему із застосуванням пюре горобини і журавлини та камеді геллану» аспірантки Іванни Сивній. Науковий керівник роботи – професор Віра Оболкіна. У своїй роботі Іванна Сивній запропонувала техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекомендована до захисту у спецраді дисертаційна робота ще одного аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 листопада 2019

Досвідчені бренд-шефи відомих закладів діляться зі студентами Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ таємницями майстерності

29 березня до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітав бренд-шеф ресторанів «Шалена шкварка», «Козацька броварня», «Viva Olivе» та «The Mix» Платон Cаєнко. Студенти довго очікували на зустріч із ним, тому намагалися «ухопити»  кожне слово. Досвідчений шеф розповів про важливість використання сезонної сировини при приготуванні страв, о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвідчені бренд-шефи відомих закладів діляться зі студентами Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ таємницями майстерності 29 березня 2018

Наука в основі всіх процесів

Випускник кафедри біотехнології і мікробіології  2018 року Валентин Моцар прочитав першокурсникам лекцію з дисципліни «Вступ до фаху». Валентин був головою студради факультету біотехнології та екологічного контролю, ще під час навчання займався науково-дослідною роботою, в т.ч. і на базі АТ «Фармак», нині він – інженер технологічної лабораторії цен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука в основі всіх процесів 27 вересня 2021

Благоустрій закладу – вимога сьогодення

Не зважаючи на сучасні виклики, що постають перед суспільством та економікою через пандемію COVID-19, відокремлений структурний підрозділ «Полтавський фаховий коледж НУХТ» продовжує роботу щодо покращення благоустрою закладу. Зокрема, до початку нового навчального року на сьомому поверсі гуртожитку був зроблений поточний ремонт на кухні, у житлових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Благоустрій закладу – вимога сьогодення 01 вересня 2020