Н У Х Т

Менеджери персоналу досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців

15 листопада 2019

Менеджери персоналу досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців

Менеджери персоналу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців і практики королівського етикету з інсайдером. Студенти 1 і 2 курсів освітньої програми «Менеджмент персоналу» спільно із викладачем Юлією Гринюк побували у вільному просторі Kachorovska Atelier на зустрічі з Мартою Госовською – літературним критиком, експерткою з дипломатичного протоколу, слухачкою Лондонського коледжу мистецтв.

За плечима пані Марти не один рік роботи перекладачкою на офіційних урядових заходах із представниками Великої Британії, Японії та Нідерландів, а не так давно в її перекладі вийшла українська версія світового бестселеру британської антропологині Кейт Фокс «Спостерігаючи за англійцями». Тож студенти-ейчари дізналися безліч цікавих фактів про English fashion: чому, незважаючи на багаті національні традиції, в англійців немає народного костюму; як з’явилася культова клітинка Burberry та її «армійське» минуле; чим пов’язаний стиль панків із гуртом «Sex Pistols» і Вівьєн Вествуд; у що вдягаються типові англійці і яка вона, вулична мода по-британські; які бренди та кольори любить королева Єлизавета ІІ; хто виграє у битві весільних суконь: Леді Ді, Кейт Мідлтон чи Меган Маркл; чому образ Мері Попінс до сих пір надихає дизайнерів по всьому світу.  

Також Марта розібрала з присутніми декілька протокольних кейсів, навівши приклади реальних ситуацій з дотримання та порушення правил ділової поведінки на дипломатичних прийомах та з життя королівських родин.

Невимушена атмосфера зустрічі та подача матеріалу спікеркою спонукала слухачів задавати їй численні запитання вже після закінчення лекції, а інсайдерська інформація, отримана нашими студентами, поглибила їх знання з культури, моди та ділових кодів англійців, що знадобиться їм і на парах.   

 

Опублікований: 15-11-2019
Читайте також:
Із порядком вибору навчальних дисциплін ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів

23 травня 2022 року відбулася ще одна зустріч гарантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Світлани Усатюк, членів робочої групи Оксани Петруші та Оксани Мельник зі здобувачами другого курсу. Цього разу гарантка ознайомила здобувачів із порядком вибору ди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із порядком вибору навчальних дисциплін ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів 23 травня 2022

Інтерактивний формат пар з англійської мови на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

В умовах карантину колективи наших кафедр проводять онлайн-заняття та консультації у дистанційному форматі, використовуючи різноманітні платформи: Zoom, Skype, Viber, WhatsApp тощо, які надають унікальні можливості не тільки передавання текстових повідомлень, а й голосових і відеодзвінків і допомагають спілкуватися та працювати разом. Не виняток і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерактивний формат пар з англійської мови на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 17 квітня 2020

Гостьова лекція від кафедри туристичного та готельного бізнесу

1 листопада у рамках вивчення обов’язкової дисципліни «Організація та логістика транспортних послуг» для здобувачів 3 курсу спеціальність 242 «Туризм і рекреація» гостьову лекцію прочитав керівник напрямку вузькоколійних залізниць та ретро-техніки АТ «Укрзалізниця» Олег Заблудовський. Лекція «Вузькоколійна залізниця: історія, відтворення, використ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від кафедри туристичного та готельного бізнесу 02 листопада 2023

Нове покоління магістрантів до реалізації освітньо-професійної програми готове!

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася зустріч магістрантів І курсу з гаранткою освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», професоркою Галиною Сімахіною. Кафедра вперше реалізовуватиме освітньо-професійну програму для такої нестандартної групи – всі здобувачі мають різну базову підг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове покоління магістрантів до реалізації освітньо-професійної програми готове! 21 вересня 2023