Н У Х Т

Менеджери персоналу досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців

15 листопада 2019

Менеджери персоналу досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців

Менеджери персоналу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців і практики королівського етикету з інсайдером. Студенти 1 і 2 курсів освітньої програми «Менеджмент персоналу» спільно із викладачем Юлією Гринюк побували у вільному просторі Kachorovska Atelier на зустрічі з Мартою Госовською – літературним критиком, експерткою з дипломатичного протоколу, слухачкою Лондонського коледжу мистецтв.

За плечима пані Марти не один рік роботи перекладачкою на офіційних урядових заходах із представниками Великої Британії, Японії та Нідерландів, а не так давно в її перекладі вийшла українська версія світового бестселеру британської антропологині Кейт Фокс «Спостерігаючи за англійцями». Тож студенти-ейчари дізналися безліч цікавих фактів про English fashion: чому, незважаючи на багаті національні традиції, в англійців немає народного костюму; як з’явилася культова клітинка Burberry та її «армійське» минуле; чим пов’язаний стиль панків із гуртом «Sex Pistols» і Вівьєн Вествуд; у що вдягаються типові англійці і яка вона, вулична мода по-британські; які бренди та кольори любить королева Єлизавета ІІ; хто виграє у битві весільних суконь: Леді Ді, Кейт Мідлтон чи Меган Маркл; чому образ Мері Попінс до сих пір надихає дизайнерів по всьому світу.  

Також Марта розібрала з присутніми декілька протокольних кейсів, навівши приклади реальних ситуацій з дотримання та порушення правил ділової поведінки на дипломатичних прийомах та з життя королівських родин.

Невимушена атмосфера зустрічі та подача матеріалу спікеркою спонукала слухачів задавати їй численні запитання вже після закінчення лекції, а інсайдерська інформація, отримана нашими студентами, поглибила їх знання з культури, моди та ділових кодів англійців, що знадобиться їм і на парах.   

 

Опублікований: 15-11-2019
Читайте також:
Нові поповнення книжкової полички

Науково-технічна бібліотека університету пропонує до уваги користувачів черговий випуск інформаційного бюлетеня «Нові надходження». Випуск містить відомості про видання, в тому числі й періодичні, що надійшли до фонду бібліотеки у травні-червні поточного року. У ньому подано повний бібліографічний опис видань та інформацію про кількість примірникі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові поповнення книжкової полички 11 липня 2024

Навчальна практика – найкраще знайомство з технологіями

Навчальна практика здобувачів освіти другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» Кам’янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості НУХТ проходить у лабораторіях коледжу та на провідних підприємствах галузі. Студенти о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчальна практика – найкраще знайомство з технологіями 27 липня 2023

Завершується прийом оригіналів документів від вступників на освітній ступінь «Бакалавр» на місця державного замовлення

Сьогодні о 18:00 завершується прийом оригіналів документів від вступників на навчання для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на місця державного замовлення. Відбіркові комісії інститутів і факультетів нашого університету створюють максимально комфорті умови для вступників і працюють без обідньої пере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершується прийом оригіналів документів від вступників на освітній ступінь «Бакалавр» на місця державного замовлення 02 серпня 2021

Секрети крафтового пивоваріння для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

15-16 березня 2019 р. з курсу крафтового пивоваріння стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». Слухачів привітала з початком занять менеджер освітньої професійної програми, доцент Тетяна Сильчук. У міні-броварні кафедри готельно-ресторанної справи під керівництвом доцента Володимира Рідкоуса учасники програми о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети крафтового пивоваріння для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 19 березня 2019