Н У Х Т

Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах

24 june 2021

Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах

На кафедрі технології оздоровчих продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ завершилися захисти кваліфікаційних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія».

Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри, професорка, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії також увійшли доцентки кафедри: к.т.н. Ірина Гойко, к.т.н Алла Башта та асистентка кафедри Ірина Ясінська (секретар ЕК).

Відбулися два засідання екзаменаційної комісії, впродовж яких розглянули 15 робіт. Усі кваліфікаційні роботи виконані з використанням наукових розробок кафедри та інших науково-дослідних організацій, містили конкретні заходи щодо створення широкого спектру продуктів оздоровчої дії, функціональних інгредієнтів, продуктів спеціального призначення, дієтичних добавок тощо. Тематика бакалаврських кваліфікаційних робіт актуальна і відповідає сучасним досягненням науки і техніки та світовим тенденціям розвитку індустрії здорового харчування. Теми робіт, в основному, спрямовані на наукове обґрунтування та розроблення нових способів перероблення сільськогосподарської та лікарської сировини на харчові продукти.

Кращими дипломними роботами були визнані проєкти Марії Галушко (керівниця – доцентка Наталія Стеценко), Олександра Межубовського та Анни Яценко (керівниця – професорка Галина Сімахіна).

Екзаменаційна комісія відзначила, що всі студенти-бакалаври мають достатні теоретичні знання із загальнонаукових, біологічних, спеціальних та економічних дисциплін, певні практичні навички з обґрунтованого вибору харчових середовищ і комплексних збагачувачів, можуть із успіхом застосовувати набуті знання і уміння для вирішення конкретних завдань вдосконалення технологій сучасних підприємств харчової промисловості з компонуванням технологічної лінії виробництва продуктів підвищеної харчової і біологічної цінності та оздоровчо-профілактичними властивостями.

Також фахівці наголосили, що здобувачі освіти добре орієнтуються в проблемах виробництва оздоровчих продуктів на заводах безалкогольних напоїв, хлібопекарських підприємствах, молокозаводах, консервних заводах. У кожній роботі наведені результати експериментальних досліджень і дані рекомендації з їх практичного використання.

За результатами публічних захистів усі здобувачі отримали позитивні оцінки, в тому числі «відмінно» – 8 осіб, «добре» – 4 особи, «задовільно» – 3 особи. Бажаємо бакалаврам подальших творчих успіхів та успішного вступу до магістратури!

Published on: 24-06-2021
Read also:
Наукова спільнота нашого університету долучається до проєкту «Літня академія Elsevier»

Протягом липня-серпня цього року за сприяння Міністерства освіти і науки України відбудеться низка вебінарів, присвячених питанням використання бібліографічних і повнотекстових баз даних, інструментів, які застосовуються для проведення досліджень. Вебінари проводяться українською та англійською мовами у рамках проєкту «Літня академія Elsevier» і б...

READ YOURSELF

Наукова спільнота нашого університету долучається до проєкту «Літня академія Elsevier» 16 july 2021

Розширюємо співпрацю з інститутами НАН України та галузевими академіями наук

У вересні 2022 року за ініціативи ректора університету Олександра Шевченка та науковців Національної академії аграрних наук України, академіка Володимира Хареби, професорки Олени Хареби був підписаний Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти. Меморандум про співробітництво укладено між Інститутом овочівництва і баштанництва НААН в ос...

READ YOURSELF

Розширюємо співпрацю з інститутами НАН України та галузевими академіями наук 26 september 2022

Студенти-біотехнологи на міжнародній арені

Наукова робота студентів є невід’ємною складовою їх навчального процесу. Тому юні дослідники кафедри біотехнології і мікробіології беруть активну участь у наукових заходах, де здобувають необхідні навички проведення самостійного наукового процесу та опановують сучасні методи науково-дослідної роботи. Починаючи з перших курсів, студенти беруть участ...

READ YOURSELF

Студенти-біотехнологи на міжнародній арені 06 september 2019

В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів

За сприяння ректора, професора Олександра Шевченка у межах договору про співпрацю між нашим університетом і Веган кафе «Loving Hut» (м. Київ) на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся майстер-клас з приготування веганських спрінг-ролів. Захід проводився волонтерами міжнародної асоціації Supreme Master Ching Hai (SMCHI...

READ YOURSELF

В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів 05 may 2025