Н У Х Т

Беремо не кількістю, а якістю…

19 june 2025

Беремо не кількістю, а якістю…

Цими простими словами можна сформулювати результат засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт за освітнім ступенем «бакалавр» на кафедрі технології оздоровчих продуктів. Отож, 8 випускників – і 8 відмінних оцінок. Вісьмох фахівців принципово нового покоління технологів із оздоровчого харчування знову підготувала кафедра, яка розпочала цей шлях у далекому 2001 році.

Технічне переоснащення цехів великих і малих підприємств стало об’єктом уваги наших бакалаврів. Тут і ТОВ «Фірма «ФАВОР» (здобувачі Олексій Зімірьов та Ярослава Козлова), і ТОВ «Харківський молочний комбінат ТМ «Агромол» (здобувачка Анна Гринько), і ДП ПАТ «Київхліб Хлібокомбінат №11» (здобувачка Єлизавета Понуда), і ТДВ «Яготинський маслозавод» (здобувачка Анастасія Запальська), і ПрАТ «Бершадський комбінат» (здобувачка Анастасія Кравчук), і ПрАТ «Етнопродукт» (здобувачка Поліна Гацко), і невеличке крафтове підприємство «ФОП Масляк О.В.» (здобувачка Каріна Воропай).

Комісія переконана, що якби висловлені в роботах рекомендації з переоснащення відповідних цехів узяли до уваги фахівці зазначених підприємств, то асортимент їхньої продукції поповнився б новими оздоровчими продуктами, які неодмінно привернули б увагу потенційних споживачів і підвищили репутаційний статус цих підприємств.

До прикладу: продукція ТОВ «Фірма «ФАВОР» заслуговує на найвищу оцінку, однак немає меж для досконалості. Олексій Зімірьов та Ярослава Козлова висловили свої міркування щодо підвищення ефективності діяльності цього унікального підприємства шляхом розширення ринків збуту, створення потужної реклами для пізнаванності фаворівської продукції з акцентом на її оздоровчі властивості, доставки продукції на домашні адреси споживачів, заміни деякого застарілого обладнання тощо.

Найбільше враження на екзаменаційну комісію та всіх присутніх справила робота Поліни Гацко, яка під керівництвом наймолодшої доцентки кафедри Світлани Камінської розробила новий протеїновий напій для спортсменів, збагачений порошком чорниці та креатином-моногідратом. Свою кваліфікаційну роботу Поліна блискуче захистила англійською мовою.

У березні 2023 року Поліна пройшла конкурсний відбір і потрапила на спеціальну програму в Університет Цукуба (Японія), організовану для українців, які через війну не могли продовжити навчання. Із кількох тисяч заявок було відібрано близько 50 студентів. Її зарахували на спеціальність «агробіологія», де вона відвідувала заняття з харчових технологій. Крім того, вона отримувала стипендію від престижного Фонду Оцуки протягом двох років. Завдяки фонду Поліна також відвідала виробництво компанії «Оцука» – одного з лідерів японської фармацевтики та виготовлення оздоровчих продуктів. За час навчання активно долучалася до університетського життя – брала участь у клубах, екскурсіях, фестивалях. Вона відзначає особливу підтримку з боку викладачів і персоналу. Символічно, що саме цього року в Університеті Цукуба почав навчання син імператора Японії.

Засідання завершено. Озвучено результати, пролунало багато взаємних теплих слів від викладачів та уже дипломованих бакалаврів. Попереду можливість короткого відпочинку. І розуміння того, що сьогоднішній фініш – це одночасно і старт до майбутніх звершень чи то у подальшому навчанні, чи у трудовій діяльності. Кафедра впевнена в одному: усі випускники – гідні громадяни своєї країни, свого університету. Їм будувати майбутнє і жити в цьому майбутньому. Тож нехай воно буде прекрасним!

Published on: 19-06-2025
Read also:
На базі НУХТ відбувся всеукраїнський етап Олімпіади серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст»

23-24 травня 2019 року на базі кафедри готельно-ресторанної справи нашого університету за організаційної підтримки Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (спеціалізації «Готельне обслуговування», «Ресторанне обслуговування...

READ YOURSELF

На базі НУХТ відбувся всеукраїнський етап Олімпіади серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст» 24 may 2019

Науково-технічна рада університету проаналізувала наукову діяльність у навчальному році, що завершився

30 червня 2020 року на платформі ZOOM відбулося планове засідання Науково-технічної ради Національного університету харчових технологій. На засіданні були присутні 23 члени Науково-технічної ради та керівники проєктів. Голова ради, проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко розпочав засідання з інформації щодо аналізу наукової діяль...

READ YOURSELF

Науково-технічна рада університету проаналізувала наукову діяльність у навчальному році, що завершився 02 july 2020

Відповідь на питання «Чи на ту спеціальність я вступив?» приходить на практиці

Для кожного студента четвертий курс – це нова сходинка до омріяного майбутнього, відповідальний момент, коли він стоїть на роздоріжжі свого життя. Перед ним постає одразу велика кількість питань: «Вступати до магістратури чи ні?», «Працювати за спеціальністю чи ні?», «Чи на ту спеціальність я вступив?». Однак, всі сумніви розвіюються, коли настає ч...

READ YOURSELF

Відповідь на питання «Чи на ту спеціальність я вступив?» приходить на практиці 29 january 2019

Студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого  переможці  конкурсу «Золотий каштан-2023»

Незважаючи на воєнний стан, традиційно в листопаді у 29-й раз відбувся конкурс студентських наукових робіт «Золотий каштан».  У конкурсі взяли участь студенти 11 закладів вищої освіти України та Державного університету Квара з Нігерії. Була представлена 31 наукова робота з актуальних проблем пакувальної індустрії. Серед переможців конкурсу – студе...

READ YOURSELF

Студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого переможці конкурсу «Золотий каштан-2023» 20 november 2023