Н У Х Т

Ще один доказ багатогранності біотехнології

16 квітня 2018

Ще один доказ багатогранності біотехнології

11-13 квітня в Одесі відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища». Слід наголосити, що конкурс за даною спеціальністю відбувався вперше, і кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ не могла залишитись осторонь цієї події. Відповідальна місія представляти наш університет випала магістрантам І року навчання Назару Костейкову та Артему Герштману. Наші студенти представляли наукову роботу «Біоконверсія відпрацьованої соняшникової олії у поверхнево-активні речовини Rhodococcus erythropolis IMB AC-5017 та Nocardia vaccinii IMB B-7405 для природоохоронних технологій», що була реалізована під керівництвом завідувача кафедри, д.б.н., професора Тетяни Пирог.

З усієї України на конкурс були подані 50 студентських наукових робіт із 28 закладів вищої освіти, що готують студентів-екологів. Для участі у підсумковій конференції були відібрані лише 30 робіт, і серед них й робота наших біотехнологів. Зазначимо, що наші студенти були єдиними представниками спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» серед всіх учасників конференції. Тому, відповідно, лише робота наших студентів ґрунтувалася на біотехнологічних методах вирішення екологічних проблем утилізації токсичної пересмаженої олії та ліквідації наслідків нафтових забруднень у воді.

У своїх доповідях учасники конференції запропонували безліч рішень нагальних екологічних проблем, актуальних не лише для нашої країни, а й для світової спільноти. Після кожної доповіді комісія задавала уточнюючі та в деякій мірі каверзні запитання. Найбільше шановне журі цікавив персональний вклад кожного з доповідачів у свою роботу. Крім того, члени комісії відзначили важливість представлення в наукових роботах саме технологій захисту навколишнього середовища, а не простої компіляції вже відомих науці методів очищення довкілля, чи їх порівняння. Усіх цих вимог намагалися дотриматись представники нашого університету.

Підводячи підсумки даного конкурсу, галузева конкурсна комісія визначила 11 робіт, що були відзначені дипломами І, ІІ та ІІІ ступеня. Крім того, 4 роботи, в тому числі й робота наших студентів, була відзначена «Дипломом оргкомітету», а інші 15 учасників отримали сертифікати учасників конференції.

Після нагородження для студентів була проведена чудова екскурсія по музею коньячної справи Н.Л. Шустова, в ході якої вони докладно дізналися про історію та особливості технології цього благородного напою. Крім того, на радість студентів, в них було вдосталь часу, щоб ознайомитись з усіма чарівними місцями сонячної Одеси.

Тож вітаємо наших біотехнологів і бажаємо їм подальших досягнень!

Опублікований: 16-04-2018
Читайте також:
Вебінар від Національної асоціації ресторанів США відвідали наші викладачі

13 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції,  професор Олег Кузьмін, доценти Ірина Корецька, Олена Павлюченко, Володимир Захаров, Ірина Силка, Людмила Дейниченко, старший викладач Володимир Польовик та асистентка Ганна Березова взяли участь у вебінарі «ELEVATE – меню для змін: змінюйте свою DEI-культуру крок за кроком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар від Національної асоціації ресторанів США відвідали наші викладачі 14 жовтня 2022

Спеціалізована школа №44 міста Києва – на гостинах на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

На факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка разом зі своїми вчителями і директоркою Наталією Бриковець завітали учні 9-го та 11-го класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №44 міста Києва. Згуртована профорієнтаційна команда факультету розробила для гостей спеціаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціалізована школа №44 міста Києва – на гостинах на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 14 жовтня 2024

Інноваційні технології харчової промисловості: викладачі підвищують кваліфікацію

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Наталія Фролова, доцентки Ірина Корецька, Людмила Мамченко, Аліна Наконечна, Олена Павлюченко, Ірина Силка, старші викладачі Володимир Польовик і Раїса Матюшенко пройшли підвищення кваліфікації обсягом 60 годин (2 кредити ECST) за програмою «NoveFood-2024», темою «Інноваці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології харчової промисловості: викладачі підвищують кваліфікацію 12 грудня 2024

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів

Загальновідомо, що практична підготовка майбутніх фахівців має велике значення для їх професійного зростання, набуття практичних навичок і розширення кола знань. Тому питанням організації якісного проходження всіх видів практик у нашому університеті приділяється велика увага. Із кращими вітчизняними підприємствами харчової галузі знайомлять своїх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів 31 січня 2019