Н У Х Т

Зі святом Дня хіміка!

26 травня 2018

Зі святом Дня хіміка!

В останню неділю травня традиційно відзначається професійне свято хіміків – День хіміка. Наш університет славний своїми хімічними здобутками й традиціями. Як відомо, історія нашого закладу пов’язана з іменами багатьох відомих хіміків, починаючи з Дмитра Менделєєва, який стояв біля витоків університету та підтримував відкриття класів із підготовки технологів, хіміків та майстрів цукрового виробництва у місті Сміла у 1884 р. Сьогодні  в університеті готують фахівців хімічної спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» за освітніми програмами бакалаврату «Хімічні технології» та магістратури «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Спеціальність користується сталим попитом серед абітурієнтів. Є здобутки,  якими можна пишатися.

Святкові заходи відбувалися у комфортній атмосфері Студентського клубу університету. Зі словами вітання до викладачів та студентів, звернулися проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, заступник декана факультету біотехнології та екологічного контролю Оксана Ничик, завідувачі кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Георгій Сокольський та харчової хімії Світлана Бондаренко.

Головними діючими особами дійства були студенти, тому основні події та заходи святкування стосувалися саме них. Не дивно, що значні зусилля з організації свята взяли на себе саме студенти хіміки-технологи 1-3 курсів. Допомагали студентам викладачі кафедр хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів,  харчової хімії.

У рамках Дня хіміка відбулися  майстер-клас із публічних виступів, конкурс ідей, бізнес-планів та проектів, багатою на цікавинки була й насичена конкурсами та номерами розважальна частина, з відзначенням найкращих і достойних студентів у різноманітних номінаціях (тут слід відмітити творчий підхід викладачів кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, а особливо доцента Галини Білої), врученням призів від студентів і викладачів, у тому числі виготовлених власноруч.

Перша частина була насичена подіями, що дозволяли зрозуміти важливе місце майбутньої професії хіміка як справи життя людини, що зробила свій власний вибір. Серед тих, хто був присутній у залі Студентського клубу НУХТ, панували повага та любов до обраної професії. Займатися справою, яку не поважаєш та не любиш, неможливо. Важливість та переваги хімічних знань, глибокі коріння святкування професійного свята хіміків, унікальність та особливості світогляду, що відрізняють хіміків від представників інших професій, зазначалися присутніми та впливали на загальну атмосферу свята.

Приємно було відзначити студентів-переможців ІІ етапу Всеукраїнських студентських олімпіад з хімічної технології неорганічних речовин (І-місце – Марина Арлачова, ХТ-3-4, м. Дніпро, УДХТУ), з хімії (3-е командне місце, Олена Теребило, Віталій Длужевський, Ольга Чугай, НУБІП). Кожного з них чекали цінні подарунки,  що готували викладачі обох кафедр. Розширити обрії власних можливостей – девіз проведених майстер-класу та конкурсу ідей, бізнес-планів, проектів.

Друга частина була насичена різноманітними конкурсами,  що готували, як викладачі, так і студенти,  музичними, танцювальними номерами, брейн-рингом для студентів 1 курсу,  дискотекою, і навіть жартівливим благодійним аукціоном хлопців. Дівчата, правда,  поставилися до вибору того, з ким піти на побачення, дуже ретельно та серйозно.

Легше згадати тих студентів хіміків-технологів, хто не мав стосунку до організації святкових заходів. Ведучими протягом святкування були Олена Бондар і Карина Коваль (група ХТ-3-4). Дуже відповідально готувалися інші студенти групи ХТ-3-4, їм активно допомагали студенти 2 курсу: номери, композиції та відео-замальовки зі студентського життя (Сергій Ніколів, група ХТ-2-6) були яскравими та  смішними.  Конкурс «Запитання до викладача» полягав у тому, що студенти могли задати будь-яке запитання присутнім викладачам. Брейн-ринг для студентів 1-го курсу готували студенти-старшокурсники у вигляді презентації. Питання були різноплановими та цікавими. Логічним завершенням того була посвята першокурсників у «Юні хіміки».

Андрій Буров та Дмитро Фільчук (група ХТ-3-4) потішили слухачів майстерною грою на гітарі та співом. Марина Арлачова (група ХТ-3-4) чудово виконала пісню англійською мовою, а також підготувала власноруч зроблені цікаві призи й подарунки. Ольга Сульжук, Кристина Ворушило, Аліна Шолудько та інші разом із доцентом Галиною Білою показали танцювальний номер, до якого потім приєднались всі присутні студенти та викладачі. А завершився насичений подіями день дискотекою.

Опублікований: 26-05-2018
Читайте також:
Нова перемога: здобувачка НУХТ перемогла у престижному міжнародному конкурсі

Вперше представниця молодого покоління українських пакувальників взяла участь і здобула перемогу у престижному міжнародному конкурсі German Packaging Award 2022. Неймовірно пишаємося, що нею стала здобувачка освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого нашого університету Ольга Степанова, яка представила у категор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова перемога: здобувачка НУХТ перемогла у престижному міжнародному конкурсі 26 серпня 2022

Відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування «Spring sprint»: перемога за нами!

Здобувач другого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю Максим Клименко (група БТ-2-1) продовжує підкорювати спортивні висоти. Цього разу він переміг у Відкритому чемпіонаті м. Києва зі спортивного орієнтування, в якому взяли участь 490 спортсменів із 14 областей України та м. Києва. Організаторами змагань виступили Департамент мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування «Spring sprint»: перемога за нами! 22 квітня 2024

Наука та сучасне фармацевтичне виробництво: наші здобувачі освіти представляють свої наукові дослідження

Щороку здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології беруть участь у осінній школі молодих науковців АТ «Фамак». І цей рік не став винятком. Наші майбутні біотехнологи долучилися до Х науково-практичної конференції «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» школи молодих науковців АТ «Фармак». Усні доповіді представили учасники студентського н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука та сучасне фармацевтичне виробництво: наші здобувачі освіти представляють свої наукові дослідження 04 листопада 2022

На ексклюзивному івенті від «UGEN» та «PwS» побувала здобувачка спеціальності «Економіка»

11 березня 2020 року студентка 4-го курсу спеціальності «Економіка» Віра Лавренюк за рекомендацією доцента кафедри економіки і права Оксани Відоменко побувала на ексклюзивній бізнес-екскурсії, організованій компаніями «UGEN» та «PwS». Потрапити на цей івент, який до речі тривав три години, можна було лише за попереднім відбором і запрошенням. Прот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На ексклюзивному івенті від «UGEN» та «PwS» побувала здобувачка спеціальності «Економіка» 12 березня 2020