Н У Х Т

Візуальний маркетинг як інструмент успіху – сила food photo та бренд-айдентики

17 листопада 2025

Візуальний маркетинг як інструмент успіху – сила food photo та бренд-айдентики

На кафедрі готельно-ресторанної справи для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся професійний лекторій за участі маркетологині у сфері гостинності з понад 12-річним досвідом Анни Висоцької. Спікерка, що активно працює у провідних ресторанах м. Вінниця, серед яких RICH, RICH Park, Oasis, «Культ м’яса», де розвиває візуальні комунікації та маркетингові стратегії, завітала до освітнього онлайн-простору на запрошення старшого викладача, лектора дисципліни «PR-технології та маркетинг в готельно-ресторанному господарстві» Олексія Собіна.

До лекторію також приєдналися гості – здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ і учні ліцею № 280 Дарницького району м. Києва (у рамках договору про співпрацю).

Маркетологиня представила слухачам основи візуального маркетингу з акцентом на food photo – один із інструментів впливу на вибір гостя. Студенти розібрали базові принципи предметної зйомки страв, правила композиції, світла та кадру, а також вимоги до візуального оформлення меню перед їхньою подальшою реалізацією у ресторанах.

Також приділили увагу правильному оформленню фото страв для сторінок закладів у соцмережах і на сайтах. Обговорили особливості оформлення Instagram-сторінок ресторанів, структуру й цілісність візуальної стрічки, роль бренд-айдентики, а також принципи підготовки фотоматеріалів для офіційних сайтів закладів.

Здобувачі освіти отримали практичні поради щодо створення якісного контенту та зрозуміли, яку роль відіграє візуальний маркетинг у формуванні враження гостя й підвищенні продажів у сучасному ресторанному бізнесі.

Опублікований: 17-11-2025
Читайте також:
Про можливості платформи Web of Science дізналися наші науковці від фахівців Науково-технічної бібліотеки університету

5 березня у Науково-технічній бібліотеці університету відбувся науково-практичний семінар «Можливості платформи Web of Science». Доповідач Інна Путіліна надала практичні поради щодо роботи з інформаційною платформою Web of Science та її основною колекцією Web of Science Core Collection. Були розглянуті питання пошуку якісних актуальних публікацій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про можливості платформи Web of Science дізналися наші науковці від фахівців Науково-технічної бібліотеки університету 05 березня 2019

У виборі майбутньої професії школярам допомагають наші студенти

Студентка групи ТХ-4-5 Навчально-наукового інституту харчових технологій Дарина Присяжна долучилася до профорієнтаційної роботи, відвідавши загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів у с. Попівці Барського району Вінницької області. Вона провела дві зустрічі: з учнями 9 та 11 класів. Перед ними стоїть важливе питання щодо вибору майбутньої професії, яки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У виборі майбутньої професії школярам допомагають наші студенти 06 грудня 2019

Тенденції і зміни на ринку гостинності після закінчення карантину обговорили наші викладачі

Життя не стоїть на місці! З цим девізом Академія гостинності 15 квітня 2020 року провела онлайн-зустріч готелярів «Життя після життя:  повернути гостей та …» , у якій взяли участь доценти кафедри туристичного та готельного бізнесу Катерина Верес, Олена Розметова і Віктор Тринчук. Під час дискусії обговорювалися актуальні питання щодо очікувань гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тенденції і зміни на ринку гостинності після закінчення карантину обговорили наші викладачі 16 квітня 2020

Настановча зустріч гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» з першокурсниками

5 вересня відбулася зустріч гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олени Подобій зі студентами першого курсу, групи ХТ-1-9, які навчаються за цією освітньою програмою. На зустрічі також була присутня старша кураторка групи, старша викладачка каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Настановча зустріч гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» з першокурсниками 15 вересня 2023