Н У Х Т

Візуальний маркетинг як інструмент успіху – сила food photo та бренд-айдентики

17 november 2025

Візуальний маркетинг як інструмент успіху – сила food photo та бренд-айдентики

На кафедрі готельно-ресторанної справи для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся професійний лекторій за участі маркетологині у сфері гостинності з понад 12-річним досвідом Анни Висоцької. Спікерка, що активно працює у провідних ресторанах м. Вінниця, серед яких RICH, RICH Park, Oasis, «Культ м’яса», де розвиває візуальні комунікації та маркетингові стратегії, завітала до освітнього онлайн-простору на запрошення старшого викладача, лектора дисципліни «PR-технології та маркетинг в готельно-ресторанному господарстві» Олексія Собіна.

До лекторію також приєдналися гості – здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ і учні ліцею № 280 Дарницького району м. Києва (у рамках договору про співпрацю).

Маркетологиня представила слухачам основи візуального маркетингу з акцентом на food photo – один із інструментів впливу на вибір гостя. Студенти розібрали базові принципи предметної зйомки страв, правила композиції, світла та кадру, а також вимоги до візуального оформлення меню перед їхньою подальшою реалізацією у ресторанах.

Також приділили увагу правильному оформленню фото страв для сторінок закладів у соцмережах і на сайтах. Обговорили особливості оформлення Instagram-сторінок ресторанів, структуру й цілісність візуальної стрічки, роль бренд-айдентики, а також принципи підготовки фотоматеріалів для офіційних сайтів закладів.

Здобувачі освіти отримали практичні поради щодо створення якісного контенту та зрозуміли, яку роль відіграє візуальний маркетинг у формуванні враження гостя й підвищенні продажів у сучасному ресторанному бізнесі.

Published on: 17-11-2025
Read also:
Аспірант кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів з Республіки Ірак успішно захистив дисертаційне дослідження

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології м’ясних продуктів з використанням м’яса перепелів» аспіранта кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Аль-Хашімі Хайдера Мохаммеда Тахера (науковий керівник – доктор технічних наук, професор Василь Пасічний). Членами вченої ради ...

READ YOURSELF

Аспірант кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів з Республіки Ірак успішно захистив дисертаційне дослідження 26 july 2019

Пакувальники діляться досвідом

У рамках Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP, який працював з 10 по 12 квітня у Міжнародному виставковому центрі, відбулася 18-а Науково-практична конференція молодих вчених «Новітні технології пакування». Співорганізаторами конференції стали Клуб пакувальників України, Національний університет харчових технологій та АТ «К...

READ YOURSELF

Пакувальники діляться досвідом 16 april 2019

Вироби науковців кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів – переможці конкурсу новітніх розробок

Викладачі та аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відвідали Міжнародну виставку «Хлібопекарська та кондитерська індустрія 2021», яка працювала в рамках Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP 2021. За сприяння об’єднань підприємств хлібопекарської промисловості під час Форуму відбулася Міжнародн...

READ YOURSELF

Вироби науковців кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів – переможці конкурсу новітніх розробок 07 june 2021