Н У Х Т

Кайдзен на SMART-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

30 жовтня 2023

Кайдзен на SMART-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Керівник групи менеджменту виробництва Дмитро Полатайло представив на SMART-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

У події взяли участь понад 50 учасників – викладачі і здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» (спеціальність 131 «Прикладна механіка») та освітньо-професійних програм «Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв» і «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» (спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»).

Тема зустрічі – висвітлення питань щодо впровадження методології ощадливого виробництва в операційній діяльності підприємства.

Спікер продемонстрував учасникам лекторію результативність інструментів Бережливого виробництва – Lean Manufacturing та основи методології Кайдзен (Kaizen). Були представлені практичні результати, які відображали проблеми реального виробництва і методи їх вирішення на базі п'яти принципів Lean. Широке коло дискусій було викликано різними думками щодо підходів під час формування процесів безперервного вдосконалення бізнесу і виробництва. Фахівець навів приклади до сприйняття виробництва як комплексу процесів із усуненням втрат, оптимізації робочих операцій. Дмитро докладно розкрив підґрунтя системи аналізу загальної ефективності роботи обладнання, призначеної для контролю та підвищення ефективності виробництва і заснованої на вимірюванні та обробленні конкретних виробничих показників.

Модераторкою зустрічі виступила завідувачка кафедри, професорка Людмила Криивопляс-Володіна.

Колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки висловлює вдячність Дмитру Полатайлу за дуже цікаву та доступно представлену інформацію про інструменти Бережливого виробництва й бажає ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» подальшого розвитку та процвітання.

Опублікований: 30-10-2023
Читайте також:
Студенти університету захищають честь України у складі чоловічої та жіночої збірних на  Чемпіонаті світу з футзалу

19-го серпня в Алмати (Казахстан) розпочався Чемпіонат світу з футзалу серед студентів, де честь України боронять чоловіча і жіноча збірні команди. Приємно, що до складу збірних увійшли і студенти нашого університету – Віталій Дзюба та Ганна Сидоренко й Анастасія Чиженок. Чоловічий турнір складається з чотирьох груп. Українці потрапили до групи «С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти університету захищають честь України у складі чоловічої та жіночої збірних на Чемпіонаті світу з футзалу 20 серпня 2018

Колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв випустив новий підручник

Вийшов друком підручник «Інноваційне обладнання мʼясопереробних підприємств», співавторами якого є співробітники кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого. У підручнику наведено сучасні форми організації технічних комплексів із виробництва продукції м'ясо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв випустив новий підручник 25 жовтня 2021