Н У Х Т

Кайдзен на SMART-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

30 жовтня 2023

Кайдзен на SMART-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Керівник групи менеджменту виробництва Дмитро Полатайло представив на SMART-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

У події взяли участь понад 50 учасників – викладачі і здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» (спеціальність 131 «Прикладна механіка») та освітньо-професійних програм «Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв» і «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» (спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»).

Тема зустрічі – висвітлення питань щодо впровадження методології ощадливого виробництва в операційній діяльності підприємства.

Спікер продемонстрував учасникам лекторію результативність інструментів Бережливого виробництва – Lean Manufacturing та основи методології Кайдзен (Kaizen). Були представлені практичні результати, які відображали проблеми реального виробництва і методи їх вирішення на базі п'яти принципів Lean. Широке коло дискусій було викликано різними думками щодо підходів під час формування процесів безперервного вдосконалення бізнесу і виробництва. Фахівець навів приклади до сприйняття виробництва як комплексу процесів із усуненням втрат, оптимізації робочих операцій. Дмитро докладно розкрив підґрунтя системи аналізу загальної ефективності роботи обладнання, призначеної для контролю та підвищення ефективності виробництва і заснованої на вимірюванні та обробленні конкретних виробничих показників.

Модераторкою зустрічі виступила завідувачка кафедри, професорка Людмила Криивопляс-Володіна.

Колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки висловлює вдячність Дмитру Полатайлу за дуже цікаву та доступно представлену інформацію про інструменти Бережливого виробництва й бажає ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» подальшого розвитку та процвітання.

Опублікований: 30-10-2023
Читайте також:
Відкрита лекція  для магістрантів освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCaв туризмі»

22 жовтня 2024 року к.т.н., доцентка кафедти технології м’яса і м’ясних продуктів Ольга Чернюшок прочитала відкриту лекцію на тему «Сучасний стан молокопереробної галузі України. Промислова та крафтова сировина молочної галузі для HoReCa. Характеристика традиційної та нетрадиційної молочної сировини» з дисципліни «Інноваційні промислові та крафтові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція для магістрантів освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCaв туризмі» 23 жовтня 2024

Викладачі кафедри технологій ресторанної і аюрведичної продукції – учасники міжнародного наукового проєкту «SWorld»

Викладачі кафедри технологій ресторанної і аюрведичної продукції взяли активну участь у міжнародному науковому проєкті «SWorld», який об’єднує науковців із різних країн, включаючи Україну, Молдову, Болгарію та Німеччину. Цей проєкт є важливою платформою для обміну науковими ідеями, налагодження контактів і співпраці між науковцями. Так, викладачі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технологій ресторанної і аюрведичної продукції – учасники міжнародного наукового проєкту «SWorld» 06 листопада 2024

Ще один навчальний посібник наших викладачів представлений у проєкті Офісу підтримки вченого «Книга для вченого»

Наші викладачі продовжують знайомити громадськість і колег зі своїм творчим доробком. Цього разу свій навчальний посібник «Технічне регулювання в Україні, на міжнародному рівні та в Європейському Союзі» презентували викладачки кафедри експертизи харчових продуктів Галина Гуменюк, Вікторія Кійко і Марія Янчик. У навчальному посібнику висвітлені осн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один навчальний посібник наших викладачів представлений у проєкті Офісу підтримки вченого «Книга для вченого» 31 травня 2023

Чергова профорієнтаційна зупинка біотехнологів – у Ірпінському ліцеї №1

Чергова зустріч профорієнтаційної команди факультету біотехнології та екологічного контролю з майбутніми вступниками відбулася в Ірпінському ліцеї №1. Цього разу представником від спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» виступив студент академічної групи БТ-1-1 Тімур Соколовський разом із асистенткою кафедри біотехнології і мікробіології ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова профорієнтаційна зупинка біотехнологів – у Ірпінському ліцеї №1 15 листопада 2023