Н У Х Т

Проблеми біодоступності та біоеквівалентності лікарських препаратів роз’яснила магістрам-біотехнологам фахівець корпорації «Артеріум»

12 березня 2019

Проблеми біодоступності та біоеквівалентності лікарських препаратів роз’яснила магістрам-біотехнологам фахівець корпорації «Артеріум»

Магістри першого року навчання, що навчаються за спеціальністю «Фармацевтична біотехнологія», задалися питаннями, який «життєвий шлях» проходить та чи інша таблетка, спрей для носа чи бризкалка для горла або ж вакцина, антибіотик чи будь-який інший лікарський препарат, який ми купуємо в аптеці і вживаємо; як лікарський препарат потрапляє на прилавки аптек; як засвоюється організмом; який механізм всмоктування лікарського засобу?

Для них ці питання є досить актуальними. І завдяки співпраці кафедри біотехнології і мікробіології з провідними фармацевтичними компаніями України, їм випала можливість прослухати професійну лекцію «Біодоступність та біоеквівалентність лікарських препаратів», яку прочитала провідний спеціаліст цієї галузі, менеджер по взаємодії з регуляторними органами корпорації «Артеріум» Наталія Солобюкова.

Студенти розглянули види біодоступності; фармацевтичні ризики; методи доказу еквівалентності, а також вивчили нові поняття біодрейфу та стандартного й альтернативного дизайну. Вчилися порівнювати нормативні бази Європи, США та України щодо фармацевтичного виробництва, провели порівняльну характеристику інноваційного та генеричного лікарського засобу.

Обговорили та задали низку запитань з напрямку біодоступності та біоеквівалентності лікарських препаратів. Наприклад, Вікторію Гафенко зацікавили клінічні дослідження лікарських засобів, яким чином проводять стандартизацію людей; повторюваність досліджень; що прописують у протоколах досліджень. Олександра Шаповалова запитувала, чи можливі відмінності у фармакокінетиці та фармакодинаміці інноваційного та генеричного лікарського засобу. Фахівець компетентно та доступно відповідала на всі питання та наголошувала на нюансах.

Магістри щиро вдячні своєму лектору Інні Лич та фахівцю корпорації «Артеріум» Наталії Солобюковій за новий і корисний багаж знань, які отримали! 

Опублікований: 12-03-2019
Читайте також:
Грудень – місяць нових можливостей і натхнення!

Незважаючи на передсвяткову метушню, команда Навчально-наукового інституту економіки і управління активно працює над розвитком молоді та її майбутнього. Цього разу старша викладачка кафедри маркетингу Ірина Ніколаєнко, яка відповідає за профорієнтаційну роботу, провела захоплюючу зустріч для учнів випускних класів школи №96 м. Києва. Профорієнтаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Грудень – місяць нових можливостей і натхнення! 19 грудня 2024

Ще одна сходинка до здобуття професійних знань майбутніх спеціалістів туристичної та екскурсійної справи

У рамках вивчення дисципліни «Історія України» 5 листопада 2019 року студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Кирилівську церкву – унікальну пам’ятку сакрально-фортифікаційної архітектури XII ст. Зауважимо, що це другий після Софії Київської храм у Києві, що зберігся до наших днів із часів Київської Русі в справжніх стінах і, на додачу, з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна сходинка до здобуття професійних знань майбутніх спеціалістів туристичної та екскурсійної справи 07 листопада 2019

Вступники до магістратури на контракт можуть зараховуватися тільки за мотиваційним листом!

Вступити до магістратури без складання ЄВІ, ЄФВВ чи фахового іспиту цілком реально! Всім, хто має диплом бакалавра, для цього потрібно виконати всього три умови – обрати спеціальність, якій надається особлива підтримка держави, подати заяву на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб і написати мотиваційний лист. Адже у 2023 році при вступі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до магістратури на контракт можуть зараховуватися тільки за мотиваційним листом! 09 серпня 2023

Оnline-зустріч «Ресторанний бізнес в умовах війни» від зовнішніх стейкхолдерів

13 жовтня 2022 р. на запрошення зовнішніх стейкхолдерів освітньої програми «Технології харчування» першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 181 «Харчові технології», директора ГО «Ресторанна гільдія» Богдана Михайлова та директорки навчального центру PROFI CLUB Ольги Михайлової здобувачі освіти та викладачі кафедри технології ресторанної і а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оnline-зустріч «Ресторанний бізнес в умовах війни» від зовнішніх стейкхолдерів 14 жовтня 2022