Н У Х Т

Проблеми біодоступності та біоеквівалентності лікарських препаратів роз’яснила магістрам-біотехнологам фахівець корпорації «Артеріум»

12 march 2019

Проблеми біодоступності та біоеквівалентності лікарських препаратів роз’яснила магістрам-біотехнологам фахівець корпорації «Артеріум»

Магістри першого року навчання, що навчаються за спеціальністю «Фармацевтична біотехнологія», задалися питаннями, який «життєвий шлях» проходить та чи інша таблетка, спрей для носа чи бризкалка для горла або ж вакцина, антибіотик чи будь-який інший лікарський препарат, який ми купуємо в аптеці і вживаємо; як лікарський препарат потрапляє на прилавки аптек; як засвоюється організмом; який механізм всмоктування лікарського засобу?

Для них ці питання є досить актуальними. І завдяки співпраці кафедри біотехнології і мікробіології з провідними фармацевтичними компаніями України, їм випала можливість прослухати професійну лекцію «Біодоступність та біоеквівалентність лікарських препаратів», яку прочитала провідний спеціаліст цієї галузі, менеджер по взаємодії з регуляторними органами корпорації «Артеріум» Наталія Солобюкова.

Студенти розглянули види біодоступності; фармацевтичні ризики; методи доказу еквівалентності, а також вивчили нові поняття біодрейфу та стандартного й альтернативного дизайну. Вчилися порівнювати нормативні бази Європи, США та України щодо фармацевтичного виробництва, провели порівняльну характеристику інноваційного та генеричного лікарського засобу.

Обговорили та задали низку запитань з напрямку біодоступності та біоеквівалентності лікарських препаратів. Наприклад, Вікторію Гафенко зацікавили клінічні дослідження лікарських засобів, яким чином проводять стандартизацію людей; повторюваність досліджень; що прописують у протоколах досліджень. Олександра Шаповалова запитувала, чи можливі відмінності у фармакокінетиці та фармакодинаміці інноваційного та генеричного лікарського засобу. Фахівець компетентно та доступно відповідала на всі питання та наголошувала на нюансах.

Магістри щиро вдячні своєму лектору Інні Лич та фахівцю корпорації «Артеріум» Наталії Солобюковій за новий і корисний багаж знань, які отримали! 

Published on: 12-03-2019
Read also:
Здобувачка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки пройшла тренінг-курс Erasmus+ у Туреччині

14-22 червня 2023 року здобувачка третього курсу спеціальності «Теплоенергетика» Софія Бойко пройшла тренінг-курс Erasmus+ в Анкарі. Проєкт «Climate Change Awareness» передбачає проведення різноманітних активностей, спрямованих на підвищення обізнаності та залучення молоді до боротьби зі зміною клімату. Він надає можливість молодим людям зробити с...

READ YOURSELF

Здобувачка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки пройшла тренінг-курс Erasmus+ у Туреччині 26 june 2023

ННІХТівці та БТЕКівці, які надихають на перемогу

Триває третій місяць повномасштабного вторгнення агресора в Україну. Третій місяць, як герої та героїні ризикують своїм життям, захищаючи нас і все, що ми любимо. 2 травня Навчально-науковий інститут харчових технологій (ННІХТ) та факультет біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) виступили з ініціативою проведення спільного челенджа серед св...

READ YOURSELF

ННІХТівці та БТЕКівці, які надихають на перемогу 13 may 2022

Успішно захистила дисертаційну роботу аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Ольгою Дулькою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням підготовленої вод...

READ YOURSELF

Успішно захистила дисертаційну роботу аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 05 december 2019

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд і Борис Хіврич пройшли стажування на підприємстві ПрАТ «Карлсберг Україна». Підприємство оснащено сучасним технологічним обладнанням, використовуються новітні інноваційні технології, що дозволяють отримувати продукт високої якості, є перспективи подальшого розвитку у сфері...

READ YOURSELF

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 30 january 2023