Н У Х Т

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

25 april 2024

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

Вийшов друком новий навчальний посібник «Інновації у зернових технологіях» науково-педагогічного колективу кафедри технології зберігання і переробки зерна (автори – доценти Євген Харченко, Андрій Шаран, Тетяна Янюк, Олена Супрун-Крестова).

У посібнику наведений матеріал, який охоплює широке коло питань: починаючи від інноваційних рішень і новітнього обладнання для зберігання зерна та його перероблення в борошно, крупи та комбікорми до інновацій у технологіях транспортування сипких продуктів, знепилення, а також автоматизації.

Окрема увага приділена інноваційним рішенням контролю якості зерна і готової продукції в потоці, зокрема контролю в реальному часі – OnLine-режимі. Наведені дані щодо принципу роботи сучасного сушильного, зерноочисного та подрібнюючого обладнання, представлені принципові схеми технологічних процесів виробництва борошна (зокрема гідротермічного оброблення борошна, ферментного помолу зерна), крупів і круп’яних продуктів, аквакормів і комбікормів провідних вітчизняних та закордонних компаній. Технологічні процеси проілюстровані відповідними схемами.

Навчальний посібник буде корисним для здобувачів закладів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Технології зберігання і переробки зерна», освітнього ступеня «доктор філософії» та виробничників, які цікавляться питаннями зберігання і перероблення зерна, а також для фахівців, які бажають підвищити свій рівень знань.

Published on: 25-04-2024
Read also:
Під час лабораторних робіт провести майстер-клас можливо!

Нещодавно для майбутніх випускників спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» було проведене завершальне лабораторне заняття в рамках курсу «Хімія та технологія косметичних засобів», яке закарбувалося в пам’яті кожного студента. За ініціативи доцента кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів На...

READ YOURSELF

Під час лабораторних робіт провести майстер-клас можливо! 20 may 2019

Яскравий і «смачний» майстер-клас на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедру технології хлібопекарських і кондитерських виробів завітала випускниця 2006 року Оксана Шипуліна, що нині є власницею студії-кондитерської й із великим задоволенням навідує Альма матер і залюбки ділиться досвідом і родзинками улюбленої професії зі студентами. 15 жовтня її привело бажання привітати університет із 135-річчям з моменту зас...

READ YOURSELF

Яскравий і «смачний» майстер-клас на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 15 october 2019

Нові фахові компетенції від партнерів – ТОВ «Дебет Плюс»

З метою підвищення кваліфікації викладачів і набуття нових фахових компетенцій здобувачами освіти, Навчально-науковим інститутом економіки і управління НУХТ був підписаний меморандум про співпрацю з ТОВ «Дебет Плюс». У межах меморандуму викладачі і здобувачі освіти кафедри обліку і аудиту і кафедри економіки праці та менеджменту пройшли курс навча...

READ YOURSELF

Нові фахові компетенції від партнерів – ТОВ «Дебет Плюс» 31 january 2023

Насичений порядок денний і радісна звістка – відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету

24 грудня 2020 року в дистанційному режимі відбулося останнє у цьому календарному році планове засідання вченої ради університету. Голова ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його традиційно з привітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, й побажання усім членам нашого колективу міцного здоров’я. А далі пере...

READ YOURSELF

Насичений порядок денний і радісна звістка – відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету 24 december 2020