Н У Х Т

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

25 квітня 2024

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

Вийшов друком новий навчальний посібник «Інновації у зернових технологіях» науково-педагогічного колективу кафедри технології зберігання і переробки зерна (автори – доценти Євген Харченко, Андрій Шаран, Тетяна Янюк, Олена Супрун-Крестова).

У посібнику наведений матеріал, який охоплює широке коло питань: починаючи від інноваційних рішень і новітнього обладнання для зберігання зерна та його перероблення в борошно, крупи та комбікорми до інновацій у технологіях транспортування сипких продуктів, знепилення, а також автоматизації.

Окрема увага приділена інноваційним рішенням контролю якості зерна і готової продукції в потоці, зокрема контролю в реальному часі – OnLine-режимі. Наведені дані щодо принципу роботи сучасного сушильного, зерноочисного та подрібнюючого обладнання, представлені принципові схеми технологічних процесів виробництва борошна (зокрема гідротермічного оброблення борошна, ферментного помолу зерна), крупів і круп’яних продуктів, аквакормів і комбікормів провідних вітчизняних та закордонних компаній. Технологічні процеси проілюстровані відповідними схемами.

Навчальний посібник буде корисним для здобувачів закладів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Технології зберігання і переробки зерна», освітнього ступеня «доктор філософії» та виробничників, які цікавляться питаннями зберігання і перероблення зерна, а також для фахівців, які бажають підвищити свій рівень знань.

Опублікований: 25-04-2024
Читайте також:
Тривають пам’ятні заходи до 100-річчя професора Олексія Лісовенка

Тривають пам’ятні заходи з нагоди сторіччя від дня народження професора Олексія Тимофійовича Лісовенка, а днями його колеги та учні у конференц-залі Науково-технічної бібліотеки університету провели теплу зустріч і згадали відомого вченого. Олексій Лісовенко – провідний учений і послідовник наукової школи з машин і апаратів хлібопекарських виробни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають пам’ятні заходи до 100-річчя професора Олексія Лісовенка 26 березня 2025

Залучення магістрантів до командної роботи є важливим для їхньої подальшої кар’єри

Після успішного захисту колективних робіт з дисципліни «Природознавча мікробіологія» здобувачі групи ПФБ-1-1М виявили бажання поділитися своїми враженнями: Марія Дзюба: «Як ми всі знаємо, важливими навичками для здобувача є робота в команді та презентація результатів. Самостійна робота з дисципліни «Природознавча мікробіологія» була націлена на р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Залучення магістрантів до командної роботи є важливим для їхньої подальшої кар’єри 29 грудня 2023

З історією українських фальшивомонетників познайомилися бакалаври-фінансисти

Здобувачі освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» першого та четвертого року навчання за ініціативи кураторки Ганни Роганової відвідали віртуальну екскурсію до Музею грошей НБУ. Від гіда, доктора історичних наук, старшого зберігача фондів Музею грошей Андрія Бойка-Гагаріна здобувачі дізналися про грошовий обіг на українських...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З історією українських фальшивомонетників познайомилися бакалаври-фінансисти 02 березня 2023

Лайфхаки по вступу до НУХТ школярам Борисполя

12 жовтня 2018 року наш навчальний заклад гостинно запросив на Ярмарку професій міськрайонний центр зайнятості м. Бориспіль. Такі заходи стали для навчальних закладів уже традиційними. Цього разу Бориспільський центр зайнятості відвідали 300 учнів майже з 13 шкіл міста та району. Співробітники і викладачі кафедр Навчально-наукових інститутів харчо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лайфхаки по вступу до НУХТ школярам Борисполя 16 жовтня 2018