Н У Х Т

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

25 квітня 2024

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

Вийшов друком новий навчальний посібник «Інновації у зернових технологіях» науково-педагогічного колективу кафедри технології зберігання і переробки зерна (автори – доценти Євген Харченко, Андрій Шаран, Тетяна Янюк, Олена Супрун-Крестова).

У посібнику наведений матеріал, який охоплює широке коло питань: починаючи від інноваційних рішень і новітнього обладнання для зберігання зерна та його перероблення в борошно, крупи та комбікорми до інновацій у технологіях транспортування сипких продуктів, знепилення, а також автоматизації.

Окрема увага приділена інноваційним рішенням контролю якості зерна і готової продукції в потоці, зокрема контролю в реальному часі – OnLine-режимі. Наведені дані щодо принципу роботи сучасного сушильного, зерноочисного та подрібнюючого обладнання, представлені принципові схеми технологічних процесів виробництва борошна (зокрема гідротермічного оброблення борошна, ферментного помолу зерна), крупів і круп’яних продуктів, аквакормів і комбікормів провідних вітчизняних та закордонних компаній. Технологічні процеси проілюстровані відповідними схемами.

Навчальний посібник буде корисним для здобувачів закладів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Технології зберігання і переробки зерна», освітнього ступеня «доктор філософії» та виробничників, які цікавляться питаннями зберігання і перероблення зерна, а також для фахівців, які бажають підвищити свій рівень знань.

Опублікований: 25-04-2024
Читайте також:
Творчо підійшли до підготовки кваліфікаційних робіт бакалаври-фінансисти

На одному подиху пройшли два дні захистів кваліфікаційних робіт здобувачів-бакалаврів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». Нелегким видався студентський шлях цього випуску – два роки онлайн-навчання через Covid, два – через воєнний стан. Проте, здобувачі освіти подолали всі труднощі та вчасно представили с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчо підійшли до підготовки кваліфікаційних робіт бакалаври-фінансисти 24 червня 2024

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії

Ось і промайнув ще один науковий рік. Він був нелегким, але, не зважаючи на військовий стан, молоді вчені нашого університету продовжували дослідження, оприлюднювали їх результати у наукових журналах, знаходили однодумців, робили все можливе і неможливе для нашої перемоги і відбудови вітчизняної хімічної науки. 6 квітня 2023 року у рамках 89-ї Між...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії 06 квітня 2023

Професор НУХТ взяв участь у засіданні бюро Президії Національної академії аграрних наук України

27 вересня 2023 року професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Кузьмін Олег взяв участь у засіданні бюро Президії Національної академії аграрних наук України щодо розгляду питання «Науково-практичні аспекти біологізації галузі овочівництва». Перед початком засідання у дружній обстановці віцепрезидент Національної академії агр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професор НУХТ взяв участь у засіданні бюро Президії Національної академії аграрних наук України 28 вересня 2023

Інтелектуальна гра майбутніх фінансистів

Ще до початку карантину на кафедрі фінансів студенти четвертого курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» під керівництвом доцента Михайла Арича організували та взяли участь в інтелектуальній грі «Брейн-ринг зі страхування». Крім відповідей на предметні запитання, перелік завдань також включав конкурс капітанів, пантоміму, ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуальна гра майбутніх фінансистів 17 квітня 2020