Н У Х Т

Вшанування пам’яті жертв Голодомору на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

27 листопада 2023

Вшанування пам’яті жертв Голодомору на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Щороку наприкінці листопада в Україні відзначають траурну дату – День пам'яті жертв Голодомору. Цього дня ми вшановуємо пам'ять усіх людей, які загинули під час трьох голодоморів у ХХ столітті. Дата встановлена з метою вшанування пам'яті мільйонів загиблих українців, що стали жертвами геноциду радянської влади. Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму вдруге відбувалося під час повномасштабної війни росії проти України. Знову росіяни застосовують проти українців геноцидні практики.

Викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариса Яненко, Ганна Бойко та Катерина Рудницька зі студентами груп Ті-1-2, ЕЛ- 1-3 та ГС-2-5 не могли обійти увагою цю подію і провели захід на вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Студенти групи Ті 1-2 розповіли про основні історичні факти та події трагедії минулого сторіччя. Протягом тривалого часу Радянський Союз заперечував факт масової загибелі українців від штучного голоду. Журналістам заборонялося писати на цю тему. Тільки після здобуття незалежності України було розсекречено архівні документи та свідчення очевидців. Вікторія Соколовська продекламувала вірш про Голодомор, а Олександр Цюприк розповів про Джеймса Мейса – видатного сина американського та українського народів, дослідника Голодомору в Україні. Джеймс Мейс був укладачем доповіді Комісії Конгресу США з вивчення Голодомору 1932-1933 років, завдяки його подвижницькій праці світ дізнався правду про Голодомор.

Студенти також переглянули відео зі свідченнями очевидців трагедії. Здобувачі освіти і викладачі кафедри уважно слухали хвилюючі доповіді про ті жахливі події, які, мабуть, на довго їм запам’ятаються.

Опублікований: 27-11-2023
Читайте також:
Плідно попрацювали науковці в ході конференції «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК»

У рамках VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК» (20-21 листопада) працювали секції:- Сучасні тенденції розвитку підприємств харчової промисловості.- Ресурсне забезпечення діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК.- Конкурентоспроможність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідно попрацювали науковці в ході конференції «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК» 22 листопада 2019

У доступному і цікавому форматі читають лекції на кафедрі готельно-ресторанної справи

27 березня 2018 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття з дисципліни «Методологія і організація наукових досліджень», яке провів доцент Володимир Рідкоус для магістрів спеціальності «Готельна і ресторанна справа». На лекції були присутні в.о. заступника завідувача кафедри Тетяна Сильчук, заступник декана факу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У доступному і цікавому форматі читають лекції на кафедрі готельно-ресторанної справи 29 березня 2018

Сучасні методи комп’ютерного 3D-моделювання від наших викладачів для київських школярів

Викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Дмитро Люлька та Юрій Вересоцький провели майстер-клас зі сучасних методів комп’ютерного 3D-моделювання для учнів випускових класів середньої загальноосвітньої школи №25 ім. В. Г. Белінського м. Києва. Учнів ознайомили та продемонстрували можливості новітніх систем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні методи комп’ютерного 3D-моделювання від наших викладачів для київських школярів 10 січня 2020

Фахівці з підбору персоналу провідних підприємств зустрічаються з нашими студентами

У Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ розпочалися заходи тижня циклової комісії технології хлібопекарського і кондитерського виробництв. У конференц-залі коледжу відбулися інформаційні зустрічі викладачів і студентів груп ХМК-3, ХМК-4а, ХМК-4б із фахівцями з підбору персоналу кондитерської фабрики «Світоч»  Ната...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці з підбору персоналу провідних підприємств зустрічаються з нашими студентами 22 жовтня 2019