Н У Х Т

Вшанування пам’яті жертв Голодомору на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

27 листопада 2023

Вшанування пам’яті жертв Голодомору на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Щороку наприкінці листопада в Україні відзначають траурну дату – День пам'яті жертв Голодомору. Цього дня ми вшановуємо пам'ять усіх людей, які загинули під час трьох голодоморів у ХХ столітті. Дата встановлена з метою вшанування пам'яті мільйонів загиблих українців, що стали жертвами геноциду радянської влади. Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму вдруге відбувалося під час повномасштабної війни росії проти України. Знову росіяни застосовують проти українців геноцидні практики.

Викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариса Яненко, Ганна Бойко та Катерина Рудницька зі студентами груп Ті-1-2, ЕЛ- 1-3 та ГС-2-5 не могли обійти увагою цю подію і провели захід на вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Студенти групи Ті 1-2 розповіли про основні історичні факти та події трагедії минулого сторіччя. Протягом тривалого часу Радянський Союз заперечував факт масової загибелі українців від штучного голоду. Журналістам заборонялося писати на цю тему. Тільки після здобуття незалежності України було розсекречено архівні документи та свідчення очевидців. Вікторія Соколовська продекламувала вірш про Голодомор, а Олександр Цюприк розповів про Джеймса Мейса – видатного сина американського та українського народів, дослідника Голодомору в Україні. Джеймс Мейс був укладачем доповіді Комісії Конгресу США з вивчення Голодомору 1932-1933 років, завдяки його подвижницькій праці світ дізнався правду про Голодомор.

Студенти також переглянули відео зі свідченнями очевидців трагедії. Здобувачі освіти і викладачі кафедри уважно слухали хвилюючі доповіді про ті жахливі події, які, мабуть, на довго їм запам’ятаються.

Опублікований: 27-11-2023
Читайте також:
Введені нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти

6 серпня 2019 року набрав чинності Закон України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який встановлює загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема стосовно їх маркування, а також обов'язки операторів ринку стосовно доведення цих даних до споживачів. «Прийняття Закону України є великим кроком на шляху вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Введені нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти 09 серпня 2019

Професійний розвиток викладачів через участь у лекціях на медичну та екологічну тематику

Асистентка кафедри технологій ресторанної і аюрведичної продукції, директорка з маркетингу стартапу MedUpgrade Марія Омельченко прослухала лекцію всесвітньо відомого нейрохірурга, письменника та гуманіста Генрі Марша, що відбулася у Київській школі економіки (KSE). Захід був присвячений темі «Inequality and the Crisis in Healthcare» і став майданчи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний розвиток викладачів через участь у лекціях на медичну та екологічну тематику 29 жовтня 2025

До Органічного дня в Україні долучилися викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції «ОРГАНІЧНИЙ ДЕНЬ В УКРАЇНІ», яка відбулася 23 вересня у змішаному форматі. Захід організований Міністерством аграрної політики та продовольства України та громадською спілкою «Органічна ініціатива» у партнерстві з ЛМГО «Екотерра», Інформаційним центром «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До Органічного дня в Україні долучилися викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 24 вересня 2024

Презентація наукових здобутків магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів вперше відбувся науковий семінар, присвячений презентації наукових здобутків здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», отриманих за результатами вивчення дисципліни «Науково-дослідницький практикум». Подібний формат дозвол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація наукових здобутків магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів 01 червня 2022