Н У Х Т

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 october 2019

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За результатами партнерства кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії була організована міжнародна виробнича практика студентів 4 курсу.

Практична підготовка є важливою компонентою освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню випускників. Нові професійні компетентності формували студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у кращих 5-зіркових готельних підприємствах сонячного узбережжя Болгарії.

Головним завданням виробничої практики була практична діяльність у закладах ресторанного господарства готельних підприємств, під час якої вони ознайомлюються зі структурою підприємств, організацією послуг харчування, виробничих і сервісних процесів, а також функціональними обов’язками працівників. Це дозволило майбутнім бакалаврам з готельно-ресторанної справи закріпити та поглибити теоретичні знання з організації та технології обслуговування відповідно до міжнародних стандартів, ознайомитися з інноваційними технологіями готельно-ресторанного бізнесу та вдосконалити рівень володіння іноземними мовами.

16 жовтня відбулося офіційне вручення сертифікатів міжнародної практики. Болгарські партнери подякували завідувачу кафедри Віктору Доценку і відповідальній від кафедри, доценту Олені Шидловській за високий рівень організації практики та освітньо-професійну підготовку здобувачів вищої освіти.

Враження студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від міжнародної практики:

Анна Нечипорчук, група ГС-4-5, староста:
«Практика в Болгарії дала мені можливість реально пізнати стандарти якісного обслуговування. Готель «Grifid Bolero», а саме його бездоганний персонал, навчив мене працювати максимально швидко, використовуючи усі свої фізичні та розумові здібності. Не виснажуватися та виглядати спокійно, навіть коли ситуація виходить з-під контролю. Також, за час проходження практики, мені вдалося удосконалити свої навички англійської мови і набути навиків спілкування болгарською мовою».

Тетяна Туз, група ГС-4-5:
«Практику я проходила в готелі «Grifid Vistamar», що обслуговує близько 1000 туристів щотижня, тому від відповідальності кожного працівника залежить спільний успіх. Як результат, я отримала мовну практику, спробувала себе на різних посадах: офіціант, бариста, бармен. Дуже задоволена тим, що мала змогу спілкуватися з людьми з різних куточків світу».

Катерина Лакома, група ГС-4-4, староста:
«Це літо стало найяскравішим у моєму житті. Нова країна, нові друзі і найголовніше – перший досвід роботи за спеціальністю за кордоном. Мені дуже пощастило з колективом, адже на роботі було не тільки пізнавально, а й весело. Час пролетів непомітно, були і моменти, коли дуже хотілось додому, але в кінці практики не вірилося, що уже пора повертатися в Україну, де я більше не побачу своїх уже рідних кухарів, офіціантів і менеджерів, не почую болгарської мови. Дякую кожному за найкраще літо».

 

Published on: 23-10-2019
Read also:
Постерні сесії 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Початок квітня у нашому університеті – час проведення Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», до участі у якій традиційно долучаються здобувачі вищої освіти й молоді науковці з усього світу. У 2022 році конференція відбувається уже у 88...

READ YOURSELF

Постерні сесії 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів 13 april 2022

Багаторічна співпраця з Корпорацією «АРТЕРІУМ»

Одним із надійних партнерів і добрим другом нашого університету є Корпорація «АРТЕРІУМ». Корпорація і ТОВ «Триглав Інтернешнл», яке є її партнером, протягом багатьох років підтримують юних біотехнологів, спонсоруючи проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології та конкурсу студентських наукових робіт для здобувачів спеціальності...

READ YOURSELF

Багаторічна співпраця з Корпорацією «АРТЕРІУМ» 27 september 2023

Лайфхаки для магістрантів-підприємців від провідних експертів фондового ринку

Майстер-класи від стейкхолдерів і провідних експертів є невід’ємною складовою навчання в НУХТ. Нещодавно викладачі кафедри маркетингу організували для магістрантів-підприємців неймовірну зустріч із досвідченими фахівцями компанії ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА, експертами фондового ринку Олегом Котанкіном та Олесею Калюжною. Магістранти спеціальності 076 «...

READ YOURSELF

Лайфхаки для магістрантів-підприємців від провідних експертів фондового ринку 20 september 2021

Професійна співпраця кафедри експертизи харчових продуктів

В.о. завідувача кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Вашека та професорка Оксана Шульга ініціювали підписання меморандуму про співпрацю між нашим університетом і ГО «Асоціація пест контроль менеджменту» (представник ГО – Олександр Консорс). Основними напрямами діяльності ГО є сприяння об’єднанню активних громадян, не байдужих до якості і б...

READ YOURSELF

Професійна співпраця кафедри експертизи харчових продуктів 30 april 2025