Н У Х Т

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 october 2019

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За результатами партнерства кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії була організована міжнародна виробнича практика студентів 4 курсу.

Практична підготовка є важливою компонентою освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню випускників. Нові професійні компетентності формували студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у кращих 5-зіркових готельних підприємствах сонячного узбережжя Болгарії.

Головним завданням виробничої практики була практична діяльність у закладах ресторанного господарства готельних підприємств, під час якої вони ознайомлюються зі структурою підприємств, організацією послуг харчування, виробничих і сервісних процесів, а також функціональними обов’язками працівників. Це дозволило майбутнім бакалаврам з готельно-ресторанної справи закріпити та поглибити теоретичні знання з організації та технології обслуговування відповідно до міжнародних стандартів, ознайомитися з інноваційними технологіями готельно-ресторанного бізнесу та вдосконалити рівень володіння іноземними мовами.

16 жовтня відбулося офіційне вручення сертифікатів міжнародної практики. Болгарські партнери подякували завідувачу кафедри Віктору Доценку і відповідальній від кафедри, доценту Олені Шидловській за високий рівень організації практики та освітньо-професійну підготовку здобувачів вищої освіти.

Враження студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від міжнародної практики:

Анна Нечипорчук, група ГС-4-5, староста:
«Практика в Болгарії дала мені можливість реально пізнати стандарти якісного обслуговування. Готель «Grifid Bolero», а саме його бездоганний персонал, навчив мене працювати максимально швидко, використовуючи усі свої фізичні та розумові здібності. Не виснажуватися та виглядати спокійно, навіть коли ситуація виходить з-під контролю. Також, за час проходження практики, мені вдалося удосконалити свої навички англійської мови і набути навиків спілкування болгарською мовою».

Тетяна Туз, група ГС-4-5:
«Практику я проходила в готелі «Grifid Vistamar», що обслуговує близько 1000 туристів щотижня, тому від відповідальності кожного працівника залежить спільний успіх. Як результат, я отримала мовну практику, спробувала себе на різних посадах: офіціант, бариста, бармен. Дуже задоволена тим, що мала змогу спілкуватися з людьми з різних куточків світу».

Катерина Лакома, група ГС-4-4, староста:
«Це літо стало найяскравішим у моєму житті. Нова країна, нові друзі і найголовніше – перший досвід роботи за спеціальністю за кордоном. Мені дуже пощастило з колективом, адже на роботі було не тільки пізнавально, а й весело. Час пролетів непомітно, були і моменти, коли дуже хотілось додому, але в кінці практики не вірилося, що уже пора повертатися в Україну, де я більше не побачу своїх уже рідних кухарів, офіціантів і менеджерів, не почую болгарської мови. Дякую кожному за найкраще літо».

 

Published on: 23-10-2019
Read also:
Розпочався ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

Цьогоріч наш університет уперше проводить ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія». ІІ тур проходить у два етапи – рецензування робіт членами Галузевої конкурсної комісії і захист робіт на підсумковій науково-практичній конференції. Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 48 робіт...

READ YOURSELF

Розпочався ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 08 april 2021

З гостьової лекції виконавчого директора Федерації органічного руху України розпочався навчальний рік у магістрантів

Для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів», навчальний рік розпочався з гостьової лекції з дисципліни «Основні принципи та вимоги до органічних харчових продуктів», яку прочитав виконавчий директор Федерації органічного руху України Андрій Коняшин. На лекці...

READ YOURSELF

З гостьової лекції виконавчого директора Федерації органічного руху України розпочався навчальний рік у магістрантів 14 october 2022

Над пошуком ефективних рішень екологічних проблем харчових підприємств працюють наші студенти під час переддипломної практики

Уже традиційно студенти-екологи проходять переддипломну практику на провідних підприємствах харчової промисловості. Для молоді – це завжди довгоочікувана подія, адже, в першу чергу, це захоплива подорож у нове місто, знайомство з виробничими потужностями реального підприємства, новими цікавими людьми-фахівцями своєї справи та можливість на період п...

READ YOURSELF

Над пошуком ефективних рішень екологічних проблем харчових підприємств працюють наші студенти під час переддипломної практики 15 february 2019

Інформацію про стан продовольчої безпеки держави під час війни отримали науковці університету

30 листопада 2022 професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник долучилися до презентації моніторингового звіту «Безпека і безпечність харчування під час і після війни», підготовленого ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України» у співпраці з Торгово-п...

READ YOURSELF

Інформацію про стан продовольчої безпеки держави під час війни отримали науковці університету 01 december 2022