Н У Х Т

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 october 2019

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За результатами партнерства кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії була організована міжнародна виробнича практика студентів 4 курсу.

Практична підготовка є важливою компонентою освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню випускників. Нові професійні компетентності формували студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у кращих 5-зіркових готельних підприємствах сонячного узбережжя Болгарії.

Головним завданням виробничої практики була практична діяльність у закладах ресторанного господарства готельних підприємств, під час якої вони ознайомлюються зі структурою підприємств, організацією послуг харчування, виробничих і сервісних процесів, а також функціональними обов’язками працівників. Це дозволило майбутнім бакалаврам з готельно-ресторанної справи закріпити та поглибити теоретичні знання з організації та технології обслуговування відповідно до міжнародних стандартів, ознайомитися з інноваційними технологіями готельно-ресторанного бізнесу та вдосконалити рівень володіння іноземними мовами.

16 жовтня відбулося офіційне вручення сертифікатів міжнародної практики. Болгарські партнери подякували завідувачу кафедри Віктору Доценку і відповідальній від кафедри, доценту Олені Шидловській за високий рівень організації практики та освітньо-професійну підготовку здобувачів вищої освіти.

Враження студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від міжнародної практики:

Анна Нечипорчук, група ГС-4-5, староста:
«Практика в Болгарії дала мені можливість реально пізнати стандарти якісного обслуговування. Готель «Grifid Bolero», а саме його бездоганний персонал, навчив мене працювати максимально швидко, використовуючи усі свої фізичні та розумові здібності. Не виснажуватися та виглядати спокійно, навіть коли ситуація виходить з-під контролю. Також, за час проходження практики, мені вдалося удосконалити свої навички англійської мови і набути навиків спілкування болгарською мовою».

Тетяна Туз, група ГС-4-5:
«Практику я проходила в готелі «Grifid Vistamar», що обслуговує близько 1000 туристів щотижня, тому від відповідальності кожного працівника залежить спільний успіх. Як результат, я отримала мовну практику, спробувала себе на різних посадах: офіціант, бариста, бармен. Дуже задоволена тим, що мала змогу спілкуватися з людьми з різних куточків світу».

Катерина Лакома, група ГС-4-4, староста:
«Це літо стало найяскравішим у моєму житті. Нова країна, нові друзі і найголовніше – перший досвід роботи за спеціальністю за кордоном. Мені дуже пощастило з колективом, адже на роботі було не тільки пізнавально, а й весело. Час пролетів непомітно, були і моменти, коли дуже хотілось додому, але в кінці практики не вірилося, що уже пора повертатися в Україну, де я більше не побачу своїх уже рідних кухарів, офіціантів і менеджерів, не почую болгарської мови. Дякую кожному за найкраще літо».

 

Published on: 23-10-2019
Read also:
Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія)

Партнери університету з Осієкського університету (Хорватія) – професори Ясміна Лукінак і Марко Юкіч продовжили цикл лекцій у рамках ІХ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності». Тема чергової лекції – «Комп'ютер...

READ YOURSELF

Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія) 14 december 2020

День аюрведичної гостинності

18 квітня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся День гостинності для студентів-бакалаврів 4 курсу, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». Захід розпочався з виступу професора кафедри Наталії Фролової, яка розповіла запрошеним студентам про основи аюрведичного харчування та роль дош у житті людини. Про...

READ YOURSELF

День аюрведичної гостинності 22 april 2019

Подорож магістрів світовими технологіями хлібобулочних виробів – Середня Азія та Закавказзя

Не зважаючи на дистанційне навчання, протягом цього семестру здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», вивчаючи дисципліну «Світові технології борошняних і кондитерських виробів», разом із доцентами Оленою Білик та Юлією Бондаренко здійснили тех...

READ YOURSELF

Подорож магістрів світовими технологіями хлібобулочних виробів – Середня Азія та Закавказзя 10 june 2020

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь»

Студенти-екологи 3 курсу разом із доцентом кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксаною Салавор відвідали ПраТ «Оболонь». У рамках дисципліни «Екологія харчових виробництв»  майбутні спеціалісти ознайомилися з технологією виробництва солоду та пива, а також екологічними проблемами даної галузі. Звичайно, всі багато чули про передовий досвід...

READ YOURSELF

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь» 13 may 2019