Н У Х Т

Інновації та тренди сфери HoReCa обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції нашого університету

26 november 2021

Інновації та тренди сфери HoReCa обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції нашого університету

23 листопада 2021 року відбулася масштабна наукова подія – Ювілейна X Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», організатором якої є факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу нашого університету.

З вітальним словом до учасників конференції від імені ректора університету Олександра Шевченка на пленарному засіданні звернувся проректор з наукової роботи, доцент Сергій Токарчук, зазначивши, що захід є унікальною можливістю для вчених, експертів, професіоналів-практиків і здобувачів освітніх ступенів із різних куточків нашої країни, зібравшись разом, обговорити актуальні питання та обмінятися досвідом з розвитку індустрії гостинності та підвищення якості її продукції й послуг.

Продовжила пленарне засідання в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, яка привітала понад 220 учасників і подякувала їм за інтерес до заходу, нагадала, що амбітна ініціатива щорічного проведення Всеукраїнської конференції на високому науковому рівні належить доктору технічних наук, професору Віктору Федоровичу Доценку.

Віктор Федорович – засновник та ідейний натхненник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи (2011-2020 рр.), талановитий педагог і науковець, мудрий наставник.

…Теплі спогади про тих, хто залишив по собі багато добрих справ, завжди будуть сильніші, ніж незмінні обставини. Напередодні 1 грудня згадаємо нашого дорогого Віктора Федоровича в молитві за вічний спокій його душі. Світла пам’ять про Великого Науковця і Неймовірну Людину назавжди у серцях кожного з нас…

Із ґрунтовними та цікавими доповідями конференцію продовжили відомі науковці, лідери галузей, топові професіонали: керівник мережі Центрів здоров’я «Аюрведа 192» Віктор Мацишин; керівниця відділу навчання Reikartz Hotel Group, к. т. н. Ірина Магалецька; президент Асоціації Кулінарів, ресторатор з 20-ти річним досвідом, к. е. н. Андрій Магалецький; головний науковий співробітник відділу технології продуктів бродіння Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, д. т. н. Роман Грушецький; директор компанії ТУРАЛ С у м. Варна (Республіка Болгарія) Любенов Гешо Симеонов; директор ГО «Ресторанна гільдія», старший викладач ІПДО НУХТ, сертифікований спеціаліст зі стандартів HACCP Богдан Михайлов; професорка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну, д. е. н. Оксана Яворська.

Після завершення пленарного засідання, конференція продовжила роботу у двох секціях – «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності» під головуванням в.о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи, доцентки, к. т. н. Лариси Шаран, в якій взяли учать понад 140 учасників, і «Сучасні тренди розвитку ресторанної індустрії» під головуванням завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорки, д. т. н. Олександри Нєміріч із 87 учасниками. Свої доповіді представили здобувачі освітніх ступенів «доктор філософії», «магістр», «бакалавр» нашого університету і закладів освіти України – Сумського національного аграрного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький фаховий коледж НУХТ», Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ».

Загалом наші здобувачі мали змогу не лише послухати цікаву та актуальну інформацію про розвиток готельної індустрії, але й поспілкуватися та задати питання фахівцям галузі.

Підсумки науково-практичної конференції підведені, пріоритетні напрямки розвитку готельно-ресторанного бізнесу визначені, грамоти за активну участь усім доповідачам вручені, а за результатами роботи конференції буде опублікований збірник матеріалів.

Колективи кафедр факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу щиро вдячні всім учасникам Ювілейної Х Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» і сподіваються на плідну наукову співпрацю з представниками освітньої спільноти й індустрії гостинності у майбутньому!

Окрема подяка за допомогу і технічний супровід конференції професору кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олегу Кузьміну і доценту кафедри готельно-ресторанної справи Олександру Люльці. 

Published on: 26-11-2021
Read also:
Вітаємо переможців першого етапу студентської олімпіади з хімії!

Досвід проведення студентських олімпіад підвищує статус навчального закладу, а участь в олімпіадах – статус самих здобувачів освіти, майбутніх фахівців і вчених, дозволяє вдосконалити та випробувати набуті навички. На жаль, через воєнний стан в Україні проведення всеукраїнських студентських олімпіад було призупинено. Нарешті, після дворічної перер...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців першого етапу студентської олімпіади з хімії! 28 february 2024

На десять позицій вгору: репозитарій Науково-технічної бібліотеки НУХТ досягає нових висот у світовому рейтингу

За підсумками чергового рейтингу репозитаріїв – Transparent Ranking: Institutional Repositories by Google Scholar – інституційний репозитарій нашого університету (eNUFTIR) посів 122-те місце (у січні 2019-го – 132-е) у світі серед 2664 учасників і 7 місце серед репозитаріїв України. У Міжнародному центрі ISSN (в рамках реалізації проекту ROAR за п...

READ YOURSELF

На десять позицій вгору: репозитарій Науково-технічної бібліотеки НУХТ досягає нових висот у світовому рейтингу 08 august 2019

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з дисципліни «Технології кондитерських виробів» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр». Лекцію в поєднанні з майстер-класом «Чемпіонати з кондитерського мистецтва, сучасний декор. Майстер-клас з виготовлення цукрових квітів» прочитала діюча чемпіонка світу...

READ YOURSELF

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів 26 april 2021

Холодильщиків Мінська (Білорусь) відвідали викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

20 травня 2019 року делегація Всеукраїнської громадської організації «Спілка холодильщиків України» у складі викладачів кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, доцентів Валерія Возного і Олексія Пилипенка та асистента Романа Грищенка відвідала м. Мінськ (Республіка Біл...

READ YOURSELF

Холодильщиків Мінська (Білорусь) відвідали викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 23 may 2019