Н У Х Т

Інновації та тренди сфери HoReCa обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції нашого університету

26 november 2021

Інновації та тренди сфери HoReCa обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції нашого університету

23 листопада 2021 року відбулася масштабна наукова подія – Ювілейна X Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», організатором якої є факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу нашого університету.

З вітальним словом до учасників конференції від імені ректора університету Олександра Шевченка на пленарному засіданні звернувся проректор з наукової роботи, доцент Сергій Токарчук, зазначивши, що захід є унікальною можливістю для вчених, експертів, професіоналів-практиків і здобувачів освітніх ступенів із різних куточків нашої країни, зібравшись разом, обговорити актуальні питання та обмінятися досвідом з розвитку індустрії гостинності та підвищення якості її продукції й послуг.

Продовжила пленарне засідання в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, яка привітала понад 220 учасників і подякувала їм за інтерес до заходу, нагадала, що амбітна ініціатива щорічного проведення Всеукраїнської конференції на високому науковому рівні належить доктору технічних наук, професору Віктору Федоровичу Доценку.

Віктор Федорович – засновник та ідейний натхненник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи (2011-2020 рр.), талановитий педагог і науковець, мудрий наставник.

…Теплі спогади про тих, хто залишив по собі багато добрих справ, завжди будуть сильніші, ніж незмінні обставини. Напередодні 1 грудня згадаємо нашого дорогого Віктора Федоровича в молитві за вічний спокій його душі. Світла пам’ять про Великого Науковця і Неймовірну Людину назавжди у серцях кожного з нас…

Із ґрунтовними та цікавими доповідями конференцію продовжили відомі науковці, лідери галузей, топові професіонали: керівник мережі Центрів здоров’я «Аюрведа 192» Віктор Мацишин; керівниця відділу навчання Reikartz Hotel Group, к. т. н. Ірина Магалецька; президент Асоціації Кулінарів, ресторатор з 20-ти річним досвідом, к. е. н. Андрій Магалецький; головний науковий співробітник відділу технології продуктів бродіння Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, д. т. н. Роман Грушецький; директор компанії ТУРАЛ С у м. Варна (Республіка Болгарія) Любенов Гешо Симеонов; директор ГО «Ресторанна гільдія», старший викладач ІПДО НУХТ, сертифікований спеціаліст зі стандартів HACCP Богдан Михайлов; професорка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну, д. е. н. Оксана Яворська.

Після завершення пленарного засідання, конференція продовжила роботу у двох секціях – «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності» під головуванням в.о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи, доцентки, к. т. н. Лариси Шаран, в якій взяли учать понад 140 учасників, і «Сучасні тренди розвитку ресторанної індустрії» під головуванням завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорки, д. т. н. Олександри Нєміріч із 87 учасниками. Свої доповіді представили здобувачі освітніх ступенів «доктор філософії», «магістр», «бакалавр» нашого університету і закладів освіти України – Сумського національного аграрного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький фаховий коледж НУХТ», Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ».

Загалом наші здобувачі мали змогу не лише послухати цікаву та актуальну інформацію про розвиток готельної індустрії, але й поспілкуватися та задати питання фахівцям галузі.

Підсумки науково-практичної конференції підведені, пріоритетні напрямки розвитку готельно-ресторанного бізнесу визначені, грамоти за активну участь усім доповідачам вручені, а за результатами роботи конференції буде опублікований збірник матеріалів.

Колективи кафедр факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу щиро вдячні всім учасникам Ювілейної Х Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» і сподіваються на плідну наукову співпрацю з представниками освітньої спільноти й індустрії гостинності у майбутньому!

Окрема подяка за допомогу і технічний супровід конференції професору кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олегу Кузьміну і доценту кафедри готельно-ресторанної справи Олександру Люльці. 

Published on: 26-11-2021
Read also:
Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі

Протягом 11-23 березня 2019 року доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Красуля, Алла Тимчук і Олена Онопрійчук пройшли наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» у Вищому Семінаріумі Духовному Університету С. Вишинського у Варшаві (Польща). Стажування було організоване Вищим Семіна...

READ YOURSELF

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі 28 march 2019

Protect your food product

An open lecture in English was held at the Department of Mechatronics and Packaging Technology on October 11, 2023. The theme of the lecture was "Protective atmosphere packaging". The discipline was "Packaging Technologies". PhD Anastasiia Derenivska gave a lecture. Participants and visitors were 4th year students of PM-4-1 group and lecturers. ...

READ YOURSELF

Protect your food product 12 october 2023

Смаколики для військових: кожний важливий на своєму місці!

Напередодні світлого Великодня особливо відчувається, наскільки важливим є родинний затишок, мир і злагода. Особливо нині! Війна, яка розпочалася ще вісім років тому, після 24 лютого цього року повномасштабно змінила долі більшості з нас: відірвала від дому, родини, звичних справ. Наші мужні захисники і захисниці здійснили і продовжують здійснювати...

READ YOURSELF

Смаколики для військових: кожний важливий на своєму місці! 22 april 2022

Наш центр колективного користування науковим обладнанням може отримати фінансування від держави на модернізацію

Міністерство освіти і науки України розпочинає добір заявок на фінансову допомогу з підтримки діяльності та модернізації центрів колективного користування науковим обладнанням. Його мета – забезпечити енергетичну стійкість, незалежність і розвиток матеріально-технічної бази дослідницької інфраструктури країни. МОН планує оснастити 20 провідних цен...

READ YOURSELF

Наш центр колективного користування науковим обладнанням може отримати фінансування від держави на модернізацію 13 august 2024