Н У Х Т

Інновації та тренди сфери HoReCa обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції нашого університету

26 листопада 2021

Інновації та тренди сфери HoReCa обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції нашого університету

23 листопада 2021 року відбулася масштабна наукова подія – Ювілейна X Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», організатором якої є факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу нашого університету.

З вітальним словом до учасників конференції від імені ректора університету Олександра Шевченка на пленарному засіданні звернувся проректор з наукової роботи, доцент Сергій Токарчук, зазначивши, що захід є унікальною можливістю для вчених, експертів, професіоналів-практиків і здобувачів освітніх ступенів із різних куточків нашої країни, зібравшись разом, обговорити актуальні питання та обмінятися досвідом з розвитку індустрії гостинності та підвищення якості її продукції й послуг.

Продовжила пленарне засідання в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, яка привітала понад 220 учасників і подякувала їм за інтерес до заходу, нагадала, що амбітна ініціатива щорічного проведення Всеукраїнської конференції на високому науковому рівні належить доктору технічних наук, професору Віктору Федоровичу Доценку.

Віктор Федорович – засновник та ідейний натхненник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи (2011-2020 рр.), талановитий педагог і науковець, мудрий наставник.

…Теплі спогади про тих, хто залишив по собі багато добрих справ, завжди будуть сильніші, ніж незмінні обставини. Напередодні 1 грудня згадаємо нашого дорогого Віктора Федоровича в молитві за вічний спокій його душі. Світла пам’ять про Великого Науковця і Неймовірну Людину назавжди у серцях кожного з нас…

Із ґрунтовними та цікавими доповідями конференцію продовжили відомі науковці, лідери галузей, топові професіонали: керівник мережі Центрів здоров’я «Аюрведа 192» Віктор Мацишин; керівниця відділу навчання Reikartz Hotel Group, к. т. н. Ірина Магалецька; президент Асоціації Кулінарів, ресторатор з 20-ти річним досвідом, к. е. н. Андрій Магалецький; головний науковий співробітник відділу технології продуктів бродіння Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, д. т. н. Роман Грушецький; директор компанії ТУРАЛ С у м. Варна (Республіка Болгарія) Любенов Гешо Симеонов; директор ГО «Ресторанна гільдія», старший викладач ІПДО НУХТ, сертифікований спеціаліст зі стандартів HACCP Богдан Михайлов; професорка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну, д. е. н. Оксана Яворська.

Після завершення пленарного засідання, конференція продовжила роботу у двох секціях – «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності» під головуванням в.о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи, доцентки, к. т. н. Лариси Шаран, в якій взяли учать понад 140 учасників, і «Сучасні тренди розвитку ресторанної індустрії» під головуванням завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорки, д. т. н. Олександри Нєміріч із 87 учасниками. Свої доповіді представили здобувачі освітніх ступенів «доктор філософії», «магістр», «бакалавр» нашого університету і закладів освіти України – Сумського національного аграрного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький фаховий коледж НУХТ», Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ».

Загалом наші здобувачі мали змогу не лише послухати цікаву та актуальну інформацію про розвиток готельної індустрії, але й поспілкуватися та задати питання фахівцям галузі.

Підсумки науково-практичної конференції підведені, пріоритетні напрямки розвитку готельно-ресторанного бізнесу визначені, грамоти за активну участь усім доповідачам вручені, а за результатами роботи конференції буде опублікований збірник матеріалів.

Колективи кафедр факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу щиро вдячні всім учасникам Ювілейної Х Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» і сподіваються на плідну наукову співпрацю з представниками освітньої спільноти й індустрії гостинності у майбутньому!

Окрема подяка за допомогу і технічний супровід конференції професору кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олегу Кузьміну і доценту кафедри готельно-ресторанної справи Олександру Люльці. 

Опублікований: 26-11-2021
Читайте також:
Нетворкінг-зустріч здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з шеф-кондитером

У рамках навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбулася нетворкінг-зустріч студентів ІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з фахівцем-практиком, шеф-кондитером Артемом Кокотуном. На шляху до омріяної професії Артем пройшов більше 40 майстер-класів і воркшопів у найкрутіших фахівців кондитерського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нетворкінг-зустріч здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з шеф-кондитером 11 жовтня 2022

Світовий лідер у виготовленні високоякісного електромонтажного інструменту –  спонсор участі команди НУХТ у WorldSkills International

У 2016 році Україна стала 77-м членом Всесвітньої організації WorldSkills International (WSI) – міжнародної некомерційної асоціації, метою якої є підвищення статусу і стандартів професійної підготовки та кваліфікації по всьому світу, популяризація робітничих професій через проведення міжнародних змагань світового рівня для молодих людей у віці до 2...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Світовий лідер у виготовленні високоякісного електромонтажного інструменту – спонсор участі команди НУХТ у WorldSkills International 17 лютого 2017

Економічною вікториною з першокурсниками підсумувала навчальний рік кафедра економічної теорії

Кафедра економічної теорії разом зі здобувачами вищої освіти І курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління плідно завершують 2020-2021 навчальний рік проведенням науково-творчого заходу – Економічної вікторини, де розглядали актуальні економічні питання сучасності: глобальні проблеми, податки і їх роль у розвитку економіки України, р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Економічною вікториною з першокурсниками підсумувала навчальний рік кафедра економічної теорії 08 червня 2021

Продовжується серія відкритих лекцій від викладачів кафедри харчової хімії

Добігає кінця перший семестр навчального року. Це завжди «гаряча пора» не тільки для здобувачів освіти, але й для викладачів. Потрібно відпрацювати всі лабораторні, зробити самостійні роботи, написати всі звіти, і врешті-решт підготуватися до екзаменів і заліків. Ось чому наприкінці семестру кожне лекційне заняття набуває ще більшої важливості. На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується серія відкритих лекцій від викладачів кафедри харчової хімії 02 грудня 2021