Н У Х Т

Інновації та тренди сфери HoReCa обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції нашого університету

26 листопада 2021

Інновації та тренди сфери HoReCa обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції нашого університету

23 листопада 2021 року відбулася масштабна наукова подія – Ювілейна X Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», організатором якої є факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу нашого університету.

З вітальним словом до учасників конференції від імені ректора університету Олександра Шевченка на пленарному засіданні звернувся проректор з наукової роботи, доцент Сергій Токарчук, зазначивши, що захід є унікальною можливістю для вчених, експертів, професіоналів-практиків і здобувачів освітніх ступенів із різних куточків нашої країни, зібравшись разом, обговорити актуальні питання та обмінятися досвідом з розвитку індустрії гостинності та підвищення якості її продукції й послуг.

Продовжила пленарне засідання в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, яка привітала понад 220 учасників і подякувала їм за інтерес до заходу, нагадала, що амбітна ініціатива щорічного проведення Всеукраїнської конференції на високому науковому рівні належить доктору технічних наук, професору Віктору Федоровичу Доценку.

Віктор Федорович – засновник та ідейний натхненник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи (2011-2020 рр.), талановитий педагог і науковець, мудрий наставник.

…Теплі спогади про тих, хто залишив по собі багато добрих справ, завжди будуть сильніші, ніж незмінні обставини. Напередодні 1 грудня згадаємо нашого дорогого Віктора Федоровича в молитві за вічний спокій його душі. Світла пам’ять про Великого Науковця і Неймовірну Людину назавжди у серцях кожного з нас…

Із ґрунтовними та цікавими доповідями конференцію продовжили відомі науковці, лідери галузей, топові професіонали: керівник мережі Центрів здоров’я «Аюрведа 192» Віктор Мацишин; керівниця відділу навчання Reikartz Hotel Group, к. т. н. Ірина Магалецька; президент Асоціації Кулінарів, ресторатор з 20-ти річним досвідом, к. е. н. Андрій Магалецький; головний науковий співробітник відділу технології продуктів бродіння Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, д. т. н. Роман Грушецький; директор компанії ТУРАЛ С у м. Варна (Республіка Болгарія) Любенов Гешо Симеонов; директор ГО «Ресторанна гільдія», старший викладач ІПДО НУХТ, сертифікований спеціаліст зі стандартів HACCP Богдан Михайлов; професорка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну, д. е. н. Оксана Яворська.

Після завершення пленарного засідання, конференція продовжила роботу у двох секціях – «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності» під головуванням в.о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи, доцентки, к. т. н. Лариси Шаран, в якій взяли учать понад 140 учасників, і «Сучасні тренди розвитку ресторанної індустрії» під головуванням завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорки, д. т. н. Олександри Нєміріч із 87 учасниками. Свої доповіді представили здобувачі освітніх ступенів «доктор філософії», «магістр», «бакалавр» нашого університету і закладів освіти України – Сумського національного аграрного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький фаховий коледж НУХТ», Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ».

Загалом наші здобувачі мали змогу не лише послухати цікаву та актуальну інформацію про розвиток готельної індустрії, але й поспілкуватися та задати питання фахівцям галузі.

Підсумки науково-практичної конференції підведені, пріоритетні напрямки розвитку готельно-ресторанного бізнесу визначені, грамоти за активну участь усім доповідачам вручені, а за результатами роботи конференції буде опублікований збірник матеріалів.

Колективи кафедр факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу щиро вдячні всім учасникам Ювілейної Х Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» і сподіваються на плідну наукову співпрацю з представниками освітньої спільноти й індустрії гостинності у майбутньому!

Окрема подяка за допомогу і технічний супровід конференції професору кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олегу Кузьміну і доценту кафедри готельно-ресторанної справи Олександру Люльці. 

Опублікований: 26-11-2021
Читайте також:
Досвід, знання та нові можливості: дослідження в Інституті харчової біотехнології та геноміки НАН України

Магістрантки спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Олександра Побута і Вікторія Негретова пройшли професійну практику на базі ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України». Ця практика була організована в межах угоди про освітньо-наукову співпрацю ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід, знання та нові можливості: дослідження в Інституті харчової біотехнології та геноміки НАН України 19 липня 2024

Святковий захід Christmas на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Відбувся святковий захід Christmas, який організувала та провела старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок зі студентами 1 курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління, спеціальності «Міжнародна економіка». За гарною традицією на святі був присутній американський гість і давній партнер к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святковий захід Christmas на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 23 грудня 2019

Плідна співпраця з випускниками кафедри технології оздоровчих продуктів

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів активно співпрацюють ыз випускниками освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Випускниця кафедри 2011-12 року випуску Наталія Горлата сприяє популяризації та впровадженню у виробництво хлібобулочних виробів оздоровчого призначення. Серед асортим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна співпраця з випускниками кафедри технології оздоровчих продуктів 08 листопада 2019