Н У Х Т

Ювілейний «Золотий каштан» підвів підсумки

12 листопада 2019

Ювілейний «Золотий каштан» підвів підсумки

12 листопада на базі нашого університету відбулася підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан», на якій свої наукові роботи захистили цьогорічні переможці конкурсу.

Конкурс був започаткований у 2000 році Клубом пакувальників України й з того часу проводиться спільно з ІАЦ «Упаковка» та за підтримки численних спонсорів. Тож цьогоріч він відбувся вже вдвадцяте. Останні 14 років конкурс проходить під офіційним патронатом Міністерства освіти та науки України.

Конференцію відкрив проректор нашого університету з наукової роботи Олександр Шевченко. Від ректора НУХТ, професора Анатолія Українця та від себе особисто він привітав присутніх і побажав їм наснаги й подальших успіхів і високих досягнень.

Учасників заходу також тепло привітав почесний президент Клубу пакувальників України Валерій Кривошей. Також фахівець зазначив, що переможці конкурсу запропонували цікаві рішення з розроблення інноваційних технологій і дизайну упаковок, не забули вони й про логістику та вторинне перероблення використаних упаковок.

Модератором конференції вже традиційно виступив завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету Олександр Гавва. Він повідомив, що конкурс відбувся у два етапи – на першому, що  тривав до 1 липня, роботи оцінювалися журі у закладах вищої освіти, на другому, роботи-переможці першого етапу оцінювало незалежне журі, до складу якого увійшли виключно фахівці галузі, і жодного викладача. За результатами роботи експертів переможцями стали 13 осіб у 5 номінаціях.

Але перш ніж перейти до заслуховування доповідей переможців і їх нагородження, до уваги присутніх були представлені інформаційні повідомлення від компаній-спонсорів. Про свою діяльність, сучасні тенденції розвитку галузі, новітні технології і матеріали, розвиток партнерства розповіли керівник представництва в Україні «Windmöller&Hölscher» Олена Туржанська та менеджер з продажів компанії «PackGroup» Ірина Гамова.

Після цього слово надали переможцям конкурсу, які представили результати своїх робіт і досліджень та впевнено відповіли на питання присутніх.

Приємно, що студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ і цього року підтримали традицію перемагати у цьому престижному конкурсі. У номінації «Конструювання та дизайн упаковки» Дипломом І ступеню нагороджена робота Діни Лебідь «Упаковка «Економна домогосподарочка» (науковий керівник – професор Олександр Гавва). У номінації «Технології пакування та пакувальне обладнання» Диплом І ступеня Артему Лапіну і Альбіні Тєрєховій принесла конкурсна робота «Збереження енергії – продовження нашого майбутнього» (наукові керівники – професор Анатолій Соколенко і доцент Костянтин Васильківський). Дипломом ІІ ступеня у цій же номінації нагороджені Іван Глущенко і Володимир Десюк за роботу «Дослідження пневматичних шлангових затворів в мехатронних системах дозування рідких харчових продуктів» (науковий керівник – доцент Микола Якимчук).

Переможці конкурсу були нагороджені дипломами Міністерства освіти і науки України,  золотими медалями і подарунками від Клубу пакувальників України. Крім того, вони отримали пам’ятні подарунки від нашого університету. Також були вручені грамоти Клубу пакувальників науковим керівникам переможців. Нагороди вручили президент Клубу пакувальників Вероніка Халайджі і директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергій Блаженко. Останній і підсумував результати цьогорічного «Золотого каштану».

Після завершення конференції наукові керівники студентів-переможців і викладачі вишів України, у яких готують спеціалістів різних галузей пакувальної індустрії, зібралися на круглому столі, де активно обговорювали методологію підготовки фахівців у розрізі останніх вимог сучасності. А переможці цього інтелектуального змагання мали нагоду оглянути навчальні лабораторії мехатроніки, пневмоприводів, комп’ютерний клас технологічного проектування.

Опублікований: 12-11-2019
Читайте також:
Цікаві теми для обговорення обирають четвертокурсники-біотехнологи, вивчаючи біобезпеку та біоетику

Хоча в Україні питання евтаназії поки що не стало предметом активних суспільних дискусій, уникати його обговорення чи табуювати цю тему – хибний шлях. Тож, здобувачі вищої освіти групи БТ-4-1 разом із лекторкою дисципліни «Біобезпека і біоетика» Оленою Гудзенко не могли не обговорити таку контраверсійну медичну процедуру, як евтаназія. Для початку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві теми для обговорення обирають четвертокурсники-біотехнологи, вивчаючи біобезпеку та біоетику 16 травня 2022

Останній рубіж магістрів-біотехнологів

26 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології продовжили захищати кваліфікаційні магістерські роботи студенти денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» за спеціалізаціями «Промислова біотехнологія», «Фармацевтична біотехнологія» та «Екологічна біотехнологія та біоенергетика». Екзаменаційна комісія засідала у дві з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останній рубіж магістрів-біотехнологів 28 лютого 2018

Майбутні доктори філософії кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів опановують педагогічну майстерність

Однією з обов’язкових компонент освітньої складової підготовки за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти (освітній ступінь «Доктор філософії») за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньою програмою «Харчові технології» є педагогічна практика. Значна увага з її організації приділяється на випусковій кафедрі технології м’яса та м’ясни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні доктори філософії кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів опановують педагогічну майстерність 02 березня 2023

Про сталий розвиток Прикарпаття говорили представники Івано-Франківського коледжу НУХТ на науково-практичні конференції

17 травня Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ узяв участь у регіональній науково-практичній конференції студентів, аспірантів і молодих вчених на актуальну тему сьогодення «Сталий розвиток Прикарпаття в контексті глобалізаційних процесів». Наш коледж презентували викладачі Олександра Храбатин, Вікторія Волощук і студентка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сталий розвиток Прикарпаття говорили представники Івано-Франківського коледжу НУХТ на науково-практичні конференції 18 травня 2018