Н У Х Т

Наукова школа теплоенергетиків поповнилася ще одним доктором філософії

05 june 2024

Наукова школа теплоенергетиків поповнилася ще одним доктором філософії

У разовій спеціалізованій вченій раді відбувся успішний захист дисертаційного дослідження «Розроблення енергоефективних методів переведення котельних установок на спалювання газового вугілля та біомаси» Євгеном Мірошниченком на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 14 «Електрична інженерія» за спеціальністю 144 «Теплоенергетика». Наукові керівники здобувача – д.т.н., професор Микола Чернявський і к.т.н., доцент Володимир Бойко.

Робота Євгена Мірошниченка присвячена розширенню паливної бази та забезпеченню енергоефективної роботи ТЕС, ТЕЦ, промислових котлоагрегатів малої та середньої потужності шляхом розроблення і упровадження методів їх переведення на спалювання газового вугілля і біомаси на підставі дослідження закономірностей перерозподілу тепловіддачі та теплосприйняття при використанні різних видів палива.

Спеціалізовану вчену раду очолив доктор технічних наук, професор кафедри електропостачання і енергоменеджменту нашого університету Олександр Серьогін. У складі ради працювали рецензент – кандидат технічних наук, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки нашого університету Віталій Філоненко та опоненти – доктор технічних наук, завідувач відділу технологій альтернативних палив Інституту газу НАН України Костянтин П’яних, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри атомної енергетики Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Валерій Туз і докторка технічних наук, професорка, член-кореспондентка НАН України, завідувачка відділу теплофізики енергоефективних теплотехнологій Інституту технічної теплофізики НАН України Наталія Фіалко.

Науковці відзначили актуальність дослідження здобувача у перехідному періоді технічного переозброєння вітчизняної енергетики на основі відновлюваних джерел енергії, значну наукову новизну та практичне значення отриманих результатів, підтверджене шістьма актами енергопідприємств і підприємств харчової промисловості. Крім того, робота «Наукові основи інноваційних технологій заміщення антрациту в енергетиці та їх впровадження», в якій відображені результати розробок здобувача в частині переведення антрацитових котлоагрегатів ТЕС і ТЕЦ на спалювання газового вугілля і підготовки та спалювання біомаси в антрацитових котлоагрегатах, була відзначена Державною премією України в галузі науки і техніки в 2019 році.

За результатами публічного захисту, разова спеціалізована вчена рада відкритим голосуванням ухвалила рішення про присвоєння Євгенові Мірошниченку наукового ступеня «доктор філософії» у галузі знань 14 «Електрична інженерія» за спеціальністю 144 «Теплоенергетика».

Вітаємо науковця! Бажаємо наснаги й подальших вагомих наукових здобутків!

Published on: 05-06-2024
Read also:
Виноробство майбутнього: у НУХТ презентували дисертацію про безалкогольне вино

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи за темою «Удосконалення технології безалкогольних вин» на здобуття освітньо-наукового ступеня доктора філософії Ольгою Успаленко. До розширеного засідання кафедри долучилися завідувач і викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і вин...

READ YOURSELF

Виноробство майбутнього: у НУХТ презентували дисертацію про безалкогольне вино 14 may 2025

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства [ожидает перевода]

Викладачі та магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали на підприємство «Волинський Бровар» для реалізації спільного проєкту – виробництва крафтового пива Hezy West Coast IPA «HELLO». Ідея створення нового пива виникла на ґрунті спільних поглядів на справжній крафт й бажання розвивати і збагачувати міжнародну крафт...

READ YOURSELF

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства [ожидает перевода] 23 february 2021

У НУХТ визначили переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» серед студентів освітнього рівня «молодший спеціаліст»

23-24 травня на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» (спеціалізація «Виробництво харчової продукції») серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст». Захід проводився за підтримки ...

READ YOURSELF

У НУХТ визначили переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» серед студентів освітнього рівня «молодший спеціаліст» 27 may 2019

НУХТ – у світовому рейтингу представленості у веб-просторі

Дослідницька група Cybermetrics Lab (Іспанія) оприлюднила 21-ий Ranking Web of Universities (рейтинг університетів світу за рівнем їхньої присутності в мережі Інтернет), укладений із урахуванням систематизованих даних, отриманих розробниками в липні 2024 року. При ранжуванні експертами оцінюються змістова та інформаційна складові сайту певного зак...

READ YOURSELF

НУХТ – у світовому рейтингу представленості у веб-просторі 30 july 2024